Uniós források

Vége a terelésnek: újra akadály nélkül lehet autózni Siófokig az M7-esen

Portfolio
Ma befejeződtek az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán a 96-os és a 102-es kilométerszelvények közötti szakaszon a felújítási munkálatok, amelyek tavasszal kezdődtek - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ez azt jelenti, hogy a következő napokban visszabontási munkálatok zajlanak, amelyek még okozhatnak forgalmi torlódást, de utána ez már nem lesz és így a Siófok-Sóstói csomópontot is újra megnyitják a közlekedők számára.
Márciusban indultak az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán a 96-os és a 102-es kilométerszelvények közötti szakaszon a felújítási munkálatok és ma arról érkezett hír, hogy ennek vége. Ez azt jelenti, hogy így a Siófok-Sóstói csomópontot is újra megnyitják a közlekedők számára, ugyanakkor a szakaszon néhány napig még sávzárásokra kell számítania az autósoknak a sávelhúzásos terelés visszabontása miatt, melynek során többek között eltávolítják az ideiglenes sárga burkolati jeleket is.

A most befejeződött munkálatok az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán a 90-es és a 111-es kilométerszelvények közötti 20 kilométeres szakaszt érintő felújítási munkák második szakaszát jelentik. Az első szakasz munkálatai tavaly ősszel zajlottak a 102-es és 111-es kilométerszelvények között, illetve a 92-es, 94-es, 100-as és 102-es kilométerszelvényeknél lokális javítási munkákat láttak el a szakaszokon található hidaknál.

A harmadik, befejező ütemet pedig a nyári turisztikai szezont követően 2019 szeptemberében indítják el.

A három szakasz munkálatai a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a kormány támogatásával, hazai költségvetési forrásból, több mint nettó 3,4 milliárd forintból zajlanak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a terelés visszabontási munkálatai alatt érvényes ideiglenes sebességhatárokat és korlátozásokat mindenképpen tartsák be! Tekintettel arra, hogy egy rövid ideig ezért még hosszabb menetidővel számolhatnak a térségben közlekedők, ezért az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
shutterstock_1077065507
donaldtrumpgolf
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
Brexit Boris Johnson ketto level Donald Tusk
GettyImages-1135670779
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500