Orbók Ilona

Orbók Ilona

Orbók Ilona a BDO Magyarország cégcsoport egyik tulajdonos-ügyvezetője. A globális adóstruktúrák kialakításának nemzetközi szakértője, luxusipari elemző, befektető. A magas hozzáadott értékű szolgáltatások iránti figyelme korán kialakult, a luxusipar kiemelkedő jövedelemtermelő képességére transzferár-tanácsadóként figyelt fel. 2021-ben Executive Master in Luxury Management végzettséget szerzett a párizsi ESSEC Business School és a milánói SDA Bocconi közös képzésén. A Portfolio Checklist podcast luxusiparral foglalkozó Hype című műsorának állandó vendége.
Cikkeinek a száma: 8
Hogy néz ki egy leolvadás a luxusiparban?

Hogy néz ki egy leolvadás a luxusiparban?

Luxusiparról szóló legújabb podcastünkben ezúttal beszéltünk a MatchesFashion csődjéről, Kínáról, 99,9%-os diszkonttal megvásárolt (egyébként 14 ezer dolláros) Cartier-fülbevalókról, valamint arról is, hogy van-e esélye a Zarának betörni a luxuspiacra, és hogy kiknek a szemét szúrják a szállodai papucsok. Ahogy a Hype összes adásában, ezúttal is Orbók Ilona luxusipari szakértőt, az BDO Magyarország tulajdonos-ügyvezetőjét kérdeztük.

Lefelé tartó spirál az online kereskedelemben?

Lefelé tartó spirál az online kereskedelemben?

Ha nem megy jól a Gucci, miért vásárol a tulajdonosa milliárd eurós ingatlant Milánóban? Benézte a luxusipar Kínát? Miért haldoklik sok cég a luxusipar online kereskedelemi szegmensében, és milyen piaci rést láttak meg a luxusban a repterek? Egyebek mellett ezekről a támákról kérdeztük Orbók Ilona luxusipari szakértőt, a BDO Magyarország ügyvezetőjét a Hype, a Portfolio luxusiparral foglalkozó podcastjének új adásában.

Orbók Ilona is ott lesz a következő Portfolio Investment Day konferencián, a szakembert természetesen a luxusiparban rejlő kisbefektetői lehetőségekről is kérdezzük majd. Részletek és jelentkezés ide kattintva!

Sose lesz vége a Fiat-örökösök drámájának, saját fiát nyomta fel Margherita Agnelli

Sose lesz vége a Fiat-örökösök drámájának, saját fiát nyomta fel Margherita Agnelli

Már meghallgatható a Portfolio luxusipari podcastje, a Hype legújabb adása. A mai műsorban fő témánk a Fiat-örökös Agnelli család sagája volt, ugyanis a dráma, ami az örökségen megy, nemrég új szakaszba lépett: a Fiat-alapító Giovanni Agnelli unokája, Margherita Agnelli a fiát jelentette fel az olasz hatóságoknál, mert a férfi – a nő szerint – segített adót csalni a saját nagyanyjának, tehát a vádló édesanyjának.

Szintetikus gyémántok verik szét a drágakőpiacot

Szintetikus gyémántok verik szét a drágakőpiacot

Mát meghallgatható a Hype, a Portfolio Checklist luxusipari különkiadás sorozatának legújabb része. A mai műsor fő témája a gyémántpiac átalakulása volt, a laboratóriumban előállított szintetikus kövek ugyanis teljesen a feje tetejére állíthatják a szektort. Emellett szó volt még az Amazon megjelenéséről a használt luxuscikkek európai piacán, valamint arról is, hogy miért nem érdemes a drágább óragyártókat temetni. Az adás vendége volt állandó iparági szakértőnk, Orbók Ilona, a BDO Magyarország ügyvezetője.

A 100 milliárd dolláros nő

A 100 milliárd dolláros

Már meghallgatható a Hype, a Portfolio Checklist luxusipari különkiadásának első idei műsora. A podcastben Orbók Ilonát, a BDO Magyarország ügyvezető igazgatóját, lapunk állandó luxusipari szakértőjét kérdeztük más témák mellett Francoise Bettencourt Meyers-ről, aki nemrég az első nő lett, akinek a vagyona meghaladta a 100 milliárd dollárt, de beszéltünk az ultragazdagok által látogatott éves programokról, a Farfetch kríziséről, valamint arról is, hogy kerülhet be egy marokkói kertész és családja a Hermés nagytulajdonosai közé.

Hogyan vegyünk meg egy rendes Ferrarit?

Hogyan vegyünk meg egy rendes Ferrarit?

Már meghallgatható a Hype, Portfolio Checklist luxusipari sorozatának új adása, melyben állandó luxusipari szakértőnkkel, Orbók Ilonával, a BDO Magyarország ügyvezető igazgatójával beszéltünk Ivana Trump árengedménnyel hirdetett New York-i luxusingatlanáról, a kétéves mélyponton tanyázó Bloomberg Subdial Watch Indexről, és egy pécsi garázsból a NAV által előkerített, a képek alapján nem is annyira limitált szériás Ferrariról.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.