Brutális pályázói érdeklődés: egy órán belül felfüggesztik a KFI-felhívást!
Uniós források

Brutális pályázói érdeklődés: egy órán belül felfüggesztik a KFI-felhívást!

Portfolio
Mivel 11 nap alatt a 45 milliárd forintos pályázati keret több mint négyszeresére érkezett be támogatási igény az NKFI Hivatal Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2019-1.1.1-PIACI KFI) című pályázatára, ezért mai közleményében arra figyelmeztet a Hivatal, hogy ma délután 2 órától lezárja ezt a felhívását - jelent meg a hivatalos pályázati oldalon.
A közlemény emlékeztet rá, hogy az eredeti beadási határidő csak 2019. augusztus 5-én járna le, de mivel a mai napig több mint 500 db pályázat érkezett összesen 180,5 Mrd Ft támogatási igénnyel, azaz több mint négyszerese az igény a 45 milliárd forintos keretnek, ezért az előre bejelentett szabályok értelmében lezárják a beadást, ez pedig ma délután 2 órakor meg is fog történni.

Az erőteljes pályázói érdeklődés kapcsán az NKFI Hivatal visszaidézi azt, hogy idén februárban megszervezte az Országos Innovációs Fórumot, amelynek keretében" több mint 2800 érdekeltet sikerült bevonni a tervezési folyamatba, és a konzultáció tapasztalatait, valamint az azt követő nyilvános társadalmi egyeztetésen felmerült véleményeket az NKFI Hivatal már az idei legnagyobb pályázati konstrukciójába, a piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projekteket támogató felhívásba is beépítette."

Hozzáteszik, hogy "Ezeket a törekvéseket a pályázat iránti intenzív érdeklődés visszaigazolta" és azt is jelzik, hogy a ma délutáni beadási lezárást követően "megkezdődik a benyújtott pályázatok értékelése" A menetrend úgy néz ki, hogy "a megújított értékelési rendszerben a bírálatok minőségét az anonim szakértői állomány bővítésével, képzésével és minőségbiztosítási rendszer bevezetésével támogatja az NKFI Hivatal. Támogatási döntés az ütemterv szerint 2019. november elejére várható."

A pályázat kapcsán eleve várható volt a hatalmas érdeklődés és az erőteljes túligénylés, de ez az intenzitás feltehetően a kiírókat is meglepte. A felhívás előzményei és szakmai részletei:Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
elektromosroller
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
Brexit london tuntetes1500
GettyImages-1167008922
Furjes Balazs Budapest Liget projekt1500
100 forint shutter
onlinevásárláse-kereskedelem
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes