EUR/USD árfolyam

|
EUR/USD statisztikák, mutatók
nyitó: 1.1151
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
EUR/USD hírek

Itt az újabb jóslat: jövőre 350 közelébe gyengül a forint

Egy év múlva 348-as euró-forint árfolyamot jósolnak a Societé Generale elemzői, akik pénteken tették közzé legfrissebb anyagukat Magyarországról. A francia bank szakértői szerint egy általános negatív hangulat mellett az MNB további lazítása sújthatja a forintot.

Belehúzott a forint, lassan a 330 az új célpont

A csütörtökön látott erősödését folytatja ma is a forint, ha a hétvégén összejön a Brexit-alku, akkor szeptember közepe óta először láthatunk 330 alatti euróárfolyamot. Egyelőre a nemzetközi devizapiacon is a szavazást várják, ami majd további irányt adhat a kereskedésnek.

Rákapcsolt a forint hétfő délelőttre

Kora reggel még minimális gyengülést láttunk a forint piacán, délelőttre azonban erősödésbe kapcsolt a magyar deviza, így lassan a 331-et közelíti az euróval szemben.

Elfogyott a forint ereje

Az elmúlt napokban elsősorban a nemzetközi hangulat javulásából profitált a magyar deviza, péntek estére viszont elfogyott a forint ereje, az euróval szembeni jegyzés 332 közelében ragadt.

Erősödött a forint

Csütörtök délelőtt az erősödés felé mozdult a forint az euróval szemben, sikerült eltávolodni a 334-es szinttől, délután pedig tovább menetelt a hazai deviza.

334 fölé gyengült a forint

Hétfőn újra a gyengülés felé mozdult a forint az euróval szemben, az átmeneti visszakapaszkodás nem tartott sokáig. A reggel megjelent inflációs adat a monetáris politika mozgásterét növelte, de végül csak órákkal a statisztika közlése után indult felfelé az euró árfolyama.

Januárig kiderül, mennyi új EU-pályázat jön még

Jelenleg még zajlanak az értékelések a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban, „ősz végén, jövő év elején lehet majd konkrét számokról beszélni” – jelezte a Portfolio azon kérdésére Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára a tárca mai sajtótájékoztatóján, hogy a gyenge forint és a visszahulló források milyen új uniós pályázatok előtt mekkora volumenben nyithatják meg az utat.

Belehúzott a dollár, új 18 éves mélypontnál a forint

Hétfőn sem tudott érdemben erősödni a forint az euróval szemben, továbbra is 335 körül jár az árfolyam, de mivel a dollár hétfőn új bő 2 éves csúcsra ugrott az euróval szemben, így a dollárral szemben új 18 éves mélypont közelébe bukott a magyar fizetőeszköz.

Történelmi mélypont közelében ragadt éjszakára a forint

Az MNB keddi kamatdöntése, a további monetáris lazítás mellett a forint csütörtökön sem tudott érdemben erősödni, az euróval szemben a délutáni-esti órákban a minap elért történelmi mélypont körül hullámzott, a dollárral szemben pedig újabb 18 éves mélypontra bukott.

Gulyás: belemegy a kormány, ha csak a Brexit miatt esnek az EU-források Magyarországnak

Bár vétójoga van Magyarországnak a 2021-2027-es uniós költségvetés elfogadásánál, de nem erre készülünk, mert az még elfogadható, ha a következő ciklusbeli források a Brexit által indokolt mértékben csökkennének – jelezte a mai Kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökség vezetője a gyenge forint miatti elosztható többlet uniós forrás kapcsán azt mondta: ez még akár új uniós pályázatok meghirdetését is lehetővé teheti a mostani 2014-2020-as ciklusban, de az már biztos, hogy a budapesti reptéri gyorsvasút projektjére csak a következő uniós ciklusban lesz forrás.

Újra gyengül a forint

Kedd délután erősödésbe kapcsolt a forint a nap első felében látott új történelmi mélypontja után, így visszakorrigált 334-ig az euró jegyzése. Közben a dollár erősödött szerda reggelre, 1,10 alatt kezdi a napot az euróval szemben. Szerdán délelőtt azonban újra gyengülésnek indult a hazai deviza.

Még este is tudott erősödni a forint, de miért?

Ma délelőtt 336-nál új történelmi mélypontra bukott a forint az euróval szemben, majd annak hírére, hogy az MNB a mai kamatdöntés után háttérbeszélgetést tart, hirtelen erősödés következett be. Aztán az MNB kamatdöntési közleménye - amely meglepően galamb hangvételű volt - hatására újra 336-ig esett a forint, de gyors fordulat következett be a jegybanki háttérbeszélgetés alatt.

Nincs megállás, 335 felett az euró!

A reggeli minimális erősödés után hétfő reggel új történel mi  mélypontra esett a forint az euróval szemben 335,3-nál. Közben az euró is lejtőre került az újabb rossz adatok láttán.

Elemzők: kockázatot jelent a gyenge forint

A Századvég Gazdaságkutató 4,8 százalékra javította az idei GDP-növekedési előrejelzését, 2020-ra pedig 3,9 százalékos bővülést vár, ám megjegyzik, hogy a tartósan erős növekedésre kockázatot jelent a német gazdaság gyengélkedése, a Brexit, a versenyképesség javulásának elmaradása és a gyenge forint is. A GKI Gazdaságkutató is emelte előrejelzését, azonban a Századvégnél alacsonyabb bővüléssel számolnak. A GKI a júniusban prognosztizált 4 százalék helyett 4,3 százalékot vár, jövőre azonban 3 százalék alá csökkenhet a növekedés üteme. A GKI szerint a forint tartósan gyenge maradhat az euróval szemben.

Történelmi mélypont: soha nem volt még ilyen gyenge a forint

Reggel még a Brexit-megállapodás miatti piaci bizakodás mellett kis erősödéssel kezdett a forint, de ahogy ez a bizakodás teljesen megfordult délutánra, úgy kezdett el ismét gyengülni a forint és késő délután új történelmi mélypontra is bukott az euróval szemben 334,32-nél.

A Fed sem húzta ki a forintot a gödörből

Csütörtök reggel is 333 közelében kezdi a napot a forint az euróval szemben, ezzel egyelőre csak minimális erősödést tud felmutatni a magyar deviza a tegnap esti Fed-döntés után. Az amerikai jegybank lépése a dollárt sem mozgatta meg igazán, továbbra is 1,10 felett jár az euróval szembeni árfolyam.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR