Purhabbal kezdtek, most az utasszállító repülőgépek konyhablokkjait készítik
Üzlet

Purhabbal kezdtek, most az utasszállító repülőgépek konyhablokkjait készítik

Portfolio
Merni kell nagyot álmodni - ez a sikeres vállalkozás titka a kiskunhalasi Pannon Pur Kft. ügyvezető igazgatója szerint. A cég kötőelemek kereskedelmével foglalkozik, termékpalettájukon megtalálható a purhab, a szilikon, a szegecs, a tipli, és idén kezdik el kiskunhalasi telephelyükön utasszállító repülőgépek konyhablokkjait készíteni. Az OTP Business Nagykövet Programjában részt vevő Nagy Viktorral a KKV szektor kihívásairól beszélgettünk.
"Amikor elindultunk, négyen voltunk, jelenleg 14-en dolgozunk a cégnél, de idén legalább 40-50 embert szeretnénk felvenni" - mondta a Portfolio-nak Nagy Viktor, a Pannon Pur Kft. ügyvezető igazgatója. A túlnyomóan kötőelemek kereskedelmével foglalkozó társaság 2008-ban alakult, a jelenlegi cégvezető és párja 2010-ben vásárolta meg.

Purhab, szilikon, csavar, ez volt a fő kereskedési irány, idén pedig utasszállító repülőgépek konyhablokkjait kezdik gyártani. Ehhez egy egykori bútorgyár épületegyüttesét vásárolták meg, ahol már zajlanak a felújítási munkák. A beruházáshoz szükséges költségeket önerőből, pályázati forrásból és hitelből teremti elő a cég.

Folyamatosan kerestük az új lehetőségeket: volt egy légi-ipari beszállításunk, ami arra ösztönzött bennünket, hogy érdemes ezen a területen is terjeszkednünk. Egy kutatás-fejlesztési pályázat keretében tudtunk egy speciális célgépet kifejleszteni, ezzel elkezdhetjük a gyártást

- jegyezte meg, hozzátéve, hogy nincsenek könnyű helyzetben a magyar kkv-k: olyan kihívásokkal kell szembenézniük, mint a termelékenység növelése, a munkaerőhiány vagy a versenyképesség javítása.

Olyan fejlesztési lehetőséget kerestem, amely képes a céget új növekedési pályára állítani, hogy ez sikerül-e, az majd kiderül

- jegyezte meg. Szerinte a siker titka az, hogy merni kell nagyot álmodni: ha már megvan, mi is a cél, csak a megvalósításhoz vezető utat kell megtalálni, amelyben egy megbízható pénzintézet sokat segíthet.

"Széles a termékpalettánk, igyekszünk kielégíteni az igényeket: van, akinek a napi likviditás biztosításához van szüksége segítsége, más nagyobb beruházást tervez. Ebben tudunk segítséget nyújtani, biztosítani a gördülékeny ügyintézést, a rugalmasságot" - mondta Lengyel-Kiss Aliz, a kiskunhalasi OTP Bank fiókvezetője.

"2014 óta vagyunk az OTP Bank ügyfelei, olyan ajánlattal álltak elő, hogy sikerült rávenniük bennünket, hogy váltsunk bankot. Nem bántuk meg. Az OTP Business Nagykövet Programra is a fiókvezető hívta fel a figyelmünket, és sokat profitálunk abból, hogy bekerültünk a programba: több üzleti kapcsolat is született a rendezvények során" - tette hozzá Nagy Viktor.

 

TÁMOGATOTT TARTALOM

Az OTP Business Nagykövet Program médiatámogatója a Portfolio Csoport.

DunaHouse
denso koronavíruskép
berlin nemetorszag
kasler miklos koronavirus bcg-oltas
olaszzaszlo_velence_shutterstock
tőzsde, grafikon, trend,
cez atomeromu
europai unio kozos koltsegvetes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 28.
Megfizethető lakhatás és kormányzati tervek
2020. május 28.
Vírusválság: veszít vagy nyer a magyar agrárium?
2020. június 3.
Financial and Corporate IT: Digital UX a bankoknál
2020. június 4.
Járműipar: Az új technológiák átrendezik az erőviszonyokat
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Kutató / Junior kutató

Kutató / Junior kutató
Online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén. Hogyan csináld a gyakorlatban?
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
DunaHouse