Májusban kiderül, mennyire állnak készen a magyar cégek az AI használatára
Üzlet

Májusban kiderül, mennyire állnak készen a magyar cégek az AI használatára

Portfolio
Aki a digitális világban versenyképes vállalatot akar vezetni és felelősen gondolkodik, annak nem lehet kérdés, hogy meg kell teremteni az üzlet, a technológia és a jog közös nyelvét, egyszerűen kötelezővé vált, hogy ezek a területek tudjanak kommunikálni egymással. Mára annyira együtt mozognak és egymásra vannak utalva, hogy külön-külön lassan értelmezni sem lehet őket. A Digital Compliance by Design & Legaltech Konferencián 2024. május 8-án kiderül, hogy a hazai vállalatok mennyire mondhatók naprakésznek, kihasználják-e az innováció és azon belül is az MI lehetőségeit a vállalati versenyképesség növelése érdekében, és mit kell a vállalatvezetőknek a jogból és a technológiából esszenciálisan megérteniük ahhoz, hogy a tevékenységük jogszabálykövető módon történjen.

Rengeteg projekt és fejlesztés már annak kezdetekor eleve kudarcra van ítélve amiatt, mert nem készítették elő azokat megfelelően. Pedig ha a cégvezetés már a stratégiai tervezés nulladik pontján kihasználná az egyes területek közötti kapcsolatból fakadó előnyöket, az a vállalkozások versenyképességét is komolyan befolyásolná. 

A digitális gazdaság uniós szabályozási közege rendkívül komplex. Ha nem fordítunk kellő figyelmet a jogi-szabályozási szempontokra, a projekt könnyen elbukhat a jogszerűségen.

A legnagyobb hibát az követi el, aki nem fordít elég időt és erőforrást arra, hogy felkészüljön az üzlet, a jog és az IT területek működésének összehangolására, és a közös nyelv kialakítására.

De hogyan lehet ezt jól (és jogszerűen) csinálni? Hogyan építhető be a jogszabályi megfelelőség a stratégiai tervezési folyamatokba már a nulladik lépéstől kezdve? Hogyan érdemes újragondolni a regulatory compliance szerepét, beilleszteni a vállalati folyamatokba a megfelelő szűrési, megfelelési és visszacsatolási eszközöket, megoldásokat?  

2024. május 8-án először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – a Digital Compliance by Design&Legaltech Konferencia elsősorban azoknak a cégvezetőknek és szakembereknek nyújt mankót, akik tevékenységüket szabályosan szeretnék folytatni. Körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek.

Időpont: 2024. május 8.

Helyszín: Radisson Blu Béke Hotel

Ha nem a leghatékonyabb LegalTech eszközöket választjuk, a piac elszaladhat mellettünk, mire kijövünk az egyébként jogszerű, de idejétmúlt megoldással.

Kinek javasoljuk?

  • digitális fejlesztést tervező cégek vezetőinek, üzleti döntéshozóknak
  • gazdasági vezetőknek
  • vállalati jogi, informatikai és kiberbiztonsági szakértőknek
  • ügyvédi irodáknak, jogászoknak
  • szabályozó és ellenőrző szervek képviselőinek
  • banki, finanszírozási piac szereplőinek
  • tanácsadó cégek képviselőinek
  • kutatás-fejlesztési, innovációs terület képviselőinek
  • szakmai szervezetek illetékes munkatársainak

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
dubaj