Előfizetői tartalom

Nyílik az olló a megtakarításoknál, 10-ből 4 magyarnak van csak legalább félmilliója

Portfolio
A magyar lakosság nagy része nem rendelkezik komolyabb megtakarítással, a többség pedig legjobb esetben is stagnálást vár a megtakarított, befektetett összegek terén a következő 1 évben – derült ki az Impetus Research friss, a hazai 18-69 éves lakosság körében készített online reprezentatív felméréséből. A válaszadók negyede számít arra, hogy növekedni fognak megtakarításai, befektetései egy éven belül. A pénzügyi megtakarítással rendelkezők jelentősen magasabb arányban számítanak javaik gyarapodására.

A lakosság csupán negyede gondolja azt, hogy növelni tudja megtakarításainak, befektetéseinek összegét a következő 12 hónapban, jelentős növekedésre pedig 8 százalék számít 2023 tavaszán. Tízből négy honfitársunk stagnálásra számít, tízből hárman viszont úgy vélik, hogy a jelenlegihez képest kevesebb megtakarítással fognak rendelkezni egy év múlva. A lakosság 18...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés