Uniós források

Dobogós lett egy magyar startup a nagy nemzetközi energetikai versenyen

MTI
A technológiai innovációkra szakosodott startup vállalkozások legnagyobb kelet- és közép európai energetikai versenyén, a PowerUp krakkói döntőjében harmadik lett a magyar V-Chiller csapata - közölte a versenyt szervező InnoEnergy csütörtökön az MTI-vel.
A V-Chiller energiaipari fejlesztéssel foglalkozó kezdő vállalkozás egy gyors hűtési technológián dolgozik, amely képes egy percnél rövidebb idő alatt lehűteni az italos palackokat. Ezzel több mint 50 százalékkal csökkenthető a felhasználók áramköltsége.

A PowerUp versenyeken már több magyar startup is sikerrel szerepelt: 2016-ban az áramfogyasztást csökkentő innovációjával nevező Greenergizer szintén harmadik lett, míg 2017-ben az új és hatékony fázisváltós hőtárolási megoldást bemutató HeatVentors első helyezést ért el.

Az idei nemzetközi döntőn 14 startup szerepelt, a versenyre 24 európai országból közel 300 startup nevezett.

A győztes a szlovák Danubia Nanotech lett a hőmérsékletméréshez alkalmazható ultra vékony, filmréteg bevonatú szenzorával, amely meghosszabbíthatja elemek, akkumulátorok élettartamát. A második helyezett, a lettországi Atlant 3D Nanosystems egy 3D-s nyomtatót alkotott mikro- és nanochipek gyártásához.

Az InnoEnergyt az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT), az Európai Unió testülete támogatja. A verseny nyertesei a pénzdíjak mellett bekapcsolódhatnak az InnoEnergy Highway programba, amely az elmúlt nyolc évben kétmilliárd eurót fektetett különböző projektekbe. Támogatásukkal már több mint nyolcvan termék került piacra áll - a közleményben.

A budapesti székhelyű uniós intézménynek, az EIT-nek a különböző ágazati szervezeteit és magát az EIT-t ebben a cikkben mutattuk be részletesen:
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
integritás hatóság