Fajcsák Gábor

Fajcsák Gábor

adóüzletág vezető , RSM

Az RSM több mint 40 fős adóüzletágának vezetőjeként hazai és nemzetközi nagyvállatokkal dolgozik együtt. Fő szakterületei az adóellenőrzés, digitális adózási megoldások, nemzetközi és belföldi cégstruktúrák kialakítása, cégeladásokhoz és akvizíciókhoz kapcsolódó adótervezés, cégátvilágítás, adókedvezmények, valamint vagyontervezéshez kapcsolódó adótanácsadás. Többéves adóhatósági ellenőrzési tapasztalatot követően több mint 10 éve csatlakozott az RSM Hungary adótanácsadói csapatához.
Cikkeinek a száma: 12
Így adózik a magyar 2024-ben

Így adózik a magyar 2024-ben

Az RSM Hungary adószakértői összefoglalták a 2023. évi elfogadott adócsomagok - 2024. január 1-jével hatályba lépő - legfontosabb rendelkezéseit. Nézzük melyek azok a TAO-t, áfát, SZJA-t és egyéb adónemeket érintő változások, amivel minden társaságnak érdemes tisztába lenni.

Az új csodaeszköz, ami segíthet minden magyar cégnek

Az új csodaeszköz, ami segíthet minden magyar cégnek

A kis- és középvállalatok többségének nehézséget jelenthetnek a cégméret növekedésével járó újabb és újabb kihívások. Egy megfelelően kialakított holdingstruktúrának vagyonvédelmi és adózási előnyei vannak, ezen túl a vállalatirányítási folyamatok egyszerűsítésére is alkalmas. Mi az a holdingtársaság és milyen előnyökkel jár a holdingstruktúra? Kinek és mikor éri meg holdingtársaságot létrehozni? Az RSM Hungary szakértői összegyűjtötték a holdingstruktúra legfontosabb tudnivalóit.

Nem utalta a NAV az szja-visszatérítést? Ez állhat a háttérben

Nem utalta a NAV az szja-visszatérítést? Ez állhat a háttérben

Február első felében lezajlott a rendkívüli szja-visszatérítések kiutalásának nagy része, sokaknak mégis azzal kellett szembesülniük, hogy nem érkezett meg a várva várt összeg. Az alábbiakban a lehetséges okok keresésén túlmenően megpróbáltuk beazonosítani azokat a csoportokat, akik korábban alappal vagy alap nélkül bíztak a kifizetésben, utóbb mégis csalatkozniuk kellett.

Így adózunk 2022-ben

Így adózunk 2022-ben

Számos adóváltozás lép életbe januártól, áfa, adótervezés, tao, szja, kiva, szocho, vagy hipa terén, van mire figyelniük a cégeknek. A társaságok számára fontos, adózást érintő 2022-től életbe lépő változásokról íme egy áttekintés.

Hatalmas változás az adóperekben! – Szorul a hurok a NAV ellenőrzési gyakorlata körül?

Hatalmas változás az adóperekben! – Szorul a hurok a NAV ellenőrzési gyakorlata körül?

Az Európai Unió Bírósága közelmúltbeli magyar vonatkozású döntései korlátok közé szoríthatják a NAV, számlabefogadó felelősségét objektivizáló ellenőrzési gyakorlatát. Az EUB megállapításai nyomán az adózók számára világosabbá válhat, hogy a cégek mely partnerellenőrzések után helyezhetik nyugodtan levonásba az áfát és mely mulasztások vezetnek terhelő megállapításhoz, pervesztességhez.

Ez lesz a kormány adóügyi csodafegyvere 2021-ben? - Sokan ráugorhatnak a vonzóbb kivára

Ez lesz a kormány adóügyi csodafegyvere 2021-ben? - Sokan ráugorhatnak a vonzóbb kivára

2021-től új lendületet vehet a kisvállalati adó. A kiva adókulcs jövő évtől 11 százalékra csökkenhet, miközben a kiva választási értékhatárok emelkednek. A speciális adóalap megállapítási szabályok sok vállalkozásnak kedvezhetnek a társasági adóval szemben, de nem mindenkinek! A magas beruházási és bérköltség aránnyal működő cégeknek érdemes kalkulálniuk!

Megjelent a Kurzarbeit-tájékoztató! És vele együtt az újabb buktatók

Megjelent a Kurzarbeit-tájékoztató! És vele együtt az újabb buktatók

Megjelent az új bértámogatási rendszerhez kapcsolódó, sokak által várt tájékoztató, valamint a benyújtáshoz szükséges formanyomtatványok és nyilatkozatok a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján. Ezeket átvizsgálva az látható, hogy a már sok helyen és sokszor említett kritika mellett, miszerint a bértámogatás lehívása rendkívüli adminisztrációt igényel, újabb és jóval hangsúlyosabb kérdések merülnek fel az alkalmazhatóságáról.

Fajcsák Gábor, az RSM partnerének és adóüzletág-vezetőjének írását közöljük.

Más szektorok is bajba kerülnek, ha nem lép a kormány

Más szektorok is bajba kerülnek, ha nem lép a kormány

A miniszterelnök által bejelentett koronavírus válságot kezelő intézkedések részeként már hatályba is lépett a negatív hatásokat enyhítő azonnali intézkedéseket tartalmazó kormányrendelet. Lélegzetvételhez jutnak egyes szektorok, de már a következő pontokon kell gondolkodni, adóátütemezési, adókönnyítési paradigma mentén.

2020-tól a NAV mindent látni akar

2020-tól a NAV mindent látni akar

Látványosan bővültek az államháztartás bevételei 2019-ben. Ez köszönhető az 5 százalékos gazdasági növekedésnek és a gazdaságfehérítő intézkedéseknek egyaránt. A társasági adóból származó bevétel csökkent, ezzel szemben a kisvállalati adók népszerűsége emelkedik, az áfabevételek kiemelkedően növekednek - foglalja össze a legutóbbi adóbevételi tendenciákat Fajcsák Gábor, az RSM adóüzletágának vezetője, aki arra is rámutat, hogy változások jönnek az online számlajelentésben.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.