Baljós hírek érkeztek az ingatlanóriástól

Baljós hírek érkeztek az ingatlanóriástól

A bécsi székhelyű CA Immobilien Anlagen AG (CA Immo) ingatlanfejlesztő cég bejelentette a 2022-es üzleti évre várható pénzügyi eredményeit. Független külső értékbecslések szerint a vállalat mintegy 94 millió euró negatív nettó ingatlanértékelési eredménnyel számolhat.

Végleg elhagyja a piacot az ingatlanóriás

Végleg elhagyja a piacot az ingatlanóriás

A CA Immo eladta teljes romániai ingatlanportfolióját a Pavăl Holding számára, amely többek közt az ország legnagyobb barkácsáruházát is birtokolja. Ezzel a tranzakcióval a CA Immo végleg elhagyja a piacot, számolt be a Property Forum.

Özönlenek a cégek Budapest egyik területére - Vetélytársa akadt a Váci úti irodafolyosónak?

Özönlenek a cégek Budapest egyik területére - Vetélytársa akadt a Váci úti irodafolyosónak?

2021-ben nem adtak át új irodaházat Pest Központ alpiacon (VI, VII, VIII és IX. kerület Hungária körgyűrűn belüli részei), nettó bérbeadások tekintetében mégis a legaktívabb részpiac volt: több mint 50 ezer négyzetméterre kötöttek új bérleti szerződést, előbérleti vagy bővülési megállapodást a cégek, így Budapest ezen része megelőzte a sokáig egyeduralkodó Váci úti irodafolyosót - derül ki a CA Immo közleményéből.

Több vagy kevesebb? - Még nem dőlt el, hogy mekkora területet akarnak a bérlők

Több vagy kevesebb? - Még nem dőlt el, hogy mekkora területet akarnak a bérlők

Annak ellenére, hogy a home office és a rugalmas munkavégzés már hosszú távon is velünk marad, egyelőre se a bérleti díjakban, se a bérlők területigényében nem látható érdemi változás az irodapiacon. Az viszont mindenképpen szembeötlő, hogy a bérlők sokkal óvatosabbak, amiből fakadóan a döntéshozatali folyamataik is lassabbak - véli John McKie, a CA Immo magyarországi ügyvezető igazgatója. A szakember a bérlők megtartásának, és a változó ügyféligények lereagálásának nehézségeiről is beszélt a Portfolionak adott interjúban.

Jelentős felárral értékesítette budai irodaházát a CA Immo

Jelentős felárral értékesítette budai irodaházát a CA Immo

A CA Immo folytatja a nem alapvető ingatlanvagyonának értékesítését az 5000 négyzetméteres, budapesti Canada Square irodaház sikeres adásvételi szerződésének aláírásával. A vevő a magyar Investum Kft, a vételár pedig az irodaház 2020. december 31-i könyv szerinti értékéhez képest 28%-os felárat tartalmaz. A tranzakció során az eladót a Colliers képviselte.

Teljes mértékben zöld energiára vált a közép-európai ingatlanóriás

Teljes mértékben zöld energiára vált a közép-európai ingatlanóriás

A szén-dioxid-kibocsátás és a közép-kelet-európai épületállomány energiafogyasztásának tartós csökkentése érdekében a CA Immo központi energiakezelést és zöld épületüzemeltetést vezet be. A zöldenergiára és szén-dioxid-semleges gázra való átállással 2023-tól évente több mint 60 000 tonna CO2 -kibocsátást takarít meg a bécsi központú ingatlanvállalat, ami a magyarországi leányvállalat irodaházainak működésében is jelentős változást hoz.

Készülnek a válságtervek, de még csak a háttérben!

Készülnek a válságtervek, de még csak a háttérben!

Átfogó körképet készítettünk a legnagyobb és a piacra legjobban rálátó hazai ingatlanpiaci szereplőkkel, hogy mit tapasztalnak az irodaházaikban, ingatlanaikban a koronavírus-járvány hatásaként? Tényleg teljesen kiürültek az irodák és szellemházakká váltak az épületek? Sok cég került már bajba, akik segítséget is kértek? Vannak már megoldások arra, hogy a legkevesebb sérüléssel vészeljék át ezt az időszakot bérlők és tulajdonosok? Harmadik rész.

Amikor szárnyal a gazdaság, akkor kérünk bérletidíj-növelést?

Amikor szárnyal a gazdaság, akkor kérünk bérletidíj-növelést?

Átfogó körképet készítettünk a legnagyobb és a piacra legjobban rálátó hazai ingatlanpiaci szereplőkkel, hogy mit tapasztalnak az irodaházaikban, ingatlanaikban a koronavírus-járvány hatásaként? Tényleg teljesen kiürültek az irodák és szellemházakká váltak az épületek? Sok cég került már bajba, akik segítséget is kértek? Vannak már megoldások arra, hogy a legkevesebb sérüléssel vészeljék át ezt az időszakot bérlők és tulajdonosok? Második rész.

A vírushelyzet semmit sem változtatott! - Irodák százai várják a dolgozókat

Átfogó körképet készítettünk a legnagyobb és a piacra legjobban rálátó hazai ingatlanpiaci szereplőkkel, hogy mit tapasztalnak az irodaházaikban, ingatlanaikban a koronavírus-járvány hatásaként? Tényleg teljesen kiürültek az irodák és szellemházakká váltak az épületek? Sok cég került már bajba, akik segítséget is kértek? Vannak már megoldások arra, hogy a legkevesebb sérüléssel vészeljék át ezt az időszakot bérlők és tulajdonosok?

Jelentős részvénycsomagot értékesített az ingatlanfejlesztő

Jelentős részvénycsomagot értékesített az ingatlanfejlesztő

Eladta a CA Immo, az Immofinanz cégcsoportban lévő 4 483 453 részvényből álló részesedését, ami a vállalat részvénytőkéjének mintegy 4 százalékát teszi ki. Az állomány bekerüléskori összértéke körülbelül 111 millió euró volt, amit most mintegy 130 millió euróért értékesítettek - olvasható a vállalat közleményében.

Eladtak egy bevásárlóközpontot Győrben

Az Indotek Group 2018 novemberében állapodott meg a CA Immoval a 16 500 négyzetméteres győri Dunacenter bevásárlóközpont befektetési tranzakciójáról. A bevásárlóközpont Győr nyugati részén, az M1-es autópálya lehajtó közelében helyezkedik el és 20 kereskedelmi egységgel működik. Az épület a 2009 októberi megnyitása óta stabil szereplője a város ingatlanpiacának. Az eladót az értékesítés során a Colliers International képviselte.

Bajban lehetnek a kis cégek: nem lesz hová költözniük

Budapesten 25 irodaház épül az elkövetkező években, mégis bajban lehetnek a kis területigényű bérlők. A már megkötött előbérleti szerződések csupán 2,5 százaléka érint 1000 négyzetméter alatti területet, a legtöbb irodaházban ugyanis a nagy bérlők igényeire koncentrálnak. Kiutat jelenthetnek a már meglévő irodaházak, ahol több, mint 40 ezer négyzetméter várja az 1000 négyzetméter alatti bérlőket - szerepel a Ca Immo közleményében.

Kiszállt az Immofinanz a CA Immoból

Az amerikai Starwood Capital Group ingatlanbefektetésekkel foglalkozó vállalat megvásárolta az Immofinanz 26 százalékos, a CA Immo ingatlancsoportban lévő részesedését - szerepel a vállalat honlapján. Ezzel nemcsak az összeolvadási lehetőség szűnt meg a két osztrák vállalat között, de lényegében az Immofinanz kiszállt a CA Immoból.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.