Lehet egy szoftver egyszerre hatékony és környezetkímélő? (x)
Prémium

Lehet egy szoftver egyszerre hatékony és környezetkímélő? (x)

PR cikk
Lehet egy szoftver egyszerre hatékony és környezetkímélő?

Kezdetektől fókuszban a produktivitás

A szoftveripar, amely több mint 60 éve folyamatosan fejlődik, mindig is a produktivitás növelésére törekedett. Ennek oka egyszerű: a szoftverek iránti kereslet - néhány kisebb visszaesést leszámítva - folyamatosan és egyre gyorsabban nő.A produktivitás növelésének két fő útja van. Az első, hogy hatékonyabbá tesszük a munkafolyamatainkat, okosabban és szervezettebben dolgozunk. A másik út a technológiák fejlesztése.

A folyamat optimalizálása

A menedzsment módszertanok segítenek produktív munkakörnyezetet létrehozni, míg a fejlesztési módszertanok az együttműködést teszik hatékonyabbá. A szakmai tudás mélyítése pedig lehetővé teszi, hogy mesterszinten űzzük a szakmát. A legjobb gyakorlatok és a szabványok tovább könnyítik az együttműködést, hiszen biztosítják a közös, mindenki által ismert tudásanyagot. Azonban, bármennyire is profin végezzük a munkánkat, az emberi kognitív képességek bizonyos határokat szabnak ennek a fejlődésnek.

Technológia fejlesztése

A számítógépek a gépi kódot értik, amivel a modern alkalmazások készítése időigényes lenne. Emiatt jöttek létre a nyelvi generációk, amelyek fokozatosan hatékonyabbá tették a szoftverfejlesztést.

A második generációs, gépi kódhoz közeli assembly nyelveket felváltották a magasabb szintű, harmadik generációs nyelvek, mint a C++, Java és JavaScript. Ezek után érkeztek a negyedik generációs nyelvek, mint a Perl és Python, valamint a low-code és no-code technológiák, amelyek már közelebb állnak az emberi nyelv kifejező képességéhez. Az ötödik generáció a mesterséges intelligenciára épül, ami jelentősen tovább egyszerűsíti a fejlesztést.

Illustration-02

Az új technológia többet fogyaszt

Az újabb generációs nyelvekkel az ipar képes ugyanannyi idő alatt több üzleti funkciót létrehozni, ugyanakkor az új technológiák több memóriát és számítási kapacitást igényelnek. Egy kutatás során különböző nyelveken készítettek el azonos funkcionalitású alkalmazásokat, majd mérték azok energiafogyasztását működés közben. Kiderült, hogy a modern nyelvek magasabb memória- és számítási kapacitás-igénye jelentősen növeli az energiafelhasználást. Bizonyos esetekben ez a fogyasztás többszörösére is rúghat.

Mi hogyan csináljuk?

A Mikrumnál nem csupán a technológia körültekintő kiválasztására helyezzük a hangsúlyt, hanem az igények mélyreható megértésére is, mindezt a fenntarthatóság jegyében. Alaposan feltérképezzük, mire van szüksége ügyfeleinknek, ezzel elkerülve a felesleges funkciók fejlesztését – hiszen minden el nem készült szoftver jelentős mértékben csökkenti a környezeti terhelést.

Egyedi, testreszabott szoftvereink minimalizálják a környezeti lábnyomot, miközben teljes mértékben kiszolgálják ügyfeleink igényeit. Küldetésünk a fenntartható szemlélet széleskörű terjesztése a digitális világban.

(x)

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Hero range