Mennyit ér az ember? – Növekedési lehetőségek az automatizálás és az AI korában (x)
Prémium

Mennyit ér az ember? – Növekedési lehetőségek az automatizálás és az AI korában (x)

PR cikk
Borús jóslatok kerülnek előtérbe egyes szakmák jövőjével kapcsolatosan, és a félelmeket növelhetik mindazok a lépések, amelyek az emberi munka és szaktudás értékét devalválják. A változások minden korosztályra és szakmára kiterjednek. Egyszerre örülhetünk például egy adóhatósági fejlesztésnek, ami a folyamatok adminisztrációigényét csökkenti, de valóban könnyebb lesz a cégek élete, és kevesebb könyvelőre, bérszámfejtőre lesz szükség? Mi lehet a jövőbeni fennmaradás startégiája? A növekedés az egyetlen kiút?

A Pénzügyminisztérium és a NAV már eddig is jelentős informatikai fejlesztéseket vezettek be és továbbiakat terveznek. Ezen a téren az eredmények közül kiemelendő az online kasszák rendszerének bevezetése, a magánszemélyek bevallásának automatizálása vagy akár az online számla adatszolgáltatás, de már valósággá válik az áfabevallás-tervezet, és a bérszámfejtés területén is számítani lehet változásokra, amelyek következtében az adatalapú működés alapgyakorlat lesz.

WTS_Klient_new_management_202312
A WTS Klient új vezetősége a cég új irodájában (balról jobbra): Pintér György, senior partner, Lambert Zoltán ügyvezető partner, Gyányi Tamás, senior partner és Szeles Szabolcs, senior partner

Lambert Zoltán, az adótanácsadással, könyveléssel, bérszámfejtéssel, outsourcinggal és HR-outsourcinggal, valamint folyamatautomatizálással foglalkozó WTS Klient ügyvezető partnere szerint nem megijedni kell, hanem a változásokkal együtt kell élni. Mindeközben továbbra is első helyen kell, hogy álljon az emberi tudás, a szakértelem, a hosszútávú, megbízható hazai és nemzetközi partneri és beszállítói kapcsolatok. Az automatizálást pedig proaktívan kell beépíteni a mindennapokba. Ezen alapelvek mentén a jövőben valószínűleg minden cég számára az adhat biztonságot, ha növeli a szakértői létszámát, hiszen az adminisztratív folyamatok automatizálása mellett elképesztően komplex lett és lesz a szabályozási környezet. Gondoljunk csak az egyes adózási vonatkozású EU irányelvek hazai implementálására, a 2024-től élesedő minimumadó szabályaira, az ESG szabályozásra, vagy a határon átnyúló együttműködést igénylő cégcsoportos jelentésekre.

Lambert Zoltán elmondta, hogy az említett kihívásokra reagálva 2024. január 1-jétől a magyar számviteli és adótanácsadói piac két meghatározó szereplője, a 25. születésnapját a napokban ünneplő WTS Klient és a Finacont egyesül, és közel 300 szakértővel és 4,5 milliárd forintos árbevétellel WTS Klient néven működik tovább. A németországi központú WTS globális szinten tavaly 226 milliós árbevételt ért el, ami egy 12%-os növekedésnek felel meg az előző évhez képest. Pintér György, a Finacont leköszönő ügyvezető partnere, a duplájára növekedő WTS Klient senior partnere szerint a nemzetközi és a hazai cégeknek is szükségük lesz a szakértőkre, több éves tapasztalattal rendelkező seniorokra, akik kibővített szereppel, elemző funkcióval fognak szerepelni a jövő könyvelési és tanácsadási piacán. Ebben pedig az olyan cégek tudnak partnerek lenni, amelyeknél a méretből adódóan is folyamatos és biztosított a szolgáltatások biztonsága, és egy kézből vehetnek igénybe kulcsfontosságú, az üzleti folyamatokat támogató szolgáltatásokat.

(x)

HitelesAndrás

Pénzügyi tudatosság gyermekszemmel

Egy pénzügyi csoportban beszélgetés bontakozott ki, hogy a gyermekeket mikor és milyen mélyen kell bevonni a pénzkezelésbe, illetve mikor kell felhívni a figyelmüket a befektetés fontosságára&

KonyhaKontrolling

Ez védi a megtakarításod!

Az internetes beszélgetéseimben rendre belefutok, hogy az emberek nem tudják, hogy mire jó a betétvédelem, mire a befektetővédelem. Pedig nagyon fontos megérteni ezeket a koncepciókat, mert a koc

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ezért drágább az élelmiszer itthon, mint Németországban

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!