Előfizetői tartalom

Általános tudnivalók technikai elemzéseinkről

A technikai elemzés a pénzügyi piacokon lévő kereslet és kínálat vizsgálatával foglalkozik. Ennek során többek között az árfolyamok alakulásának jellegét, a piaci szereplők által a jelek alapján fontosnak vélt szinteket, a volatilitást, forgalomalakulást, piaci hangulatot, és relatív erőt analizáljuk. Az elemzések ezen ága ugyanakkor külön nem feltétlenül foglalkozik a fundamentális háttérrel, szektorelemzéssel, a monetáris és fiskális politika hatásaival, politikai és társadalmi összefüggésekkel. A pénzügyi piacok egy sok szereplős, dinamikus, nem lineáris, visszacsatolásokkal teli, nem zárt, kollektív jellegű rendszert alkotnak, amelyben az összefüggésen nem determinisztikusak, hanem sztochasztikusak. Mit jelent ez az elemzésekre nézve?

A pénzügyi piacok a technikai elemzés szempontjából az alábbi főbb általános jellemzővel bírnak: Sokszereplős rendszer. Csak az Egyesült Államokban és csak a részvénypiacon 140 millió egyéni befektető van, és akkor még szó sem volt más piacokról, intézményi befektetőkről, algoritmusokról, továbbá a világ más részeiről. Nyilvánvaló, hogy egy ennyire sok szereplős...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái