Debreceni cégvezető: a biztos fizetés már nem elég a fiatal dolgozóknak
Üzlet

Debreceni cégvezető: a biztos fizetés már nem elég a fiatal dolgozóknak

Portfolio
A munkaerőhiány és a finanszírozás - vágja rá Jámbor Ferenc, a Naturice Kft. egyik ügyvezető igazgatója arra a kérdésre, mi jelenti a legnagyobb kihívást számukra. Munkaadói szemmel úgy látja, vidéken nagyon nehéz a helyzet, a dolgozók kevés munkával szeretnének sok pénzt keresni, ami ma már nehezen kivitelezhető.
2015-ben egy Ford Tranzittal és egy sofőrrel indultak, most 7 kiszállító autójuk van, és 18 alkalmazott dolgozik a gyorsfagyasztott zöldségek kereskedelmével foglalkozó debreceni Naturice Kft.-nél. "Hatalmas volt a konkurencia, de nem adtuk fel, szépen-lassan haladtunk. Most ott tartunk, hogy hat megyében szállítjuk a termékeinket, iskolák, óvodák, kórházak alapanyag-szükségletét elégítjük ki" - mondta a Portfolio-nak Jámbor Ferenc , aki egyike annak a csaknem 50 vállalkozónak, akikkel az OTP Business tavaly elindította Nagykövet Programját.

Arra a kérdésre, hogy jelenleg mi jelenti a legnagyobb kihívást a cég életében, azonnal rávágja: a munkaerőhiány és a finanszírozás.

Azok a fiatalok, akik itt maradtak, vidéken, sok pénzt szeretnének keresni, kevés munkával. Ezt ma már nem lehet kivitelezni

- mondta. Véleménye szerint a vidéki fiatal munkavállalók közül sokaknak nincsenek perspektíváik és céljaik, épp ezért nem is motiváltak.

A biztos fizetés önmagában nem elég. Úgy látom, sokat jelent a munkavállalóknak, ha beszélgetünk velük, próbálunk együtt meghatározni egy elérendő célt, és sokat jelent az is, ha bátorítjuk őket. Olyan nincs, hogy valaki valamit nem tud megcsinálni, mindig van megoldás, csak meg kell keresni

- tette hozzá az ügyvezető.A finanszírozást illetően az OTP Business nyújt a társaság számára segítséget.

A régióban a cégek finanszírozási igénye nagy mértékben megnőtt, már nem likviditási problémákkal küzdenek, nem a jelenre, hanem a jövőre fókuszálnak

- mondta Posta János, a cég banki tanácsadója. A Naturice Kft. is épp most bővíti hajdúnánási telephelyét.

Jámbor Ferenc elmondta: az OTP Business Nagykövet Programra azért jelentkeztek, mert bízott benne, hogy még közelebbi kapcsolat épül ki a cég és a pénzintézet között. "Úgy gondoltam, a bank is profitálhat a mi elképzeléseinkből és mi is tanulhatunk az OTP Business képviselőitől. Ezen túlmutatott a rendezvény, üzleti kapcsolatok születtek, olyan vállalkozókkal találkoztam, akik a saját területükön sikeresek és sokat lehet tanulni tőlük" - tette hozzá Jámbor Ferenc.

 

TÁMOGATOTT TARTALOM

Az OTP Business Nagykövet Program médiatámogatója a Portfolio Csoport.

Orbán Viktor szelfi Róma
europaiunipopo
virgingalactic
tungsrammonusmarton
londonparlament
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
virgingalactic