EUR/USD árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
EUR/USD statisztikák, mutatók
nyitó: 1.0894
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Az oldalon az EUR/USD árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
EUR/USD hírek

Korrigál a forint, de még így is bőven 358 alatt

Kedden a tovább javuló nemzetközi befektetői hangulatban már 360 közelébe erősödött a forint az euróval szemben, majd az újabb magyar válságkezelő lépések (pl. 70%-os bérátvállalás) tovább táplálták a magyar fizetőeszközt, aztán az MNB újabb mai 95 bázispontos kamatemelése hírére tovább szárnyalt.

Szépen visszajött a forint a kora délutáni pofonból

Jelentős erősödéssel kezdte a hetet a forint az euróval szemben, a javuló nemzetközi befektetői hangulatban, illetve Orbán Viktor kormányfő ma délre várt bejlentései előtti bizakodás hatására. Aztán a bejelentések hatására hritelen nagyot ütöttek a forinton az euróval szemben 362-ről 366-ig, persze a gyengülésben szerepe lehetett egy trendvonalnak is. Mindenesetre a délutáni órákban szépen fokozatosan visszaerősödött a forint.

Már a 360 is túl nagy falat volt a forintnak

Szerdán szokatlanul nagy utat járt be a forint az euróval szemben: a nap első felében előbb komoly zuhanást láttunk egészen 370 közelébe, majd délután háromkor az MNB bejelentette, hogy egy új egyhetes betéti eszközzel gyakorlatilag jelentős kamatemelést hajt végre. Ez rögtön megfordította a szélirányt, a forint komoly szárnyalásba kapcsolt.

Zsiday Viktor megmondja, miért gyengül a forint

A forintgyengülés kapcsán új poszttal jelentkezett blogján Zsiday Viktor. A befektetési szakember szerint az elmúlt napokban látványosan elvált a forint árfolyama a régiós devizáktól, aminek nem gazdasági, hanem politikai okai lehetnek elsősorban.

Az MNB fordította vissza a forintot 370-től

Kedden újabb lélektani szintet tört át a forint árfolyama, története során először gyengült 360 fölé a magyar deviza az euróval szemben. A szerdai nap első felében ott sem torpant meg a gyengülés, a 370-et is megközelítette a jegyzés mielőtt az MNB gyakorlatilag kamatemelés jelentett be új betéti eszközével.

Már megint pikkelnek a forintra – Miért minket büntet a piac?

Az utóbbi napokban megint intenzív forintgyengülés kezdődött, aminek köszönhetően szerdán 365 fölé emelkedett az euró jegyzése. Ráadásul most azzal sem vigasztalhatjuk magunkat, hogy a többi feltörekvő devizával együtt esik a forint. Mi történt megint a piacon?

Majdnem egy évtizede nem bukott akkorát a forint, mint a „fekete márciusban” – Merre tovább?

Nyolc és fél éve nem volt akkora havi gyengülés a forint árfolyamában, mint idén márciusban, ennek köszönhetően emelkedett kedden 360 fölé az euró jegyzése. A mostani esés nem elsősorban a forintról szólt, a régióban és a feltörekvő piacokon is hasonló mozgásokat láttunk, a magyar deviza balszerencséje talán csak annyi, hogy a 2019-es esés után eleve gyenge szinten érte a jelenlegi válság. Azt is megnéztük, hogy a mostanihoz hasonló gyengülés után mire lehet számítani a történelmi tapasztalatok alapján.

Hajszálra történelmi mélypontjától a forint

Továbbra sem lélegezhet fel a forint, mely időről időre megpróbálkozik az erősödéssel, aztán többnyire kudarcba fullad és visszagyengül 355 fölé az euróval szemben is. Nagyjából ez jellemezte a magyar devizát a múlt heten: a 360-as történelmi csúcs előtt visszafordult a gyengülés, viszont 355 alá sem nagyon tudott menni a jegyzés. Kérdés, hogy a következő napokban melyik hatás lesz erősebb, sikerül-e végre kimozdulni erről a holtpontról.

Úgy gyengült 350-ig a forint, hogy igazán még meg sem támadták a spekulánsok

Alig változott a forint piacán a pozícionáltság az utóbbi hetekben, vagyis a gyengülést nem lehet a külföldi spekulánsok támadásával magyarázni – derül ki az MNB kedden megjelent friss ábrakészletéből. Az utóbbi egy hónapban minimálisan még csökkent is a forint gyengülésére fogadó pozíciók állománya, ez is azt támasztja alá, hogy most nem a pozíciók, hanem a nemzetközi hangulat lökték új mélypontra a magyar devizát.

Nagyot ütöttek a forinton - Megint közeledünk a 360-as euróhoz

Délelőtt a 350-es szinthez "tapadt" az euró jegyzése a bankközi forintpiacon, aztán kora délután gyengülni kezdett 352-ig, majd az MNB felől délután 3 óra után érkezett jelzésekre hirtelen nagy ütést kapott a forint: átmenetileg 357-ig zuhant az euróval szemben.

