Jöhet a régiós terjeszkedés a ShiwaForce-nál: az új vezérigazgatót kérdeztük a tervekről

Jöhet a régiós terjeszkedés a ShiwaForce-nál: az új vezérigazgatót kérdeztük a tervekről

Hétfőn jelentette be a magyar bank-és nagyvállalati szektor digitalizácójának meghatározó szereplője, a ShiwaForce, hogy a cég alapítója, Kovach Anton 11 év után átadja a vezérigazgatói stafétát és az igazgatótanács tagjaként dolgozik tovább. 2022. márciusától az új vezérigazgató Bodnár Béla lesz, aki a W.UP digitális banki szolgáltatótól érkezett. Az új cégvezető a Portfolio-nak adott exkluzív interjújában elmondta, hogy szolgáltatásaikkal új piacokat céloznak meg, jelentős külföldi terjeszkedésben gondolkoznak, ugyanakkor a magyar vállalatok digitális transzformációjában is bőven látnak még potenciált.

Márciustól új vezérigazgató irányítja a ShiwaForce-ot

Márciustól új vezérigazgató irányítja a ShiwaForce-ot

Lezárul egy korszak a ShiwaForce életében: az alapító-tulajdonos és vezérigazgató, az agilis módszertanok egyik leghitelesebb hazai szaktekintélyének számító Kovach Anton a cég operatív irányítása helyett mostantól az igazgatótanács tagjaként stratégiai szinten támogatja a vállalat működését. A vezérigazgatói posztot 2022. márciusától Bodnár Béla (címlapképünkön), a W.UP korábbi alapító-vezérigazgatója veszi át. Kiemelt küldetése a ShiwaForce nemzetközi piaci pozícióinak erősítése - tájékoztatta a cég a Portfolio-t.

2022 a vállalati digitális transzformáció éve lesz

2022 a vállalati digitális transzformáció éve lesz

A vállalatok digitális- és agilis transzformációs forradalma 2022-ben sem áll le: a felhő-technológia térnyerését követően tavaly a cloud-migráció éve volt, az idei év pedig várhatóan a Service Management éve lesz, természetesen cloud alapokon - olvasható a ShiwaForce közleményében.

Eltűnt a félelem, berobbant a felhő a bankokba

Eltűnt a félelem, berobbant a felhő a bankokba

A nagyvállalatok is megtanulták, hogy a felhőnek is megvan a helye a működésükben, megszűnt az ezzel kapcsolatos félelem - véli Kovach Anton, a ShiwaForce vezérigazgatója, október 13-ai Banking Technology konferenciánk előadója. A szakemberrel többek között a cloud ökoszisztéma árazásáról, a felhő technológiák bevezetésének üzleti és üzemeltetési kérdéseiről, a szabályozói környezetről, és a Magyarországon kialakulóban lévő új digitális ökoszisztémákról beszélgettünk.

Soha nem tapasztalt időket élünk: az alkalmazkodáson múlik a bankok túlélése

Soha nem tapasztalt időket élünk: az alkalmazkodáson múlik a bankok túlélése

Ennyire kontrasztos és vegyes, színes, sokféle megközelítést és minden momentumot egyidejűleg tartalmazó gazdaságot még nem tapasztaltunk korábban. Régen gyakran mondtuk, hogy ami nem hajlik, az törik. Ezt ma már ki kell egészíteni azzal, hogy ha túlélted, akkor figyelj oda arra, hogy ami nem hajlik, az törik - mondja Kovach Anton, a ShiwaForce vezérigazgatója, június 3-ai Financial and Corporate IT konferenciánk előadója. A hazai bankszektor digitális transzformációjáról, a banki IT-rendszerek üzleti jelentőségéről, az agilis módszertan helyes használatáról, és arról is beszélgettünk, a bigtechek és a fintech sztárok is képesek hibázni.

A valódi digitális átállást a fogyasztók kényszerítik ki 

A valódi digitális átállást a fogyasztók kényszerítik ki 

A fogyasztók már azonnal választ szeretnének kapni a kérdéseikre, mindannyian kiemelt figyelmet igényelnek a márkáktól, szolgáltatóktól. Sőt, szeretnének egyedit kapni. A vállalat szemszögéből ez felveti a kérdést: hogyan elégíthetők ki ezek az új fogyasztói igények? Milyen eszközökkel érik el a sikeres digitális vállalatok ügyfeleiket, hogyan válnak értékes adatforrássá a saját felületek?

Már a felhőbe készülnek a magyar bankok, de a nagy rendszercserék ideje még nem jött el

Már a felhőbe készülnek a magyar bankok, de a nagy rendszercserék ideje még nem jött el

A bankok legacy IT-rendszerei még bőven alkalmasak arra, hogy csere helyett új eszközökkel és technológiákkal modernizálva még évekig gyorsan és hibamentesen kiszolgálják a banki üzletmenetet. A következő években a bankok folyamatosan építik ki a felhő-képességeiket, a cloud native trend és a konténerizáció hatékonyabb működést, rugalmas skálázhatóságot hozhat nekik - véli Kovach Anton, a Shiwaforce alapító-vezérigazgatója, akivel a COVID-hatásról, a banki IT-feladatok kiszervezéséről is beszélgettünk.

Az Atlassian bejelentette: 2021-től a felhőbe költöznek

Az Atlassian bejelentette: 2021-től a felhőbe költöznek

Az agilis szoftverfejlesztés eszköztárának globálisan első számú szereplője, az ausztrál hátterű Atlassian bejelentette, hogy 2021-től felhagy szoftvereinek a helyi szervereken futó verzióinak értékesítésével, február után már kizárólag a DataCenter és Cloud verziókat lehet megvásárolni, aki a szerver verzióhoz ragaszkodik, addig tud lépni - olvasható a ShiwaForce közleményében.

Az agilis átállás a legújabb őrület, de nehéz jól csinálni

Az agilis átállás a legújabb őrület, de nehéz jól csinálni

Az agilis módszertan egyfajta divat lett a nagyvállalatok körében, de az átállás vegyes eredményeket hozott. Az egyik legnagyobb kihívás az átállás kapcsán a szervezeten belüli ellenállás kezelése, illetve az, hogy nem mindig nyújtott érdemi támogatást a vezetőség. A Porfolio Financial and Corporate IT 2020 konferencián olyan vállalatok vezetői osztották meg az agilis módszertanra való átállás csínját-bínját, akik már sikeresen vezényeltek le ilyen projektet. A beszélgetést Dojcsák Dániel, a Shiwaforce marketingigazgatója moderálta.

10 tényező, amin áll vagy bukik a home office

10 tényező, amin áll vagy bukik a home office

A cégnek többségének épphogy sikerült átállnia a távmunka-működésre, de nem dőlhettek hátra kényelmesen, máris újabb kihívások bukkantak fel. A munkatársak kedélyállapota hullámzó, szivárog a teljesítmény és a vezetőség is aggódik az egyre fenyegetőbb külső és belső bizonytalanság miatt. Ezeken mind lehet segíteni, ugyanakkor fontos azt is leszögezni, hogy a digitális transzformáció és a gyors, rugalmas alkalmazkodás képességének fejlesztése akkor is szükséges, ha elsődlegesen nem a tömeges távmunkára kényszerített állapotot szeretné egy vállalat átvészelni, hanem általában próbál megfelelni a digitális környezet támasztotta elvárásoknak. Ez a két történet valójában ugyanaz, a mostani helyzet valójában az egyébként is zajló trendeket hozta elő töményebb formában, hirtelen.  A ShiwaForce tapasztalatai szerint 10 tényezőn áll vagy bukik a távoli működés hosszú távú sikeres működtetése.

Ingyen elérhető két hónapig az egyik leginnovatívabb magyar HR szoftver

Bárki által kipróbálható verzióban is közzétette a StatusApp nevű szoftverét a ShiwaForce - egy olyan, napi visszajelzések küldésén alapuló HR-eszközt, ami támogatja a vezetői döntéshozatalt és a belső kommunikációt is. A szoftvert a következő két hónapban a nagyobb cégek is licenc mennyiségi korlátozás nélkül szabadon használhatják - tájékoztatta a Portfolio-t a fejlesztő ShiwaForce.com Zrt.

Ingatlanba és párnacihába fektetnek a magyarok - mindent felborít az új nyugdíjkötvény?

Inkább ingatlanra és fogyasztásra költenek a magyarok ahelyett, hogy nyugdíjas éveikre tennének félre, így sokakra nehéz évek várnak idős korukban. Az új nyugdíjkötvény öngondoskodásra ösztönözheti az embereket, viszont nem biztos, hogy a 6000 milliárd forintos "párnacihában" tárolt összeg érdemi részét meg tudja majd mozgatni. A három jelenleg futó államilag támogatott nyugdíjtermék vonzerejét egyébként ronthatja a csökkenő szja-teher - hangzott el mindez a Portfolio Biztosítás 2019 konferencián.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.