Uniós források

900 millió eurós humanitárius költségvetésről döntött az EU

Portfolio
Az Európai Bizottság ma elfogadta humanitárius segítségnyújtást szolgáló éves kezdeti költségvetését, melynek összege 2020-ban 900 millió eurót tesz ki.

Hová megy a pénz?

Ennek a 900 milliós tételnek tekintélyes része – 400 millió euró – afrikai segélyprogramok megvalósítását fogja szolgálni. A Közép-Keleten az EU 345 millió euróval fogja segíteni a szíriai válság kezelését, a szomszédos országokban élő szír menekülteket, valamint a Jemenben kialakult rendkívül válságos helyzet enyhítését.

Ázsiában és Latin-Amerikában az Európai Unió 111 millió eurót fordít majd arra, hogy további támogatást biztosítson a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő embereknek.

A segítségnyújtási programok háttere

Az Európai Unió nyújtja a legtöbb humanitárius támogatást a világon, és minden évben több mint 80 országban segíti a szükséget szenvedőket. Noha az emberek legtöbbször konfliktusok miatt kényszerülnek éhezni és a lakóhelyüket hátrahagyni, a humanitárius válságot nagyban súlyosbítja az éghajlatváltozás.

Az uniós humanitárius segítségnyújtásnak köszönhetően több millió szükséget szenvedő ember sorsa fordul jobbra világszerte. Az uniós segélyeket humanitárius partnerszervezetek, köztük ENSZ-ügynökségek, nem kormányzati szervezetek és a Vöröskereszt szervezetei juttatják el a nélkülözőkhöz. A Bizottság kiterjedt humanitárius szakértői hálózata révén az egész világon szorosan nyomon követi az uniós források sorsát, és szigorú szabályokat léptetett életbe, hogy a pénz megfelelő felhasználását biztosítsa.

koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Benzin
cimlap_paksII
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes