Lendületesen kezdte az évet a dél-budai Park22 (x)
Prémium

Lendületesen kezdte az évet a dél-budai Park22 (x)

PR cikk
Dinamikusan csatlakozott a kínálati piachoz a Park22 Üzleti Park a Campona mellett, a XXII. kerületben. Az ipari park elnyerte a Real Estate Awards „Az Év Tervezett Logisztikai Projektje” díját, és megérkeztek az első bérlők is, a FUJI magyarországi vállalata és a magyar piac egyik vezető vendéglátóipari fogyóeszközöket forgalmazó cége, a Fulker H+F Kft.

A projekt a raktár és iroda kombinációra vonatkozó igényeket hivatott kiszolgálni. Az üzleti park hat épületből álló projektje több fázisban valósul meg, összesen 60.800 m2 bérelhető területet kínál majd, amely magában foglal 45.600 m2 raktárterületet és hozzájuk kapcsolható 15.200 m2 irodaterületet. A rövidtávú célok között elsősorban az 1. épület teljes egészének bérbeadása szerepel és zajlanak a 2. épület kialakításának előkészítő munkálatai. Mindeközben a fenntarthatósági fejlesztések sem szorulnak háttérbe: jelenleg is folyik az 1. ütemhez tartozó zöld felületek kialakítása, a napokban közel 130 fát ültettek be.

Park22_2

A fejlesztő White Star Real Estate már a tervezés során számos zöld megoldással számolt, így egyebek mellett elektromos autótöltők, kerékpártárolók és biodiverz zöldterületek kerültek kialakításra. A világítás többségét LED fényforrások alkotják, a hűtést és a fűtést pedig hőszivattyúk biztosítják az épületekben. Ez a törekvés meghozta gyümölcsét: a logisztikai park A+ energetikai besorolást kapott és elnyerte az Év Tervezett Logisztikai Projektje címet. A zsűri indoklása kiemeli, hogy a zöld megoldások mellett kulcsfontosságú tényező volt, hogy a beruházás barnamezős[1] területen kivitelezett fejlesztés, az elhelyezkedése rendkívül előnyös és hatékony megoldásokat kínál a városi logisztika tekintetében.

Az első bérlők választása épp a fentebb felsorolt előnyök és a valós piaci igényeket tükröző kialakítás miatt esett a Park22-re. A FUJI Corporation 1959-től csak szerszámgép tervezéssel és gyártással foglalkozott, 1971-től pedig SMT (surface-mount technology) és THT (through hole technology) beültető gépek gyártását és folyamatos fejlesztését is végzi. A vállalat Magyarországon már 2005 óta jelen van és elsősorban a FUJI Japánban gyártott SMT és THT beültető gépeinek szervizelési feladatait látja el, de mindemellett oktatási tevékenységeket is végez. Régió központként fő támogatási területe Magyarország, Szlovénia és Horvátország, de többi EU országokban is ellát feladatokat.  A Park22 mind funkcióját, mind pedig elhelyezkedését tekintve ideális választás volt a FUJI számára.

A Fulker H+F Kft. idén szeptemberben ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját. A vállalatot a minőség, a megbízhatóság és az innováció melletti elköteleződése egyedivé teszi a vendéglátóipari fogyóeszközök piacán. „A Park22 elhelyezkedésével, stílusával, korszerű építészeti megoldásaival abszolút követi az igényeinket. Biztosan állíthatom a legjobb döntést hoztuk, amikor választottuk.” – nyilatkozta Lovas Zsolt, ügyvezető.

Az üzleti park vonzerejét az elhelyezkedése, szolgáltatásai, intelligens infrastruktúrája mellett a White Star Real Estate óriási régiós tapasztalata és biztos, stabil pénzügyi háttere adja. A cégcsoport 1998 óta közel 350.000 m2 sikeres fejlesztésen van túl Magyarországon, mely értéke közel 450 millió euró. Nevéhez olyan ingatlanfejlesztések fűződnek, mint az Infopark A, az Alkotás Point, az M1 Business Park, az Airport Business Park, vagy éppen a Market Central Ferihegy bevásárlópark. A vállalat az ingatlanpiaci szolgáltatások teljes spektrumát lefedi, magas szintű vagyon- és ingatlankezelési, bérbeadási-, kivitelezési-, energia menedzsment, valamint műszaki üzemeltetési szolgáltatást is nyújt ügyfelei részére.

A White Star magyarországi aktív tevékenysége mellett két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a közép-kelet európai régióban (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia). Ez idő alatt több mint 50 sikeres projektben 2,5 millió négyzetméternyi fejlesztést valósítottak meg. Ipari kivitelezőként a varsói Diamond Business Park mellett a csehországi D1 és D2 Logistics Park is a cégcsoport nevéhez fűződik.

www.whitestar-realestate.com

Befektető partnerük a kifejezetten európai piacokra összpontosító Europa Capital. Saját tőkés, valamint finanszírozott befektetésekkel foglalkoznak, amelyekben vagyonkezelési ismereteiket és tapasztalataikat hasznosítják az értékmaximalizálás érdekében az összes ingatlanosztályban Európa-szerte. 1995-ös megalakulása óta az Europa Capital együttesen 13 ingatlanalapot hozott létre és 21 európai országban több mint 150 tranzakcióban vett részt összesen több mint 12,5 milliárd euró értékben.
Az Europa Capital arra összpontosít, hogy a befektetők globális közönsége számára meggyőző, kockázattal korrigált hozamot biztosítson, amelyet az ingatlanalapok irányítanak a value-add, a core/core plus és az adósságbefektetési stratégiák területén.

www.europacapital.com

[1] Barnamezős terület, amelyet korábban ipari vagy bizonyos kereskedelmi célokra használtak és amely terület alacsony koncentrációjú veszélyes hulladékkal vagy más egyéb szennyezéssel lehet terhelt, ugyanakkor lehetséges a terület újra-használata a terület megtisztítását követően.

(x)

Holdblog

Jó reggelt, migráció, eltűntél?

Egyre kevésbé foglalkoztatja a hírportálokat az illegális bevándorlás kérdése - főképp hazánkban. Csak hozzászoktunk a témához vagy tényleg eltűntek a migránsok? Egyik válasz sem tükrö

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Leállhat a Barátság kőolajvezeték? Itt a Mol reakciója
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
recruitech