A második bölcsődefejlesztési EU-s projekt is befejeződött Budakeszin
Uniós források

A második bölcsődefejlesztési EU-s projekt is befejeződött Budakeszin

Portfolio
Miután júliusban zárult a Mosolyvár Bölcsőde 177 millió forintos EU-forrásból megvalósított bővítése Budakeszin, a napokban befejeződött a Budakeszi Bölcsőde épületének felújítása, energetikai korszerűsítése is.

A november 25-i projektátadóról küldött önkormányzati közlemény emlékeztet rá, hogy a 41,24 millió forintos összköltségű európai uniós támogatásnak köszönhetően - amelynek elszámolható költségei 100%-át az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozta - Budakeszi Város Önkormányzata megvalósíthatta a Budakeszi Bölcsőde infrastrukturális fejlesztését.

A bölcsőde épületének felújítása több okból is szükséges és elkerülhetetlen volt. Az épület energiahatékonyságának javításához megfelelő homlokzati- és padlásfödém szigetelésre, a nyílászárók teljes körű cseréjére, továbbá az épület akadálymentesítésére volt szükség.

A beruházás keretében a mai kornak megfelelő szigetelést, nyílászárókat és tetőfedést alakítottak ki. Az akadálymentesítés keretében egyrészt mozgáskorlátozottak által is használható WC helyiséget alakítottak ki, továbbá az épület főbejárati előlépcsője megszűnt, helyette rámpák épültek

- emeli ki a közlemény.

A bölcsőde játszókertje is bővült egy, a korosztálynak megfelelő mászókával, mely mellett csúszdázni és bújócskázni is lehet, továbbá egy gumilemezes esésvédő burkolatú „rugós ló” játékeszközt is telepítettek. A gyermeköltöző közel 30 éves bútorzata is megújult és több játékkészletet lehetett újra cserélni az elnyert forrásból.

A felújított intézmény megfelel a hosszú távú fenntarthatóság követelményének, mind kialakításánál, mind működtetésénél fogva. Az önkormányzat kiemelt gondot fordított az egészséges, és inspiratív életterek kialakítására is, mely a gyermekeknek a kreatív fejlődés lehetőségét biztosítja a jövőben – zárul a projektzáró közlemény.

A napokban írtunk egy összefoglalót arról, hogy hogyan alakul országszerte a 100 milliárdos bölcsődefejlesztések hatására a férőhelyek száma és mik a kilátások a következő években:

A továbbiakban is várjuk az uniosprojekt@portfoloio.hu címre a különböző EU-s fejlesztések projektzáró közleményeit, amelyeket a Portfolio Uniós források rovatában térítésmentesen közzéteszünk 2020. március 31-ig.

Júliusban zárult a Mosolyvár Bölcsőde bővítése

A mostani fejlesztést megelőzően júliusban lezárult a Mosolyvár Bölcsőde bővítésével kapcsolatos projekt is. Ennek a fejlesztésnek az volt az előzménye, hogy Budakeszin az utóbbi években egyre fokozottabb igény mutatkozott a bölcsődei ellátás iránt, így a nagy létszámú férőhelyhiány miatt a VEKOP-6.1.1 Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése tárgyú felhívás keretében a város pályázatot adott be és azon 176,86 millió forintos európai uniós támogatást nyert el. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozta. 

A fejlesztéshez Budakeszi Város Önkormányzata a projekt elszámolható költségein felül 109,15 millió forint többletforrást biztosított a beruházás teljes körű megvalósítása érdekében. A forrásnak köszönhetően 4 csoportszobával és a hozzájuk tartozó udvari térrel bővült a Mosolyvár Bölcsőde épülete. Az infrastrukturális fejlesztéssel 15 munkahely létesült.

A júliusban lezárt beruházásnak köszönhetően Budakeszi Város Önkormányzata akkortól kezdve a Budakeszin élő, bölcsődébe jelentkező valamennyi gyermek ellátását tudja már biztosítani, melynek eredményeként a kisgyermekek a mai kornak megfelelő szakmai fejlesztésben is részesülhetnek.

Címlapkép és kép forrása: Budakeszi Város Önkormányzata

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A második világháború óta a legnagyobb puccs készült Németországban – Mi lett volna, ha megdöntik az államrendet a Reichsbürgerek?
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
frontex