EUR/USD árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
EUR/USD statisztikák, mutatók
nyitó: 1.1708
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Az oldalon az EUR/USD árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
EUR/USD hírek

Ütik tovább a forintot, közeledünk a történelmi mélyponthoz

Az MNB a tegnapi kamatdöntés után mindent megpróbált, hogy az infláció fontosságát hangsúlyozza, és igyekezzen sugallni, hogy végső esetben kész a kamatemelésre, de a forint nem tudott lábra kapni az üzenetektől. Szerda reggeltől folyamatosan gyengült a magyar deviza 363 krülről 366 közelébe az euróval szemben és így 1%-ra megközelítette a tavasszal kialakult történelmi mélypontot.

Esik a forint az MNB nyugtatónak szánt üzenetei mellett is

Hétfőn a globális befektetői hangulat romlásával és a dollár erősödésével párhuzamosan jelentősen gyengült a forint az euróval szemben, amit kedden újabb mélyrepülés követett 364 közelébe az euróval szemben. Ez új öthavi forintmélypont volt, de aztán az MNB döntése előtt visszaerősödött a magyar fizetőeszköz. A jegybank jelzéseire (nem változtak a kamatkondíciók, megemelkedett az NKP keretösszege, jócskán lehúzta növekedési előrejelzését a jegybank) kezdetben kissé tovább erősödött 361-ig, de aztán Virág Barnabás MNB-alelnök nyugtatónak szánt üzenetei mellett is újra esett.

Közeleg a történelmi mélypont: öt hónapja nem volt ilyen gyenge a forint

A koronavírus második hullámának felerődösésével és az Európában újra terjedő helyi lezárások beárazásával jelentősen romlott hétfőn a nemzetközi befeketői hangulat, ami a forintot is magával rántotta a 360 körüloi nyitás után. Már délelőtt új öthavi mélypontra bukott a forint az euróval szemben, délután még tovább ütötték 363 felett. A régiós devizákat sem kímélték most, így nem magyarspeficikus jelenségről van szó. Ebben a helyzetben és az Európában legmagagasabb éves inflációs adat után az MNB kedd délutáni kamatdöntése és a hozzá társított üzenetek kiemelten fontosak lesznek, akár lényeges forintmozgást is kiválthatnak.

Megint elindult a lejtőn a forint

Minimális erősödés után a 360-as lélektani határnál kezdi a pénteki napot a forint az euróval szemben. A következő időszak nagy kérdése az lesz, hogy sikerül-e visszakapaszkodni ez alá a magyar devizának, vagy tartósan berendezkedünk a 360 feletti árfolyamra.

Esik tovább a forint, 361 felett az euró

Hajnalban már volt egy kis forintgyengülés, aztán a délelőtti és kora délutáni kereskedésben ez folytatódott, az euróval szembeni jegyzések így 361 fölé emelkedtek a borongós nemzetközi befektetői hangulatban, a Fed tegnap esti kamatdöntése után meglóduló dollár mellett. 361,6 felett már bő öthavi forintmélypontról beszélhetnénk.

Bűvös határnál az Orbán-kormány EU-s pénzosztása, de még mindig rengeteg pénz van a tarsolyában

Egy-két napon belül eléri a kormány a kerek 10 ezer milliárd forintos szintet a hazai pályázati nyerteseknek megítélt EU-támogatások terén, ami már bő 1000 milliárddal több, mint amekkora kerettel eredetileg lehetett kalkulálni, de aki még pályázna, ne aggódjon, mert még mindig további 1500 milliárd forint vár még elosztásra – derül ki a Portfolio vizsgálatából. Mindez azt jelenti, hogy bár naptárilag már a 2014-2020-as fejlesztési ciklus végénél vagyunk, a pénzosztás terén még egyáltalán nem. Ebben persze hatalmas szerepe van annak, hogy a kormány az eredetileg tervezett 310-es euróhoz képest most már 350-es árfolyam mellett oszthatja el a pénzeket, így a koronavírus-válság miatti itthoni gazdaságélénkítés nagy részét a gyenge forint miatt képződő többlet forrásokból finanszírozza meg.

Megmutatjuk, miért került megint veszélybe a forint – Akár új történelmi mélypont is jöhet?

Az utóbbi hetekben átmenetileg többször került a 360-as lélektani szint fölé a forint árfolyama, így veszélyes közelségbe került a március végén látott 370 körüli történelmi mélypont. Ennek egyik oka, hogy az utóbbi hónapokban emelkedő magyar infláció mellett ma a teljes feltörekvő piacon nehezen találni a mienknél alacsonyabb reálkamatot. Vagyis visszatért a válság előtti piaci helyzet, amikor a rekordalacsony reálkamat helyezett nyomást a forintra. Persze így sem biztos, hogy zuhanás jön a magyar deviza piacán, a javuló gazdasági kilátások ellensúlyozhatják a kockázatot a befektetők szemében.

Próbál tovább kapaszkodni a forint – Maradt még benne szufla?

Kedd reggel megpróbált tovább erősödni a forint az euróval szemben, így 357 körül indul a magyar deviza napja. A nemzetközi piacon elsősorban a Fed holnap esti döntésére figyelnek a befektetők, az pedig az euró-dollár árfolyamon keresztül a forint sorsát is befolyásolhatja.

Sokadszorra is megpróbálkozik a fallal a forint

A múlt héten többször és még ma délelőtt is megpróbálkozott a 356,5 körüli technikai akadályon átjutva erősödni a forint az euróval szemben, de ez ma sem sikerült, így újra esett és átmenetileg 358 fölé lendültek a jegyzések a romló külpiaci hangulat mellett. Aztán délután vissza tudott erősödni délután a magyar fizetőeszköz és újra elkezdte tesztelni a fontos technikai akadályt.

Harmadszorra is elakadt a forint erősödési kísérlete

Kis erősödéssel kezdett péntek reggel a forint az euróval szemben, így harmadszorra is megpróbálta letörni a 356,5 körüli támasz szintet az euróval szemben, de ez nem sikerült, így továbbra is 357 felett jár a kereskedés. Az angol fontot tegnap nagyon megviselték a megállapodás nélküli Brexit megemelkedő esélyét jelentő fejlemények, azóta nincs további gyengülés. Az euró közben próbál talpra állni a nagy esésből, amit végül elszenvedett a dollárral szemben a tegnapi EKB-üzenetek után.

Idén magára találhat a forint, de csak átmenetileg búcsúzhatunk a 360-as eurótól

Az európai gazdaságok visszapattanásával párhuzamosan a forinton is enyhülhet a nyomás az év második felében – olvasható a Commerzbank friss elemzésében. Így az utóbbi időszak alulteljesítése után az év végéig 345-ig erősödhet vissza a magyar deviza az euróval szemben. 2021-ben aztán ismét nyomás alá kerülhet a forint, a bank elemzői szerint újra a 360-as euróárfolyam fenyeget majd jövőre.

Kitart 360 alatt a forint, de megint a gyengülés felé kacsingat

Csütörtökön 357 körül kezdi a napot a forint az euróval szemben, vagyis egyelőre sikeresen távolodott el a 360-tól a magyar deviza. A tegnapi inflációs adatnak nem volt említésre méltó hatása, de inkább a gyengülés felé mozdult enyhén a forint. A nemzetközi befektetők ma elsősorban az EKB kamatdöntésére figyelnek, ez pedig az euró-dollár árfolyamon keresztül a magyar devizára is hatással lehet.

Már reggel megbotlott a forint, aztán az inflációs adatra alig mozdult

A délelőtti gyengülés után kedden a nap második felében nagyot fordult a forint árfolyama, amikor az MNB bejelentette, hogy devizaswapokon keresztül forintlikviditást szív ki a következő időszakban. Ezt követően a 362 körüli árfolyam meredeken visszaesett 360 alá.

Lépett az MNB, fordult a forint

Erősödéssel kezdett a forint kedd reggel az euróval szemben, így 360 alatt járt a jegyzés. Délelőtt aztán megint a gyengülés felé mozdult a magyar deviza, amit azonban az MNB bejelentése megfordított: a jegybank devizaswap eszközének bevezetése forinterősítő volt.

Öthavi mélypontnál ragadt a forint, de van egy biztató jel számára

A 360-as szint felett ragadt hétvégére az euró/forint árfolyam, és hétfő délelőtt nem is tágított erről a szintről az amerikai munkaszüneti nap miatt csendesebb kereskedési aktivitás mellett. Nincs tehát egyelőre érdemi forint visszaerősödés a pénteken 361,5-nél elért öthavi mélypontról, de ha a dollár/forint árfolyamra nézünk, felfedezhetünk egy biztató jelet.

Itt a 360-as euró - Öt hónapja nem láttunk ilyet

Az utóbbi napok gyengülése után már 360 közelében kezdte a pénteki napot a forint az euróval szemben. Az amerikai tőzsdék tegnapi zuhanása nem túl jó előjel a piaci hangulatot illetően, így akár a 360-as lélektani határt is megugorhatja az árfolyam.

Az ötödik legnagyobb esést a forint szenvedte el idén Európában

Mivel ma már 360 közelében toporog a forint az euróval szemben, azaz 3%-ra járt a tavasszal kialakult történelmi mélyponttól, megnéztük gyorsan, hogy az idei évet tekintve ez a 8,5% körüli forintesés hol áll az európai rangsorban.

Újra a 360 fenyegeti a forintot – A jövő héten jöhet a következő nagy teszt

Aki nem követi a forint árfolyamát szorosan, az a héten meglepődhetett, hogy ismét 360 közelében jár az euró jegyzése. Az elmúlt hetekben feltűnően alulteljesítő volt a magyar deviza, és korai lenne fellélegezni, főleg a jövő heti inflációs adat előtt. A hivatalos statisztika akár a következő hetek piaci hangulatát is meghatározhatja, emellett a jegybank szeptemberi kamatdöntő ülésére figyelhetnek a befektetők.

Megint esik a forint, közeledünk a 360-as euróhoz

A szerdai határozott forintgyengülés után csütörtök délelőtt próbált szépíteni a magyar fizetőeszköz az euróval szemben, de kissé 358 alatt elakadt az erősödése, majd délutánra visszagyengült a 359-ig, miközben romlott a nemzetközi részvénypiaci hangulat. Közben a dollár kedden indult nagyobb erősödése elakadt az euróval szemben, így a dollár/forint jegyzések 303 körül ragadtak.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR