Megérkezett az Audi-dolgozók új követelése

Megérkezett az Audi-dolgozók új követelése

Csütörtök délután tette közzé új bérkövetelési csomagját az Audi Hungária Független Szakszervezet. Csak egyetlen ponton kérnek kevesebbet.

Brutális béremelést kérnek a győri Audi dolgozói

Brutális béremelést kérnek a győri Audi dolgozói

Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) képviselői átadták a győri Audi vezetésének a bérkövetelésüket: kétszámjegyű béremelés idén és jövőre, megemelt lojalitási bónusz, a mozgóbér növelése, és egyszeri, 200 ezer forint minden dolgozónak, mindkét évben. A bértárgyalás első fordulójának időpontja 2020. január 30.

Elmentek a falig a győri audisok, itt vannak a tanulságok

Nagy sikert értek el a szakszervezet vezetésével a győri Audi dolgozói, az egy hetes sztrájk eredményeként szinte az összes követelésüket teljesítette az autógyártó. A munkabeszüntetés a munkavállalók, a munkáltatók és a szakszervezetek számára is sok tapasztalattal szolgált, megmutatta azt, hogy milyen erős a győri dolgozók alkupozíciója, hogy a győri üzem kiesése a konszern más egységeit és a győri gyár beszállítóit is gyorsan megbénítja, rávilágított a just in time rendszerben rejlő kockázatokra, és témaként újra előkerültek a transzferárak, amik alaposan megnehezítik a konszern üzemei közötti összehasonlításokat. Összegyűjtöttük a sztrájk legfontosabb tanulságait.

Audi: ilyen volt Magyarország legnagyobb sztrájkja képeken

Az elmúlt közel két hét az Audi győri gyárában zajló bértárgyalásokról és sztrájkról szólt, de nemcsak idehaza. A hazai versenyszféra eddigi legnagyobb sztrájkja külföldön is hullámokat vetett, más VW-gyárak is kénytelenek voltak leállni. Most képeken mutatjuk meg az elmúlt néhány nap eseményét.

Audi-sztrájk:

Audi-sztrájk: "Ez csoda, ilyet senki nem csinált előttünk Magyarországon"

Maratoni tárgyalássorozat után, az egyhetes sztrájk utolsó napján állapodott meg a győri Audi-gyár vezetése és a szakszervezeti tárgyalódelegáció. Csalogány György, az AHFSZ elnökhelyettese a Népszavának felvillantotta, hogy hogyan is élték meg az elmúlt napokat.

Audi-sztrájk: új ajánlatra mondtak nemet a dolgozók

Audi-sztrájk: új ajánlatra mondtak nemet a dolgozók

A szombati két tárgyalási forduló is sikertelen volt az győri Audi cégvezetése és a szakszervezet között - derül ki az Audi Hungária Független Szakszervezet szombat éjfélkor közzétett Facebook-posztjából. Ezért a sztrájk folytatódik.

Közeledik a megegyezés a bérekről az Audinál

Az Audi Hungária Független Szakszervezet pénteken nem fogadta el a vezetőség múlt héten ismertetett bérajánlatát, helyette egy új javaslattal állt elő. Ebben a korábbinál alacsonyabb béremelési igényt fogalmaztak meg, vagyis az álláspontok, ha nehezen is, közeledni látszanak. A tárgyalások ma folytatódnak.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Üzemanyagválság felé halad Magyarország, kiadták a figyelmeztetést
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.