Hogyan tudnak növekedni a magyar cégek a határokon túl?
Üzlet

Hogyan tudnak növekedni a magyar cégek a határokon túl?

Portfolio
Második alkalommal szervezi meg Regional Businnes Summit konferenciáját az iBanFirst pénzügyi szolgáltató május 25-én. Az ingyenesen látogatható és online is követhető konferencián a régió kiemelkedő vállalati vezetői mutatják be nemzetközi terjeszkedési tapasztalataikat. Az esemény médiatámogatója a Portfolio.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) legfrissebb, áprilisi előrejelzése szerint Közép- és Kelet-Európa (KKE) dinamikusan növekvő gazdasági erővé válik, és a régió számos országának GDP-je várhatóan meghaladja az EU 0,7%-os átlagos növekedését. Úgy tűnik, hogy a helyi és nemzetközi vállalatok, amelyek a térségben határokon átívelően működnek nagyobb növekedést regisztrálhatnak a KKE-ben, mint más területeken, amely a Magyarországon, Romániában és Bulgáriában alapított vállalkozások számára érdemi potenciált rejt.

A nemzetközi terjeszkedéssel számos lehetőség nyílik meg a helyi vállalkozások számára, mint például a bevétel és a márkaismertség növekedése, illetve a finanszírozási forrásokhoz, külföldi tehetségekhez és a regionális szolgáltatásokhoz való hozzáférés. A fintech cégek révén a nemzetközi üzletvitel egyszerűbbé vált: a nemzetközi fizetések, valamint a valuták konverziója gyors és problémamentes, a felesleges költségeket pedig a versenyképes árfolyamok váltják fel, amelyek eddig csak a nagyvállalatok számára voltak elérhetőek.

A KKE-ben működő vállalatok határokon átívelő üzleti fejlesztési lehetőségeinek megismerése érdekében rendezik meg május 25-én Bukarestben a Regional Businnes Summit konferencia 2. kiadását, amelynek témája: "Hogyan terjeszkedhetnek a KKE vállalatok nemzetközileg?"

Az esemény online is ingyenesen követhető, de regisztrációhoz kötött.

A régióban is dinamikusan növekvő iBanFirst fintechcég vezetői az eseményen áttekintést nyújtanak a régió fő makrogazdasági mutatóiról, a helyi valuták által a külföldi terjeszkedés során felmerülő kockázatokról és kihívásokról, valamint arról, hogy hogyan működnek a nemzetközi fizetések a 21. században.

"A gazdasági helyzet gyorsan reagáló vállalatokat követel, amelyek képesek navigálni az állandóan változó piaci trendekben, gazdasági bizonytalanságban és technológiai újításokban. Ahhoz, hogy ebben a dinamikus környezetben prosperáljanak, a vállalkozásoknak készen kell állniuk a gyors változtatásokra, hogy versenyelőnyhöz jussanak. Ezért immár második éve hívjuk össze a régió kiemelkedő vállalkozásait és iparági szakértőit, hogy tapasztalataikat és történeteiket bemutatva motiválják és segítsék a helyi kis- és középvállalkozásokat. Így adunk lehetőséget arra, hogy új növekedési lehetőségeket fedezzenek fel még ebben a kihívásokkal teli időszakban is" – mondta Johan Gabriels, az iBanFirst Délkelet-Európa Regionális Igazgatója.

A konferencián olyan vállalkozók és vezérigazgatók osztják meg tapasztalataikat Magyarországról, Romániából és Bulgáriából, akik már sikeresen terjeszkedtek vállalkozásukkal a régióban.

A program a következő témákat foglalja magában:

  1. Panelbeszélgetés - Miért sikeresek az optimista vállalkozók?
  2. Panelbeszélgetés - Tőkebevonás - finanszírozási lehetőségek és jövőbeli kilátások
  3. Panelbeszélgetés - Hogyan növelik a KKE régió vezérigazgatói üzletüket a mai gazdasági zűrzavarban?

Az eseményen résztvevő előadók többek között:

  • Johan Gabriels, SEE Regionális Igazgató, iBanFirst
  • Daniel Spiridon, eMAG üzletfejlesztési alelnök és az eMAG Magyarország vezérigazgatója,
  • Erdei Sándor, alapító és vezérigazgató, DBH Group
  • Sohajda Júlia, Managing Partner, Vespucci Partners
  • Deliága Ákos, társalapító és ügyvezető, Talk-A-Bot
  • Lucian Baltaru, társalapító és vezérigazgató, Sameday
  • Ivailo Gospodinov, ügyvezető partner, BlackPeak Capital

Az eseményen való részvétel online és személyesen is ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az esemény médiatámogatója a Portfolio.

Címlapkép: Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
dubaj