Budakeszi Bolcsode001
Uniós források

A második bölcsődefejlesztési EU-s projekt is befejeződött Budakeszin

Portfolio
Miután júliusban zárult a Mosolyvár Bölcsőde 177 millió forintos EU-forrásból megvalósított bővítése Budakeszin, a napokban befejeződött a Budakeszi Bölcsőde épületének felújítása, energetikai korszerűsítése is.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A november 25-i projektátadóról küldött önkormányzati közlemény emlékeztet rá, hogy a 41,24 millió forintos összköltségű európai uniós támogatásnak köszönhetően - amelynek elszámolható költségei 100%-át az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozta - Budakeszi Város Önkormányzata megvalósíthatta a Budakeszi Bölcsőde infrastrukturális fejlesztését.

A bölcsőde épületének felújítása több okból is szükséges és elkerülhetetlen volt. Az épület energiahatékonyságának javításához megfelelő homlokzati- és padlásfödém szigetelésre, a nyílászárók teljes körű cseréjére, továbbá az épület akadálymentesítésére volt szükség.

A beruházás keretében a mai kornak megfelelő szigetelést, nyílászárókat és tetőfedést alakítottak ki. Az akadálymentesítés keretében egyrészt mozgáskorlátozottak által is használható WC helyiséget alakítottak ki, továbbá az épület főbejárati előlépcsője megszűnt, helyette rámpák épültek

- emeli ki a közlemény.

A bölcsőde játszókertje is bővült egy, a korosztálynak megfelelő mászókával, mely mellett csúszdázni és bújócskázni is lehet, továbbá egy gumilemezes esésvédő burkolatú „rugós ló” játékeszközt is telepítettek. A gyermeköltöző közel 30 éves bútorzata is megújult és több játékkészletet lehetett újra cserélni az elnyert forrásból.

A felújított intézmény megfelel a hosszú távú fenntarthatóság követelményének, mind kialakításánál, mind működtetésénél fogva. Az önkormányzat kiemelt gondot fordított az egészséges, és inspiratív életterek kialakítására is, mely a gyermekeknek a kreatív fejlődés lehetőségét biztosítja a jövőben – zárul a projektzáró közlemény.

A napokban írtunk egy összefoglalót arról, hogy hogyan alakul országszerte a 100 milliárdos bölcsődefejlesztések hatására a férőhelyek száma és mik a kilátások a következő években:

A továbbiakban is várjuk az uniosprojekt@portfoloio.hu címre a különböző EU-s fejlesztések projektzáró közleményeit, amelyeket a Portfolio Uniós források rovatában térítésmentesen közzéteszünk 2020. március 31-ig.

Júliusban zárult a Mosolyvár Bölcsőde bővítése

A mostani fejlesztést megelőzően júliusban lezárult a Mosolyvár Bölcsőde bővítésével kapcsolatos projekt is. Ennek a fejlesztésnek az volt az előzménye, hogy Budakeszin az utóbbi években egyre fokozottabb igény mutatkozott a bölcsődei ellátás iránt, így a nagy létszámú férőhelyhiány miatt a VEKOP-6.1.1 Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése tárgyú felhívás keretében a város pályázatot adott be és azon 176,86 millió forintos európai uniós támogatást nyert el. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozta. 

A fejlesztéshez Budakeszi Város Önkormányzata a projekt elszámolható költségein felül 109,15 millió forint többletforrást biztosított a beruházás teljes körű megvalósítása érdekében. A forrásnak köszönhetően 4 csoportszobával és a hozzájuk tartozó udvari térrel bővült a Mosolyvár Bölcsőde épülete. Az infrastrukturális fejlesztéssel 15 munkahely létesült.

A júliusban lezárt beruházásnak köszönhetően Budakeszi Város Önkormányzata akkortól kezdve a Budakeszin élő, bölcsődébe jelentkező valamennyi gyermek ellátását tudja már biztosítani, melynek eredményeként a kisgyermekek a mai kornak megfelelő szakmai fejlesztésben is részesülhetnek.

Címlapkép és kép forrása: Budakeszi Város Önkormányzata

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
koronavirus_labor_vakcina
donald trump amerikai elnökválasztás 2020 fehér ház
trader
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126