FONTOS Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el
Ingatlan

Terjed az újabb őrület - Erdő nőtt a felhőkarcolón

Portfolio
Milánóban éppen két felhőkarcolót építenek - egy hektárnyi erdővel, 730 különleges fával és 5000 bokorral a hátukon. Megállíthatatlannak tűnik ugyanis a zöldfal-őrület az építészetben. A teljes épületeket beborító, függőleges kert (vertical gardening) ötlete egy francia botanikus, Patrick Blanc nevéhez fűződik, aki az elsők között valósította Szemiramisz függőkertjének modern adaptációját.
Zöld falakat és épületeket beborító függőleges kerteket már az ókorban is terveztek, a technológia modern adaptációját Patrick Blanc alkotta meg. Blanc - akit állítólag a trópusi fák törzsén élő növények ihlettek meg - első zöldfalát 1988-ban építette (Museum of Science and Industry) Párizsban. A technológiát azóta számtalan országban alkalmazzák mind belső, mind külső terek, sőt egész épületegyüttesek, felhőkarcolók beborítására.
A vertical gardening másik eklatáns európai példája a párizsi Musée du Quai Branly, de növényzettel, fákkal bokrokkal, virágokkal beborított épületek Párizstól Milánón át Szingapúrig világszerte épülnek.

Terjed az újabb őrület - Erdő nőtt a felhőkarcolón
Párizs, Quai Branley Museum
Az éppen építés és "növénytelepítés" alatt álló milánói Bosco Verticale két felhőkarcolója a tervek szerint év végén kerül átadásra, és az üveg és acél felület helyett egy egész hektárnyi erdő, 730 különleges fa és 5000 bokor fedi majd az épületet. A szingapúri Park Royal on Pickering hotel pedig szép példája a már élő és működő zöld épületeknek.

Terjed az újabb őrület - Erdő nőtt a felhőkarcolón
Park Royal on Pickering
Az élőfalak azon kívül, hogy dekoratívak, rengeteg előnnyel rendelkeznek: levegőtisztító, klímajavító, szigetelő, hangszigetelő, takaró hatásuk van, hozzájárulnak az épületek energiahatékonyságához, és az épületben lakók, dolgozók életminőségének javításához, és szerepük a várostervezésben is egyre nő. A technológia alkalmazásával egy csapásra erdőnyi zöldfelületeket teremthetnek akár egy központi üzleti negyedben is, hosszútávon pedig a nagyvárosok légszennyezettségére is megoldást jelenthetnek.

Terjed az újabb őrület - Erdő nőtt a felhőkarcolón
Hong Kong, Icon Hotel


Terjed az újabb őrület - Erdő nőtt a felhőkarcolón
Bosco Verticale, Milánó
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Eldőlt: belépődíjat szednek Velencében az egynapos turistáktól