Tork Soap Clairty
Prémium

Frusztrálja a munkavállalókat a nem környezettudatos iroda (x)

PR cikk
A munkahelyválasztásra és fluktuációra is hatással lehet mindez.

Európa hét országában 12 000, főként irodai dolgozó részvételével végzett online felmérést a munkahelyi fenntarthatóságról az Essity higiéniai és egészségügyi vállalat márkája, a Tork. Az „Öko-iroda” kutatás szerint megváltoztak a dolgozói igények az elmúlt másfél évben a pandémia hatására, amely akár a munkahely választásra, fluktuációra is hatással lehet. Ezért minden munkaadónak érdemes jobban figyelnie arra, hogy az iroda környezetbarát legyen, és többet kell foglalkoznia a fenntarthatósággal. Végső soron a dolgozók elégedettségére is kihathat mindez a felmérés szerint.

A vizsgálat alapján a munkavállalók 78 százaléka szerint a munkáltatója többet is tehetne az iroda fenntarthatóbb működéséért, a dolgozók fele pedig csalódott, amiért a járvány alatt nem történtek fejlesztések. A megkérdezettek 84 százaléka szeretne környezetbarátabb irodában dolgozni. Sőt, 10-ből 7 munkavállaló azt érzi, hogy át kell vennie a kezdeményezést ezen a téren, mert 3-ból 1 dolgozó szerint főnökei egyáltalán nem törődnek a bolygó jövőjével.

Tork-infografika_A

Egyértelműek a dolgozói elvárások

A válaszadók 66 százaléka új munkahely keresésekor már a fenntarthatósági hírnevük és intézkedéseik alapján is mérlegeli a cégeket. Ez egy olyan jelentős irányváltás, amivel a vállalatoknak feltétlenül tisztában kell lenniük ahhoz, hogy meg tudják tartani a munkavállalóikat, és képesek legyenek újakat bevonzani.

„Az elmúlt 18 hónapban határozott változást figyeltünk meg, mivel a munkavállalók minden eddiginél komolyabban veszik a fenntarthatóság kérdését. Egyértelmű elvárásuk és igényük van a környezetbarát, fenntartható irodára. Az olyan egyszerű lépések, mint az újrahasznosítási gyakorlat javítása és az energiafelhasználás csökkentése, illetve környezetvédelmi tanúsítványokkal rendelkező termékek használata az irodában már most is rengeteget számítanak. A fenntartható higiéniai termékek és megoldások is sokat tehetnek azért, hogy a dolgozók komfortosabban érezzék magukat a munkahelyükön. Vagy éppen fordítva, azok hiánya ronthatja egy-egy cég megítélését, és a dolgozók munkamoráljára is kihatással lehet” – mondta el Nagy Géza, az Essity Hungary Professional Hygiene divíziójának kereskedelmi igazgatója a Tork Öko-iroda kutatás kapcsán.

Tork-infografika-B

A munkaadóknak ezért prioritásként kell tekinteniük a környezetbarát megoldásokra, melyhez segítséget nyújt a higiéniai termékekre és megoldásokra szakosodott Tork. Ilyen lehet a PaperCircle szolgáltatás is, amely a használt papír kéztörlők újrahasznosítását biztosítja.

A szolgáltatásról információ ezen az oldalon érhető el.

(x)

Otani Sohei
Netanjahu
Netanjahu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
image 27