Bank

Osztrák-magyar startup nyert a budapesti Get in the Ring! versenyen

Portfolio
Csütörtökön harmadik alkalommal rendezték meg a Get in the Ring! nemzetközi startup versenyt Budapesten. A különleges show-elemekkel tarkított versenyt az Intellyo nyerte.
Csütörtök este rendezték Budapesten a Get in the Ring versenyt, ami a világ egyik legnépszerűbb nemzetközi startup eseménye. A koncepció eltér a hagyományos pitch versenyekétől: a regionális döntőbe bejutó 8 startup csapat egy-egy versenyzője a boxmérkőzésekhez hasonlóan léphet be egy ringbe, ahol 5 menet alatt kell meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő vállalkozásuk kínálja az ígéretesebb befektetési lehetőséget.

A versenyre idén 70 startup csapat jelentkezett, 13 közép-kelet európai országból. Az döntőbe bekerült lett, osztrák, ukrán, horvát, lengyel, román és magyar startupok vettek részt, olyan területekről, mint a digitális tartalomfejlesztés, a robotika, az orvosi, biotechnológiai kutatásfejlesztés.

Osztrák-magyar startup nyert a budapesti Get in the Ring! versenyen
A budapesti döntő győztese az osztrák-magyar Intellyo lett: a cég digitális tartalomfejlesztési megoldásokat szállít. A budapesti esemény nyertese 200.000 eurós befektetési ajánlatot kap és részt vehet a Get in the Ring! Globális Döntőjén.

Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke,a verseny fővédnöke az első prezentációk után elmondta a Portfolio-nak, bár több olyan ötlet is volt a versenyen, amiben valóban lehetőséget lát, hasonlóképpen fontos eredménynek tartja azt, hogy egyre több ígéretes elképzelés kap bemutatkozási lehetőséget az ilyen rendezvényeken.

Magyarországon is lehet befektetéshez jutni

Pálinkás szerint fontos, hogy legyen egy láncolat arra, hogy a vállalkozók projektjei az ötlet megszületésétől eljussanak a kockázatitőke-befektetőig.

Ehhez az kell, hogy
  • az elképzelés megszületése után valaki kevés pénz befektetésével megnézze, hogy az ötlet működőképes-e;
  • aztán valaki kicsit több pénz felhasználásával ellenőrizze, hogy a prototípus működik-e;
  • végül pedig eljuthasson abba a fázisba, hogy egy kockázati tőke alap belefektet az ígéretesnek tűnő projektbe.


A cégeknek és az ezzel foglalkozó inkubátoroknak is látni kell, hogy a teljes folyamat finanszírozására van mód Magyarországon, de ötletekre van szükség és rengeteg munkára.

Be kell indítani a vidéki startup-életet

Az elnök is arról is beszélt, hogy a hazai startup-szcéna Budapest-központúságának csökkentése érdekében fontos a vidéki vállalkozók motiválása. Az Irányító Hatóság, az NGM épp ezért nyolc inkubátort fog finanszírozni uniós pénzekből, és ezek mindegyike Budapesten kívül valósul meg. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap forrásaiból is csak három inkubátort terveznek Budapesten finanszírozni, amire azért van szükség, mert továbbra is a fővárosba koncentrálódik a tőke. "A fővároson kívül is ki kell alakítani egyfajta startup-kultúrát, aminek a része többek között, hogy ezt a versenyt megrendezik vidéki városokban is. Lehet, hogy akik idén akár nézőként részt vesznek, legközelebb elindulnak egy ötlettel" - tette hozzá Pálinkás József.
Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

RSM Blog

NIS2 és a kockázatkezelés

A kiberbiztonság kérdése kiemelkedő jelentőséggel bír a digitális kor új kihívásai között. Az Európai Unió NIS2 irányelve egy olyan szabályozási keretet hoz létre, amely az információb

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
otp