Nélkülözhetetlen a vasúti egyeskocsi-szolgáltatás (x)
Prémium

Nélkülözhetetlen a vasúti egyeskocsi-szolgáltatás (x)

PR cikk

A Rail Cargo Hungaria (RCH) országos lefedettségű vasúti egyeskocsi-fuvarozási szolgáltatása biztosítja 700 magyarországi nagyvállalat számára a zökkenőmentes nyersanyagellátást és a késztermékeik eljuttatását a megrendelőkhöz. Ezen üzemek enélkül csak drágán juthatnának nyersanyaghoz és nagy nehézségek árán szállíttathatnák el áruikat felvevőpiacaikra. Számos magyar termék exportképességét is ez a vasútüzemi technológia biztosítja, mivel bizonyos anyagok és árucikkek közlekedtetésére több európai országban közúton nincs lehetőség. A rendkívül összetett vasúti eljárás költséges, azonban nemzetgazdasági szempontból nélkülözhetetlen. Fennmaradását állami támogatás teszi lehetővé.

Vontatás, tolatás, vagonok össze- és szétkapcsolása

Az egyeskocsi-fuvarozás igénybevételére akkor van szükség, amikor egyszerre csak egy-két vasúti kocsi mennyiségű áru áll rendelkezésre, de azok eljuttatása a célállomásra nem tűr halasztást. Ezeket a termékeket általában kis forgalmú állomásokon adják fel egyedi kocsirakományú küldeményként. Innen egy állomásra továbbítják a vagonokat, amelyeket egy csomóponti kiszolgáló tehervonat gyűjt össze és juttat el a legközelebbi csomópontra, ahonnan belföldi gyorstehervonatba rendezve folytatják útjukat a következő csomópontig. A célállomásra rendszerint egy másik csomóponti kiszolgáló tehervonattal jutnak el.

A technológia működtetésének feltétele a jelentős számú vasúti teherkocsi, az előírt javítások elvégzése, az informatikai háttér és a megfelelés a sokrétű jogszabályi követelménynek.

Az RCH 2022-ben mintegy 6 millió árutonnát továbbított egyeskocsi-fuvarozással. A legfontosabb termékcsoportok az agrár, acél- és vegyipari termékek, fa, ásványolajipari áruk, papír és cellulóz.

RCH_DAC bemutató_technológia
A digitális automata központi ütköző automatizálja a vasúti kocsik összekapcsolását

Automatizálás

A vasútvállalat technológiai fejlesztésekkel igyekszik hozzájárulni az egyeskocsi-fuvarozás versenyképességéhez. Szeptember végén Budapesten bemutatta a digitális automata központi ütközővel (DAC) felszerelt európai tesztvonatot. A berendezés automatizálja a vasúti kocsik összekapcsolását. Ez kiváltja majd a jelenleg munkaerőigényes és balesetveszélyes munkát, amelyre az egyeskocsi-fuvarozás során van a leggyakrabban szükség. A vállalatcsoport jelentős összegeket fordít az árukezelési és az üzemeltetési folyamatok további automatizálására, többek között szenzorokkal felszerelt „okos” vasúti kocsik fejlesztésére és az energiahatékonyabb vontatási tevékenységre.

(x)

Címlapkép forrása: RCH

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
KBAL2521