Riadót fújtak a bankok a szankciók miatt

Riadót fújtak a bankok a szankciók miatt

A nemzetközi bankok figyelmeztetést küldtek az Egyesült Királyság kormányának. Azt sürgetik, hogy London dolgozzon ki megfelelő jogi keretrendszert, mielőtt lefoglalnák a több milliárd fontnyi orosz vagyont, amelyeket Moszkva 2022. februári ukrajnai inváziója utáni átfogó szankciók miatt zároltak – írja a Bloomberg.

Új megállapodás születhet az Amundi és az UniCredit között

Új megállapodás születhet az Amundi és az UniCredit között

Az UniCredit úgy tűnik, köti az ebet a karóhoz: jobb forgalmazói feltételekben akar megállapodni idén az Amundi alapjainak forgalmazását illetően, különben felmondja az eddigi megállapodást – írja az ügyre rálátó forrásokra hivatkozva a Reuters.

Kiderült: ez az a 3 dolog, amivel vagyonos lehetsz ma Magyarországon

Kiderült: ez az a 3 dolog, amivel vagyonos lehetsz ma Magyarországon

Közzétette friss vagyoni kiadványát az MNB, amelyben korábban nem elérhető adatokat is publikáltak a háztartások vagyonelemeinek részletes bemutatásával. A kiadványból például kiderül, hogy a nettó vagyon eloszlásában kis mértékben csökkent az alsó és legfelső jövedelmi tizedek közötti különbség, jelentős arányú pénzügyi vagyon viszont csak a felső tizedeknél látható. Az MNB szakértői azt is elárulták, mi az a három dolog, amivel nagy vagyonokat lehet ma felhalmozni Magyarországon.

Új privátbanki szolgáltató tör be Magyarországra

Új privátbanki szolgáltató tör be Magyarországra

A Wood határon átnyúló szolgáltatást nyújt egyedüli magyar partnerén, a Capital W-n keresztül a vagyonosabb magyarok számára, új privátbanki szolgáltató jelenik meg ezzel a magyar piacon. A számlavezetés Prágában van, az ügyfelek direktben a Wooddal szerződnek, a Capital W-n keresztül – mondta el a Portfolio-nak adott interjúban Varga-Szilágyi Péter, a Capital W ügyvezetője. Első körben a külföldi számla iránti igénnyel rendelkezők érdeklődését keltheti fel a szolgáltatás, de a cél az, hogy a Wood legyen az első számú alternatíva a magyar vagyonos ügyfelek számára, amikor privátbanki szolgáltatásban és számlavezetésben gondolkodnak – tette hozzá. Petr Benes, a Wood & Company Wealth Management igazgatója kitért arra is az interjúban, hogy a belépési limit 300 ezer euró lesz, hasonló a magyar privátbanki szolgáltatóknál megszokott limitekhez.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Mekkora lakáshitelt vehetek fel, ha átlagkereső vagyok? - Kiszámoltuk, szívderítő számok jöttek ki
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.