Minden második carsharing felhasználó már munkába is autómegosztással jár
Gazdaság

Minden második carsharing felhasználó már munkába is autómegosztással jár

Portfolio
A praktikusság mellett főleg anyagi megfontolásokból válik a carsharing egyre vonzóbb, átlátható és költséghatékony alternatívájává a céges autóknak. A szolgáltatását Budapesten több mint 500 autóval nyújtó Share Now vállalati konstrukciói már rövid időtávon belül kézzel fogható eredménnyel optimalizálják a vállalkozások mobilitási kiadásait.

Az autómegosztás vállalati célú használata Nyugat-Európában megszokottnak számít, de az utóbbi időszakban itthon is egyre növekszik a népszerűsége. – tájékoztatta a Share Now közleményében a Portfolio-t. A cég 2021-es kutatása szerint a magyarországi üzleti döntéshozók szívesen támogatják a munkába járást, a megkérdezett cégvezetők 58 százaléka a dolgozók tömegközlekedésére áldozott, és ettől alig maradt el azok aránya, akik a saját tulajdonú gépkocsik, illetve a cégautók használatát támogatták (55 és 54%).

Bíztató, hogy stabilan növekedik az autómegosztásban rejlő költségcsökkentési lehetőségek felismerése.

Ideális alternatíva például a rövidtávú, esetleg céges taxit kiegészítő vagy épp kiváltó élethelyzetekben, a lízingelt autóflotta fenntartásához viszonyítva is jelentősen csökkenthetőek a költségek, a Share Now esetében ugyanis nincs fix havi díj, csak a tényleges használat alapján történik az elszámolás.

Nem meglepő a fenti előnyök ismeretében, hogy a megkérdezettek negyede már 2021-ben is aktívan használta az autómegosztást: a legtöbben üzleti találkozókra jártak megosztott autóval (67%), ám ettől alig maradt el a munkába járás (63%), illetve a munkatársi juttatás (52%).

A cég 2022-es felmérése szerint a budapesti carsharing felhasználók több mint fele már most is használja munkába járáshoz az autómegosztást, míg 30%-uk gyakrabban használná, ha a munkahelyük támogatná a carsharing használatot.

A gazdaságossági szempontokon túl természetesen az autómegosztás környezeti hatásai is jelentősek. Egyetlen közösségi autó akár 10 saját járművet képes kiváltani a városi forgalomban, ez pedig kisebb szén-dioxid emissziót, kevesebb forgalmi dugót és javuló parkolási esélyeket jelent, összességében tehát rengeget javít azoknak a településeknek az életminőségén, amelyekben a carsharing kellően fajsúlyos tényezővé válik a városi mobilitásban.

Címlapkép: Share Now

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Schneider Electric Dunavecse Szijjarto Peter