Technológia nélkül nincs zöld átállás - Megragadjuk a lehetőségeket?
Üzlet

Technológia nélkül nincs zöld átállás - Megragadjuk a lehetőségeket?

Portfolio
A zöld átállásról lesz szó a Portfolio következő fenntartható eseményén, a Sustainable Tech konferencián. Április 24-én újra a fenntarthatósági megoldásoké a főszerep, várjuk azokat, akik elkötelezettek a vállalati innovációk, a zöld megoldások megvalósítása terén! A konferencia részletei itt érhetők el.

2024-ben felgyorsulnak az események a zöld megoldások átvételében, a finanszírozási lehetőségekben, és az újonnan alkalmazott technológiákban. Az a vállalat, amely nem fogékony az innovációra, nem tud lépést tartani a változásokkal, vagy éppen diktálni az ütemet, annak komoly versenyképességi kihívásokkal kell szembe néznie a jövőben.

2024. április 24-én közösen teszünk egy lépést előre. Találkozzunk a Sustainable Tech konferencián!

Melyek most a különböző iparágak nagyvállalatainak fókuszpontjai? Ki, milyen technológiára mondja, hogy „All-In”? Milyen futurisztikusnak tűnő, de már az ajtónkon dörömbölő újítások vannak a világban? Milyen piaci lehetősége van most a legígéretesebb megoldásoknak? Honnan lehet finanszírozáshoz jutni? Az EU-s pénzek milyen lehetőséget nyitnak meg a zöldítések előtt? Mit keresnek a befektetők? Hogyan tudja a digitalizáció bebiztosítania a hosszú távú tervek sikerességét, képes-e a zöld technológia megágyazni a zöld átállásnak? Segítheti az AI a 2050-es klímasemlegességi célok elérését? Felkészültek a hálózatok a különböző típusú megújuló energiák ingadozására, felkészültek az épületeink a zöld energia átvételére, felkészültek az emberek, hogy az energiamix átalakuljon? Mit kell tudnunk a hidrogéntechnológiáról? Mennyire rögös az út a különböző megújulók előtt jelenleg? Mit tartogat a geotermia? Hogyan segít a technológia a jövőbeli ipari, közlekedési, építési szektor energiaszükségletének kielégítésében? Honnan lesz ennyi innovációs szakértőnk? Hogyan érhető el a felhasznált anyagok körforgásban tartása? Melyek most a legnépszerűbb energiahatékonysági beruházások? Mivel csökkenthető az építőipar szén-dioxid kibocsátása vagy az épületszektor energiahatékonyságának növelése?

Többek között ezekre a kérdésekre is választ adnak meghívott előadóink. A Sustainable Tech 2024 konferencia a zöld átállásban érdekelt vállalatok képviselőinek, vezetőinek, fenntarthatósági szakértőinek a találkozóhelye. A rendezvényen különböző iparágak zöld lehetőségeiről értesülhetnek a résztvevők, illetve megalapozhatják a szakmai kapcsolataikat a hasonló érdeklődési körrel rendelkező vállalatok képviselőivel.

Sustainable Tech 2023
Sustainable Tech 2023 konferencia, forrás: Stiller Ákos/Portfolio

Kiemelt témáink

 • Nagyvállalatok iránymutatása – Ki, milyen technológiára mondja, hogy „All-In”?
 • Zöld technológiák fejlesztése, zöld beruházások – Forrásszerzés az első lépés
 • Digitalizáció és ESG kéz a kézben
 • AI & Tech és Green - Kéz a kézben a mesterséges intelligencia és a fenntarthatósági technológiák
 • Zöld hidrogén jövője – alkalmazási területek és a fejlődési pálya
 • A jövő tökéletes energiamixe – 2024-től új lökést kaptak a megújulók
 • Geotermia a következő nagy dobásunk? – Tárolási kérdések, lehetőségek, fejlesztések
 • A jövő green tech munkavállalói - Honnan lesz ennyi innovációs szakértőnk?
 • Körfogásba hozva – A legjobb anyagmegválasztástól a hulladékkezelésig
 • Energiahatékonysági beruházások - A legnépszerűbb zöldítési projektek
 • Az épületszektor teljes zöldítése – CO2-mentes építőipartól az energiahatékony ingatlanokig

Kinek javasoljuk?

A Sustainable Tech 2024 konferenciára olyan cégeket, vállalati képviselőket várunk, akik tudatában vannak annak, hogy a zöld átállás megvalósítására minden szinten készülnünk kell és olyan kihívásokra keresik a legjobb választ, mint az időnyomás, a technológiai tudás, a finanszírozás, a megtérülés, a szabályozások és az iparágak zöldülése. Éppen ezen akadályok megismeréséről és leküzdéséről szól a Sustainable Tech 2024 konferencia, melynek célja, hogy a legjobb, a nettó zéró kibocsátást elősegítő fenntarthatósági technológiai lépéseket gyorsítja, és segítse a piaci szereplők közös gondolkodását, üzletfejlesztését. Az iparágfüggetlen rendezvényünk, az adott problémakörben jártas szakértők sorát hívja a színpadra, hogy a zöld átállás lehető legtöbb oldala, aspektusa felszínre kerüljön.

2023-as beszámolók

A 2023-as Sustainable Tech rendezvényünkről szóló tudósításaink az alábbi cikkekben olvashatók, míg a tavaly résztvevő cégek listája a konferencia áttekintés oldalán érhető el:

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Vigyázat, nyílnak a zsilipek, most fog csak igazán elszállni a Bitcoin