Kecskemét: a Portfolio rendezvényén kiderül, mire számíthatnak a cégek
Gazdaság

Kecskemét: a Portfolio rendezvényén kiderül, mire számíthatnak a cégek

Portfolio
A vállalkozások a jelenlegi helyzetben folyamatosan kihívásokkal néznek szembe, ráadásul a körülmények miatt a beruházási kedv is lankadni látszik. Mit tehetnek a cégek, hogy megőrizzék versenyképességüket, milyen piacbővítési, illetve fejlesztési lehetőségek valósíthatók meg az egyes térségekben? Mit gondolnak a régió gazdasági helyzetéről a helyi vállalatvezetők és a szakpolitikai döntéshozók? A Portfolio és a KAVOSZ országos rendezvénysorozatának kecskeméti állomásán minden kérdésre választ kaphatnak az érdeklődők. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az elmúlt néhány év történései, a háborús konfliktus, az infláció és az energiaválság kockázata világszerte történelmi léptékű következményekkel járt a gazdaságokban. Nincs ez másként Magyarországon sem - napról-napra újabb és újabb kihívásokkal kell a vállalkozásoknak szembenézniük. A válság kezelése, a gazdaság újraindítása, a vállalkozások védelme és fejlesztése közös felelősségünk és érdekünk – ez a szándék hívta életre idén is a Portfolio és a KAVOSZ országos gazdasági rendezvénysorozatát, melynek negyedik állomásaként Kecskeméten rendezzük meg szakmai eseményünket május 11-én, csütörtökön.

Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött szakmai rendezvény célja, hogy átfogó képet adjon a hazai gazdasági helyzetről és az érdeklődők elé tárja azokat a pénzügyi és fejlesztési lehetőségeket, amelyek segíthetik a kis- és középvállalkozásokat az újraindulásban és kiutat jelenthetnek a válságból. 

Mi a kiút a mostani helyzetből?

Tény, hogy a gazdasági helyzet több okból sem jelent jó környezetet a beruházásoknak. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint 2023 első felében valószínűleg még tovább csökken a beruházási teljesítmény, igaz az év második felétől már számíthatunk a beruházások élénkülésére.

Összességében mégis az tűnik reálisnak, hogy az egész évre vetített átlagos beruházási teljesítmény nem éri el a tavalyi beruházási aktivitást.

Ennek ellenére a vállalati hitelek piaca nem mutat visszaesést, hiszen több mint 16 százalékkal nőtt tavaly a magyarországi cégek teljes hitelállománya, ez pedig lényegesen nagyobb növekedés, mint amit 2021-ben tapasztaltunk.

A jegybanki statisztikák ugyanakkor azt mutatják, hogy a magas kamatok időszakában a vállalkozások aktívan keresik a kamattámogatott hiteleket. Ráadásul mindazok a cégek, amelyeknek tevékenysége révén devizafedezettel rendelkeznek, éppen a magas forintkamatok és a hazai fizetőeszköz volatilitása miatt a devizahiteleket részesítik előnyben.

Válaszok a felmerülő kérdésekre

A Portfolio és a KAVOSZ közös rendezvénysorozatán olyan kérdésekre keresik a választ a felszólaló szakértők, mint amilyen a gazdasági folyamatok idei várható alakulása, vagy a vállalkozások számára rendelkezésre álló hazai források, hitelprogramok részletei. Fontos téma még az, hogy hogyan lehet megőrizni és növelni a versenyképességet a jelenlegi körülmények között.

A rendezvénysorozat állomásain vállalatvezetők, szakértők, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői adnak áttekintést a helyi vállalkozások lehetőségeiről, a régió gazdasági kilátásairól és versenyképességéről.

Az előadók között lesz – a teljesség igénye nélkül:

Goda-Tóth Zsuzsanna, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. szenior üzletfejlesztési menedzsere

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója

Bíró Attila, a BKMKIK elnökségi tagja, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója

Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára

Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

Fehér Melinda, az MBH Bank Közép-alföldi régiójának kisvállalati területi vezetője

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere.

A RENDEZVÉNY TÁMOGATÓINKNAK KÖSZÖNHETŐEN INGYENES, DE A RÉSZVÉTELHEZ REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES.

A Portfolio és a KAVOSZ országos gazdaságélénkítő roadshow-ja

Fotó: Getty Images

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
kínai ingatlanpiac kínai ingatlanszektor