Nagy változás történt az áfa-bevallásban: figyelni kell a keddi határidőre

Nagy változás történt az áfa-bevallásban: figyelni kell a keddi határidőre

Kedden lesz az áfabevallás beadási határideje, amely már az új eÁFA-rendszerben, akár annak webes felületén, akár gép-gép kapcsolaton keresztül is benyújtható. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adataira épülő szolgáltatáscsomag minden vállalkozásnak előnyös megoldást kínál az adókötelezettség teljesítésére - hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Izer Norbert tájékoztatása szerint ezzel az új lehetőséggel a kormány az Európai Unióban (EU) is kivételesnek számító, fontos lépést tett a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentésében.

Az Európai Bíróság visszafogja a NAV-ot

Az Európai Bíróság visszafogja a NAV-ot

Az egyik legismertebb magyar vonatkozású adóítélet a Docler ÁFA-ügye volt, de most is születnek érdekes ítéletek és vannak függő ügyek az Európai Bíróság előtt, amelyek egyes adóhatósági eljárásokat nem csak az uniós adószabályokkal, hanem az alapvető jogokkal is összeegyeztethetetlennek találnak.

Működik a NAV legújabb csodafegyvere

Működik a NAV legújabb csodafegyvere

Február 1. óta webes felületen, illetve gép-gép kapcsolaton keresztül is benyújtható az áfabevallás az eÁFA-rendszerben - közölte az MTI-vel kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Adócsaló bűnszervezetet kapcsolt le a NAV

Adócsaló bűnszervezetet kapcsolt le a NAV

Több mint 1,7 milliárd forint értékben foglalt le, illetve vett zár alá luxusautókat, ingatlanokat, készpénzt és bankszámlákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy adócsalásra szakosodott bűnszervezet felszámolásakor.

Fontos levélre hívja fel a figyelmet a NAV

Fontos levélre hívja fel a figyelmet a NAV

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat; az igazolásokat nem kell beküldeni a NAV-hoz, azokat az elévülési idő végéig meg kell őrizni - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfői közleményében.

Külföldi jövedelme van? Készüljön a NAV-eljárásra!

Külföldi jövedelme van? Készüljön a NAV-eljárásra!

A magánszemélyek külföldről származó tőkejövedelmével kapcsolatban újabb támogató eljárásokat indít a NAV. Azok, akik 2019 során külföldi pénzintézetnél vezettek számlát, ott befektetésekből szereztek jövedelmet, számíthatnak a NAV megkeresésére.

Hogyan vegyünk meg egy rendes Ferrarit?

Hogyan vegyünk meg egy rendes Ferrarit?

Már meghallgatható a Hype, Portfolio Checklist luxusipari sorozatának új adása, melyben állandó luxusipari szakértőnkkel, Orbók Ilonával, a BDO Magyarország ügyvezető igazgatójával beszéltünk Ivana Trump árengedménnyel hirdetett New York-i luxusingatlanáról, a kétéves mélyponton tanyázó Bloomberg Subdial Watch Indexről, és egy pécsi garázsból a NAV által előkerített, a képek alapján nem is annyira limitált szériás Ferrariról.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Olyan nyomás alá kerül Magyarország pillanatokon belül, aminek évekig fizethetjük az árát
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.