5G hálózat
Gazdaság

Elstartolt az ország első kereskedelmi forgalomban értékesített ipari 5G magánhálózata Komáromban

Portfolio
A Foxconn komáromi gyárában féléves tesztidőszak után élesben folytatódik a legújabb generációs mobilhálózatra épülő megoldások bevezetése. Az 5G felhasználása a közeljövőben új távlatokat nyit az ipar számára, hiszen ezekkel jóval hatékonyabb, gyorsabb és biztonságosabb folyamatokat lehet kialakítani. A Foxconn igényeire szabott megoldásokat és az 5G infrastruktúra kiépítését az Ericsson és a Vodafone Magyarország segítségével valósították meg.

2020 október elején kezdődött meg annak a rendszernek a tesztüzeme, amely a Foxconn komáromi gyárában ma már élő 5G támogatás mellett élesben üzemel. A 2019 nyarán megkötött partneri megállapodásban a fejlesztéshez szükséges hálózati eszközöket az Ericsson biztosította, míg az eszközök közötti kommunikációhoz szükséges 5G kapcsolat a Vodafone Magyarország hálózatán jött létre.

Folyamatosan keressük azokat a termékeket és szolgáltatásokat, melyek a vállalkozások digitalizációját, ennek következtében pedig hatékonyságuk és versenyképességük növelését szolgálják. Büszkék vagyunk arra, hogy több mint másfél évvel azután, hogy az 5G kereskedelmi felhasználását elsőként tettük elérhetővé Magyarországon, most annak ipari felhasználásában is letehetjük az első mérföldköveket.

- mondta Dobó Mátyás, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese a komáromi sajtóeseményen.

A magánhálózat legnagyobb előnyeit az információ-biztonság, az ipari igényeket kielégítő hálózati kapacitás, valamint annak testreszabhatósága jelenti. A mobilszolgáltatók partnereik egyedi igényei szerint építik ki a működésükhöz szükséges hálózatot, amelyet egyedi szerződésben vállalt, szigorú paraméterekkel üzemeltetnek. Az 5G technológia segítségével biztonságosabb kommunikációs csatornák alakíthatók ki, a privát hálózatok rendkívül magas kapacitást és eszközkiszolgálást tesznek lehetővé, igen alacsony késleltetés mellett, ezzel kielégítve az ipar 4.0 megoldások igényeit is. Hogy pontosan milyen lehetőségeket rejt az 5G hálózat és hogyan fog működni a Foxconnál, arról a megvalósításban részt vevő cégek szakembereit, és a Foxconn alelnökét kérdezte a Portfolio.

A cikk megjelenését a Vodafone Magyarország támogatta.

Izrael tuntetes
Putyin Lukasenka taktikai atomfegyver bejelentes
Paks II. godor helyszin
Szijjarto Peter Szerbia gazellatas
Erdogan Putyin gabonamegallapodas
oroszország
vlagyimir putyin
Tematikus PR cikk
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mit mutatnak a grafikonok? Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Portfólió menedzser

Portfólió menedzser
2023. május 4.
Hitelezés 2023
2023. május 10.
Gen Z Fest 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Paks II. godor helyszin