Mennyit ér az ember? – Növekedési lehetőségek az automatizálás és az AI korában (x)
Prémium

Mennyit ér az ember? – Növekedési lehetőségek az automatizálás és az AI korában (x)

PR cikk
Borús jóslatok kerülnek előtérbe egyes szakmák jövőjével kapcsolatosan, és a félelmeket növelhetik mindazok a lépések, amelyek az emberi munka és szaktudás értékét devalválják. A változások minden korosztályra és szakmára kiterjednek. Egyszerre örülhetünk például egy adóhatósági fejlesztésnek, ami a folyamatok adminisztrációigényét csökkenti, de valóban könnyebb lesz a cégek élete, és kevesebb könyvelőre, bérszámfejtőre lesz szükség? Mi lehet a jövőbeni fennmaradás startégiája? A növekedés az egyetlen kiút?

A Pénzügyminisztérium és a NAV már eddig is jelentős informatikai fejlesztéseket vezettek be és továbbiakat terveznek. Ezen a téren az eredmények közül kiemelendő az online kasszák rendszerének bevezetése, a magánszemélyek bevallásának automatizálása vagy akár az online számla adatszolgáltatás, de már valósággá válik az áfabevallás-tervezet, és a bérszámfejtés területén is számítani lehet változásokra, amelyek következtében az adatalapú működés alapgyakorlat lesz.

WTS_Klient_new_management_202312
A WTS Klient új vezetősége a cég új irodájában (balról jobbra): Pintér György, senior partner, Lambert Zoltán ügyvezető partner, Gyányi Tamás, senior partner és Szeles Szabolcs, senior partner

Lambert Zoltán, az adótanácsadással, könyveléssel, bérszámfejtéssel, outsourcinggal és HR-outsourcinggal, valamint folyamatautomatizálással foglalkozó WTS Klient ügyvezető partnere szerint nem megijedni kell, hanem a változásokkal együtt kell élni. Mindeközben továbbra is első helyen kell, hogy álljon az emberi tudás, a szakértelem, a hosszútávú, megbízható hazai és nemzetközi partneri és beszállítói kapcsolatok. Az automatizálást pedig proaktívan kell beépíteni a mindennapokba. Ezen alapelvek mentén a jövőben valószínűleg minden cég számára az adhat biztonságot, ha növeli a szakértői létszámát, hiszen az adminisztratív folyamatok automatizálása mellett elképesztően komplex lett és lesz a szabályozási környezet. Gondoljunk csak az egyes adózási vonatkozású EU irányelvek hazai implementálására, a 2024-től élesedő minimumadó szabályaira, az ESG szabályozásra, vagy a határon átnyúló együttműködést igénylő cégcsoportos jelentésekre.

Lambert Zoltán elmondta, hogy az említett kihívásokra reagálva 2024. január 1-jétől a magyar számviteli és adótanácsadói piac két meghatározó szereplője, a 25. születésnapját a napokban ünneplő WTS Klient és a Finacont egyesül, és közel 300 szakértővel és 4,5 milliárd forintos árbevétellel WTS Klient néven működik tovább. A németországi központú WTS globális szinten tavaly 226 milliós árbevételt ért el, ami egy 12%-os növekedésnek felel meg az előző évhez képest. Pintér György, a Finacont leköszönő ügyvezető partnere, a duplájára növekedő WTS Klient senior partnere szerint a nemzetközi és a hazai cégeknek is szükségük lesz a szakértőkre, több éves tapasztalattal rendelkező seniorokra, akik kibővített szereppel, elemző funkcióval fognak szerepelni a jövő könyvelési és tanácsadási piacán. Ebben pedig az olyan cégek tudnak partnerek lenni, amelyeknél a méretből adódóan is folyamatos és biztosított a szolgáltatások biztonsága, és egy kézből vehetnek igénybe kulcsfontosságú, az üzleti folyamatokat támogató szolgáltatásokat.

(x)

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
shutterstock_1940409019