EUR/USD árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
EUR/USD statisztikák, mutatók
nyitó: 1.1019
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
EUR/USD hírek

Itt az MNB kamatdöntése!

A várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta fő kamatlábait a jegybank monetáris tanácsa. Eszerint holnaptól az alapkamat 0,9%-on, a kamatfolyosó két szélét kijelölő egynapos betéti és hitel kamatláb pedig -0,05%-on, illetve 0,9%-on marad. A közlemény szerint a tanács "az inflációs kilátások tartós megváltozásához" köti a további monetáris politikai lépéseket. Ez az új megfoglamazás erőteljesebb elköteleződést sugall a laza monetáris politika fenntartása ügyében.

Meddig gyengül a forint? Már senki nem hiszi, hogy itt a vége

Majdnem biztosra lehet venni, hogy látunk még 340 feletti euróárfolyamot 2020-ban, vagy legalábbis nagyon komoly fordulat kellene ahhoz, hogy ez ne történjen meg – derül ki a Portfolio elemzői körképéből. Az általunk megkérdezett szakértők azt is elárulták, szerintük milyen árfolyamnál avatkozna be a Magyar Nemzeti Bank, illetve hogy reagálhatnak a forint egyre kellemetlenebb esésére.

Nincs a forintban erő, 336 felett ragadt az euró

A csütörtöki új történelmi mélypont után kicsit enyhült a nyomás a forinton, de még a pénteki napot is 337 közelében kezdi a magyar deviza az euróval szemben, vagyis nem lélegezhetünk fel. Közben a tegnapi EKB-ülés után a dollár is rákapcsolt, lassan a Fed jövő heti döntésére figyelnek a befektetők.

Szenved ma a forint, megint a történelmi mélypont küszöbén

A hétfő délutáni hullámszerű erősödés nyomán hétfőn és kedden este is 334 közelében járt a forint az euróval szemben, szerda reggel óta azonban folyamatosan gyengül, sőt délutánra ez már esésnek tűnik, hiszen 336 felett jár az árfolyam.

Hirtelen nagyon belevettek a forintba

A pénteki mérsékelt gyengülés után hétfő délelőtt tovább ütötték a forintot, így 337-es árfolyamnál nagyon közel került a történelmi mélypontjához az euróval szemben. Aztán délután hirtelen jelentős forinterősödés indult a Magyar Nemzeti Bank váratlan döntésére.

Váratlant lépett az MNB: erre erősödik a forint!

Nem fogadott el ajánlatot a hétfői devizaswap-tenderen az MNB, ezzel 38 milliárd forinttal csökkent az állomány. Az Erste Bank szakemberei szerint ez lehetett a forinterősödést kiváltó ok délután.

Alig indult el az év, máris Európa legrosszabb devizája a forint – Jön a történelmi mélypont?

Három hét sem telt még el az évből, de az egész világon alig találni a forinténál rosszabb teljesítményt a devizapiacon. Lassan nem az a kérdés, hogy látunk-e új történelmi mélypontot a magyar deviza esetében az euróval szemben, csak az, hogy mikor jön el a pillanat. A jelenlegi szintről alig fél százalék kellene ehhez, így akár a héten korábban sosem tapasztalt euróárfolyamot láthatunk.

Este sem tér magához a forint, 335 közelében az euró

Továbbra is a 330-335-ös sáv az irányadó az euró-forint piacán, a csütörtöki napot is ennek a közepe körül kezdte a magyar deviza. A nap folyamán aztán fokozatosan gyengült a 335-ös sávszél közelébe. Az elmúlt két napban kicsit megpihent a forint a hét elején látott 335-ös szint után, egyelőre további hírekre várnak a befektetők.

Mi történik most a forinttal? Gyengülnie vagy erősödnie kellene?

Bár a forintra a mostani kilátások szerint hosszabb távon fokozatos gyengülés vár, a magyar deviza rövid távon mégis tud látványosabb erősödést elérni. Mindkettőnek megvan a magyarázata – olvasható a K&H Alapkezelő csütörtöki közleményében. A szakemberek arra is próbáltak választ adni, miért jó a forintgyengülés, és hogyan tud finanszírozó deviza lenni a magyar fizetőeszköz?

Nem mozdul a forint a nagy rángatás után

Az utóbbi napokban heves mozgásokat láttunk a forint piacán, a hét elején 335-nél is járt az euró jegyzése, majd onnan kedden érezhetően visszaerősödött a magyar deviza. Vagyis továbbra is a 330-335-ös sáv határozza meg a kereskedést. A nemzetközi piacon a befektetők elsősorban a mai amerikai-kínai kereskedelmi megállapodásra figyelnek.

Erőre kapott a forint az inflációs adat láttán

Az utóbbi napok forintgyengülése hétfőn 335-nél torpant meg, onnan kapaszkodott vissza a magyar deviza. Ettől még persze az év első két hetében mutatott teljesítményre nem lehet büszke a forint, hiszen szinte minden devizával szemben alulteljesítők voltunk.

334-ig botladozott a forint - De miért minket találtak meg megint?

Csütörtökön megint jelentősen gyengült a forint az euróval szemben, napközben 333 felett is járt átmenetileg a jegyzés. Ezzel a magyar deviza feltűnő alulteljesítéssel kezdi az évet, aminek okai változatlanok a tavalyihoz képes: a nemzetközi hangulat ingadozásai mellett a magyar jegybank laza monetáris politikája aggasztja a befektetőket.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR