Budapest, a sokoldalú és izgalmas úti cél: új fejezet nyílik a Hilton Garden Inn életében (x)
Prémium

Budapest, a sokoldalú és izgalmas úti cél: új fejezet nyílik a Hilton Garden Inn életében (x)

PR cikk
Budapest kiváló helyszín mind az üzleti találkozók, mind a turisták számára: rengeteg látnivaló, jó lokáció és nyugati pénztárcához mérve olcsó lehetőségek. Yossi Biton nemrég vette át a Hilton Garden Inn Budapest City Centre vezérigazgatói posztját, ennek kapcsán kérdeztük a magyarországi lehetőségekről, a vendéglátás jövőjéről. A szakember véleménye szerint Magyarország és Budapest számos adottsággal rendelkezik, amely alkalmassá teszi arra, hogy a szállodalánc hosszú távon is befektessen itt: tavaly ősszel újabb, Hampton by Hilton szállodát nyitottak, amely kifejezetten a fiatalabb korosztályt célozza, illetve tervezik egy debreceni hotel megnyitását is.

Hogyan látja a budapesti üzleti szállodák piacát? Hogyan változott az elmúlt években? Mit vár az idei évtől?

A 2022. év végi előrejelzéseknek megfelelően a turizmus helyzete 2023-ban tovább javult az előző évekhez képest. A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján ez az üzleti turizmusban is megmutatkozott, hiszen az év első 9 hónapjában közel 10 százalékkal nőtt a magyarországi üzleti utazók száma az előző évhez viszonyítva.

A magyar főváros könnyű megközelíthetőségének és jó infrastruktúrájának köszönhetően ideális helyszín az üzleti találkozók, konferenciák és rendezvények számára,

így számos ország képviselői - Németország, Dél-Korea, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Franciaország, Izrael, Ausztria, Olaszország, Svájc – választják előszeretettel Budapestet erre a célra.

STA_0770
Fotó: Stiller Ákos/Portfolio

A magyar fővárosban a hostelektől egészen a luxusszállodákig változatos szálláshelyek lelhetőek fel, a város adottságainak köszönhetően pedig folyamatosan nő a kínálat.

Ki a szálloda tipikus látogatója? Honnan érkezik, turista vagy üzleti utazó?

A Hilton Garden Inn Budapest City Centre szívesen látja mind a szabadidős, mind az üzleti utazókat. Elhelyezkedésének és sokszínű szolgáltatásainak köszönhetően pedig képes az egyedül utazó és csoportban érkező látogatók igényeit is kielégíteni. Vendégeink jelentős többsége – 90%-a – nemzetközi utazó, elsősorban az USA-ból, az Egyesült Királyságból és Nyugat-Európából, akik a Magyarország által kínált egyedülálló élményeket keresik. Emellett a Hilton hűségprogramja, a Hilton Honors, amelynek világszerte 180 millió tagja van, szintén fontos szerepet játszik abban, hogy szállodánk vonzó célpont az emberek számára.

A Hilton Garden Inn központi elhelyezkedésű, így számos turisztikai látványosság, például a Magyar Állami Operaház, a Szent István Bazilika, a Parlament, a Széchenyi Lánchíd és az Andrássy út is könnyen megközelíthető. Természetesen számos olyan szolgáltatást kínálunk mi magunk is, amelyek élvezetessé teszik látogatóink itt-tartózkodását: fitneszközpont, 24 órás kisbolt egészséges és friss élelmiszerekkel, önkiszolgáló kávézó kávékülönlegességekkel és egy tetőterasz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Külön kiemelném, hogy kutyabarát szálloda vagyunk, amely szintén növeli a szálloda vonzerejét.

STA_0744
Fotó: Stiller Ákos/Portfolio

Három modern tárgyaló- és rendezvényteremmel rendelkezünk, amelyek közül a legnagyobb 100 fő befogadására alkalmas, így ideális helyszín üzleti események lebonyolítására. Ez a lehetőség nem csak a szállóvendégeink számára nyitott, foglalás után bárki igénybe veheti tárgyalótermeinket.

Nemcsak a vendégeinknek hozzáférhetők a szálloda által kínált lehetőségek, arra törekszünk, hogy a helyiek számára is elérhetővé tegyük a szolgáltatásainkat:

közel 100 férőhelyes mélygarázsunkban rendszeresen parkolnak operalátogatók, de vacsorára is örömmel várjuk a hozzánk betérőket.

Mi a szálloda hosszú távú stratégiája? Milyen terveik vannak az idei évre?