Elszálló eurónál és leálló gazdaságnál mi legyen az EU-pályázatokkal? - Íme a javaslatok

A fizikai találkozást igénylő képzési pályázatok azonnal ellehetetlenültek, és egyébként is akkorát üt a mostani válság a legtöbb EU-s fejlesztés megvalósíthatóságán, hogy ki kell tolni a megvalósítási határidőket, közben pedig nagyon gyors döntés kell a legtöbb fejlesztéspolitikai területen – ez volt az a három főbb üzenet, ami a Portfolio koronavírus miatti szakértői körképében a legtöbbször visszaköszönt. A választ küldők sok problémás területet azonosítottak a létszámtartási és árbevétel növelési vállalásoktól kezdve az euróárfolyam elszállásán át a cégek likviditását nehezítő utófinanszírozási és fedezeti követelményekig. Egyúttal azonban nagyon sok szakmai javaslatot is megfogalmaztak, hogy mely problémákat hogyan lehetne enyhíteni, illetve orvosolni. Az alábbiakban a három kérdésünkre válaszokat küldő szakértők nevének abc-sorrendje alapján közöljük a visszajelzésket.

Mi lesz most a forinttal? Valaki szerint a 400-as euró is elképzelhető

Ritkán látható kilengések jellemezték a héten a forint piacát: a nemzetközi pénzügyi viharban előbb 335-ről 360-ig ugrott az euró árfolyama, majd pénteken jött a fellélegzés, és egészen 350-ig pattant vissza a jegyzés. A korábban sosem látott szinteknél megkérdeztük az elemzőket, mit gondolnak. Van olyan, aki rövidtávon a 400-as jegyzést sem tartja kizártnak, abban viszont talán bízhatunk, hogy az év végére megint 340-nél leszünk.

Elakadt a forint szárnyalása, 350-nél hullámzik az euró

Az amerikai határidős és az európai részvénypiacok ma reggeli felpattanása, a dollár hajnal óta látott esése és az oljárak szárnyalása együtt határozott hangulatjavulást váltott ki a feltörekvő piacokon a délelőtti órákban, így ennek segítségével a forint is szárnyalásba kapcsolt. A reggeli 358 körüli eurójegyzések délelőtt 348 közelébe hullottak, majd elakadt a forint hirtelen jött lendülete és a kereskedés 350 körül hullámzott. A dollár/forint jegyzések éjjel még 336-nál is jártak, délelőttre 324-ig zuhantak, majd 326 kürül stabilizálódott a kereskedés.

Megnyugodott a forint, csak az a baj, hogy 357-nél

Csütörtökön is jókora forintesésnek lehettünk tanúi, hiszen az euróval szemben fillérekre járt a magyar fizetőeszköz a 360-as szinttől, a tovább szárnyaló dollárral szemben pedig már 332-nél jár az árfolyam. Nemrég még az euró árfolyama volt ilyen magasságokban. Természetesen mindkét vezető devizával szemben ezek új történelmi forintmélypontot jelentenek.

Erre senki sem számított, itt a 350-es euró - Hogyan tovább?

Korábban a 340-es szint tűnt lélektani határnak a forint árfolyamában, azonban az utóbbi hetekben a koronavírus miatt kialakult piaci pánikban szerdán a 350-et is átlépte a jegyzés. Egyelőre nehéz megjósolni, hol lehet a teteje az árfolyamnak, a legfontosabb kérdés az lehet, enyhül-e a piaci nyomás a feltörekvő devizákon. Ha nem, akkor akár a 360-as szint sem elképzelhetetlen.

347-es euró közelében szédeleg a forint

Hétfőn új történelmi mélypontra esett a forint, napközben 348 közelében volt a csúcs az euróárfolyamban. Kedd 345-ről indult a kereskedés, aztán csaknem 349-ig bukott az euróval szemben, miközben a dollár nagy erőre kapott, így vele szemben 316 felett 20 éves mélypontra süllyedt a forint.

Durván erősödik a dollár, 20 éves mélypontra bukott vele szemben a forint

Kora reggel óta meredeken erősödik a dollár a főbb fejlett piaci devizákkal szemben amiatt, hogy a legnagyobb piaci szereplőknek is masszív a dollár likviditás iránti igénye, mindez pedig a szenvedő forint mellett azt eredményezte, hogy 20 éves mélypontra bukott a magyar fizetőeszköz a zöldhasúval szemben.

Óriásit ütöttek a forinton, 348-ig ugrott az euró!

Már délelőtt új történelmi mélypontra esett a magyar deviza az euróval szemben, aztán délután az MNB hiteltörlesztési moratóriummal kapcsolatos javaslata hatására átmenetileg 348-ig zuhant. A nap további részében aztán 342-345 között hullámzott a kereskedés, este 343 körül ingadoztak a jegyzések a bankközi piacon.

Zuhan a forint, de vajon meddig?

Napok óta az eddigi történelmi mélypont körül billegett a forint az euróval szemben, ma pedig arra a hírre ütöttek rajta nagyot 342-ről 348-ig, hogy az MNB az összes vállalati hitelnél év végéig törlesztési moratóriumot kezdeményezett. Mivel sosem volt még ilyen gyenge a forint, nehéz fogódzót találni arra a kérdésre, hogy meddig zuhanhat a forint, de azért a technikai elemzés ad néhány támpontot.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR