FONTOS Repedezik Putyin birodalma? – Egymásnak ugrottak az oroszok, sokan már inkább békét akarnak
 
Előfizetői tartalom

Megtalálta a NAV a cégem, mit kell lépnem?

Portfolio
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal idén kiemelt figyelmet fordít az Online Számla Rendszer adatainak elemzésére. Az ügy rengeteg vállalkozást érint idehaza, ezért nem mindegy, hogyan készülnek fel a nagyobb adóhatósági figyelemre az érintettek. Melyek a leggyakoribb adatszolgáltatási hibák, mik az eddigi vizsgálati eredmények gyakorlati tapasztalatai, hogyan folytatja le a NAV az ilyen típusú ellenőrzéseit, miért fontos a rendszeres ellenőrzés, milyen adókockázattal és bírsággal néznek szembe a cégek? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában Varga Diána, az RSM Hungary adóüzletágának vezető menedzsere és Budai Mátyás, az adóüzletág menedzsere volt az érdeklődő vállalkozók segítségére a tanácsadó cég online fórumán.

Az adótanácsadók előadásukat azzal indították, hogy tapasztalataik szerint melyek a leggyakoribb adatszolgáltatási hibák az online számla rendszer használata során. Megemlítették a hiányzó adatszolgáltatást (amely fakadhat validációs hibából, helytelen paraméterezésből, illetve rendszer hibából), a számlakép és xml adattartalom közötti eltérést, a téves adómentességi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái