Frusztrálja a munkavállalókat a nem környezettudatos iroda (x)
Prémium

Frusztrálja a munkavállalókat a nem környezettudatos iroda (x)

PR cikk
A munkahelyválasztásra és fluktuációra is hatással lehet mindez.

Európa hét országában 12 000, főként irodai dolgozó részvételével végzett online felmérést a munkahelyi fenntarthatóságról az Essity higiéniai és egészségügyi vállalat márkája, a Tork. Az „Öko-iroda” kutatás szerint megváltoztak a dolgozói igények az elmúlt másfél évben a pandémia hatására, amely akár a munkahely választásra, fluktuációra is hatással lehet. Ezért minden munkaadónak érdemes jobban figyelnie arra, hogy az iroda környezetbarát legyen, és többet kell foglalkoznia a fenntarthatósággal. Végső soron a dolgozók elégedettségére is kihathat mindez a felmérés szerint.

A vizsgálat alapján a munkavállalók 78 százaléka szerint a munkáltatója többet is tehetne az iroda fenntarthatóbb működéséért, a dolgozók fele pedig csalódott, amiért a járvány alatt nem történtek fejlesztések. A megkérdezettek 84 százaléka szeretne környezetbarátabb irodában dolgozni. Sőt, 10-ből 7 munkavállaló azt érzi, hogy át kell vennie a kezdeményezést ezen a téren, mert 3-ból 1 dolgozó szerint főnökei egyáltalán nem törődnek a bolygó jövőjével.

Tork-infografika_A

Egyértelműek a dolgozói elvárások

A válaszadók 66 százaléka új munkahely keresésekor már a fenntarthatósági hírnevük és intézkedéseik alapján is mérlegeli a cégeket. Ez egy olyan jelentős irányváltás, amivel a vállalatoknak feltétlenül tisztában kell lenniük ahhoz, hogy meg tudják tartani a munkavállalóikat, és képesek legyenek újakat bevonzani.

„Az elmúlt 18 hónapban határozott változást figyeltünk meg, mivel a munkavállalók minden eddiginél komolyabban veszik a fenntarthatóság kérdését. Egyértelmű elvárásuk és igényük van a környezetbarát, fenntartható irodára. Az olyan egyszerű lépések, mint az újrahasznosítási gyakorlat javítása és az energiafelhasználás csökkentése, illetve környezetvédelmi tanúsítványokkal rendelkező termékek használata az irodában már most is rengeteget számítanak. A fenntartható higiéniai termékek és megoldások is sokat tehetnek azért, hogy a dolgozók komfortosabban érezzék magukat a munkahelyükön. Vagy éppen fordítva, azok hiánya ronthatja egy-egy cég megítélését, és a dolgozók munkamoráljára is kihatással lehet” – mondta el Nagy Géza, az Essity Hungary Professional Hygiene divíziójának kereskedelmi igazgatója a Tork Öko-iroda kutatás kapcsán.

Tork-infografika-B

A munkaadóknak ezért prioritásként kell tekinteniük a környezetbarát megoldásokra, melyhez segítséget nyújt a higiéniai termékekre és megoldásokra szakosodott Tork. Ilyen lehet a PaperCircle szolgáltatás is, amely a használt papír kéztörlők újrahasznosítását biztosítja.

A szolgáltatásról információ ezen az oldalon érhető el.

(x)

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13