Számos elképzelésünk van a Hilton Garden Inn Budapest City Centre jövőjével kapcsolatban. Szezonális éttermi kínálatunkat a helyieket célzó különleges promóciókkal tervezzük kombinálni, hogy még ismertebbé tegyük az éttermet a budapestiek körében. A város egyik legkülönlegesebb panorámáját nyújtó

tetőteraszunkon szeretnénk kialakítani egy rooftop bárt is, amely szintén mindenki számára elérhető lesz,

alkalmassá téve magán- és céges rendezvények, vagy akár jógaórák megtartására. A budapesti Szépművészeti Múzeummal való együttműködésünk keretein belül kulturális témájú rendezvényeket is szeretnénk létrehozni szállodánkban. Ezen felül a szálloda megnyitásának 5. évfordulója alkalmából is különleges programokkal készülünk.

A karrierjében milyen szerepet játszik a Hilton? Milyen készségeket, ismereteket köszönhet a szállodaláncnak?

2001. óta dolgozom a Hiltonnál, így lehetőségem nyílt arra, hogy átfogó tudást és készségeket szerezzek, amelyek nélkülözhetetlenek a vendéglátás világában. Számos pozíciót töltöttem be a Hilton Tel Aviv és a The VISTA at Hilton Tel Aviv hotelekben. Ennek köszönhetően széleskörű ismeretekre tettem szert az iparágról és magáról a szállodaláncról: az egyik legfontosabb érték a vendéglátásban, hogy kíváncsiak, nyitottak és kedvesek legyünk a vendégekkel. A Hilton Garden Inn Budapest City Centre vezérigazgatói posztját 2023. novembere óta töltöm be, ami egy újabb izgalmas kihívás számomra.

STA_0709
Fotó: Stiller Ákos/Portfolio

A Hiltonnál érdekel bennünket csapattagjaink karrierelégedettsége és jóléte, és fontosnak tartjuk, hogy lehetőséget biztosítsunk számukra a személyes fejlődésre. Én is így kezdtem a karrieremet, végigjártam a ranglétrát.

Mi a titka egy világszerte több mint 7500 egységgel rendelkező szállodalánc és a Hilton Garden Inn sikerének?

A Hilton a világ első nemzetközi szállodalánca, amely innovatív és vendégközpontú szolgáltatásainak köszönhetően gyorsan elismertségre tett szert. Az olyan ötletek, mint a szobaszerviz, a központi foglalási rendszer, a légkondicionálás, a repülőtéri szállodák és a minibár tették lehetővé, hogy vezető szerepet töltsön be a maga területén, és megteremtse a modern szállodaipart.

STA_0808
Fotó: Stiller Ákos/Portfolio

A Hilton Garden Inn színvonalas, mégis megfizethető szálláshelyeket kínál, változatos kényelmi szolgáltatásokkal, annak érdekében, hogy a mai elfoglalt utazóknak kellemes és kielégítő vendéglátási élményt nyújtson.

Az első magyarországi Hampton by Hilton szálloda 2023 őszén nyitotta meg kapuit. Miben különbözik ez a szálloda koncepciójában a Hilton Garden Inntől? Milyenek az első benyomások az első néhány hónap alapján?

A Hilton Garden Inn és a Hampton by Hilton a szállodapiac különböző szegmenseit célozza meg egyedi kínálataival. Bár mindkét márkában közös a minőség és a kiszolgálás iránti elkötelezettség, a Hilton Garden Inn az üzleti és a szabadidős utazóknak szánt, magas színvonalú felszereltségre és szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt, míg a Hampton by Hilton a felső-középkategóriás szegmensben az alapvető felszereltség és szolgáltatások biztosítására összpontosít példaértékű módon.

A Hilton Garden Inn egy díjnyertes, előkelő márka, ahol a vendégeket nyitott, hívogató légkör fogadja. A szállodában rendelésre készített reggelit szolgálnak fel, saját éttermében és bárjában pedig többek között kézműves koktélokat, közösen elfogyasztható falatokat, illetve változatos főételeket kínálnak. A vendégek produktív programjait alakítható tárgyalóterekkel, ingyenes Wi-Fi-vel és vezeték nélküli nyomtatási lehetőséggel, valamint fitneszközponttal támogatják.

A Hampton by Hilton, a vezető felső-középkategóriás márka világszerte kiváló minőségű és gondosan kialakított szálláshelyeket, barátságos és autentikus kiszolgálást, illetve olyan szolgáltatásokat kínál vendégeinek, mint az ingyenes meleg reggeli és Wi-Fi, mindezt a 100%-os Hampton Garanciával támogatva.

A Hampton by Hilton Budapest koncepciójának lényege, hogy magas színvonalú és átfogó vendéglátási élményt nyújtsunk, miközben a vendégek, és különösen a fiatalok számára elérhetőbb választást jelentünk. Ennek érdekében 219 vendégszoba, fitneszközpont, lobby bár, helyszíni parkoló és elektromos-autótöltő áll vendégeink rendelkezésére. A foglalható tárgyalóteremnek köszönhetően ez a szálloda is alkalmas hivatalos rendezvények, üzleti találkozók megrendezésére.

(x)

Címlapkép forrása: Stiller Ákos/Portfolio

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kep_szoveg