Krisán László: fontos újdonság a kkv-hitelek garanciadíjának a csökkentése

Krisán László: fontos újdonság a kkv-hitelek garanciadíjának a csökkentése

2023-ban több mint 46 ezer szerződést kötöttek meg közel 1700 milliárd forint összegben a Széchenyi Kártya MAX+ keretében. A program idei négy nagy változása mellett a garanciadíjak Garantiqa Hitelgarancia Zrt. általi csökkentése is fontos új elem, utóbbit üdvözli a programot koordináló KAVOSZ Zrt. – nyilatkozta Krisán László vezérigazgató.  Szabó István Attila, a Garantiqa vezérigazgatója szerint az elmúlt évben már minden második kkv-szektornak juttatott új hitel mögött ott állt a Garantiqa, a társaság idén is 1000 milliárd forint feletti új kezességvállalással tervez.

Satuféket nyomtak a bankok a hitelezésben, de van, aki életben tartja a piacot

Satuféket nyomtak a bankok a hitelezésben, de van, aki életben tartja a piacot

Miközben a piaci hitelezés lassult az elmúlt időszakban, a lízing terméken és a Széchenyi Kártyán keresztül komoly összegeket helyeznek ki a bankok - jelentette ki Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a Magyar Lízingszövetség szerdai konferenciáján. Szerinte tisztán gazdasági szempontból az akkumulátorgyárak jelentősen hozzá tudnak járulni a növekedéshez. Az előadások alatt szó volt arról, milyen lehet a magyar gazdaság helyzete a következő 1-2 évben, és az EXIM Magyarország vezére is beszélt a Baross Gábor Hitelprogramról.

Nagy Márton bejelentette: jövőre is lesz Széchenyi Kártya Program, az idei feltételekkel

Nagy Márton bejelentette: jövőre is lesz Széchenyi Kártya Program, az idei feltételekkel

A kormány döntése értelmében jövőre is a 2023-ban érvényes feltételek és termékstruktúra marad érvényben a Széchenyi Kártya Program esetében, azaz 2024-ben is a futamidő végéig fix, 5 százalékos nettó ügyfélkamat mellett biztosít forrást a hazai kkv-k számára - jelentette be Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, miután Krisán László, a programot koordináló KAVOSZ vezérigazgatója a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáján már beszélt a folytatásról.

Krisán László: jó eséllyel folytatódik jövőre is a Széchenyi Kártya Program

Krisán László: jó eséllyel folytatódik jövőre is a Széchenyi Kártya Program

A KAVOSZ szeretné jövőre is megtartani a Széchenyi Kártya Programot, a jövő héten kerül a kormány elé a 2024-es csomag, és amennyiben a jelenleg TCTF-nek hívott támogatási keretrendszer folytatására az Európai Bizottság is igent mond, akár kiterjesztett formában folytatódhat jövőre is program – jelentette be a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a Portfolio mai Budapest Economic Forum konferenciáján. A beruházási hitelek irányti kereslet nagyon visszaesett náluk is, a támogatott hitelek aránya viszont jelentősen emelkedett a kkv-hitelezésben.

Európai és ázsiai piacokon erősíti a hazai vállalkozások jelenlétét a VOSZ

Európai és ázsiai piacokon erősíti a hazai vállalkozások jelenlétét a VOSZ

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a magyar cégek belföldi szakmai érdekképviseletén túl, az exportpiacok elérésében is aktívan segít. Külföldi vásárokon, közös gazdasági fórumokon képviseli a hazai vállalkozói érdekeket Európától Ázsiáig. Kiemelt célja a határon túli magyar vállalkozások bekapcsolása a hazai gazdaság vérkeringésébe, és a határokon átnyúló partneri együttműködések erősítése, ezért online vállalkozói piacteret indított, ahol a régiós vállalkozások hatékonyan alakíthatnak ki új kapcsolatokat. A szervezet képviselte a hazai vállalkozásokat a OECD KKV fórumán, a VOSZ által vezetett BIAC KKV Munkabizottság bemutatta saját készítésű kutatását, melyből kiderül, hogy a piaci bizonytalanságok és forráshiány okozza a legnagyobb problémát a vállalatok növekedésükben, kiemelten fontosnak tartják ugyanakkor a zöld- és digitális technológiák bevezetését, és a munkavállalók mentális egészségének erősítését is.

Minden negyedik magyar kkv igénybe vette már a Széchenyi Kártya MAX+ valamely hitelét

Minden negyedik magyar kkv igénybe vette már a Széchenyi Kártya MAX+ valamely hitelét

A Széchenyi Kártya Program MAX+ az év végéig elérhető marad, így a vállalkozások továbbra is hozzájuthatnak a kedvezményes finanszírozási megoldásokhoz. Minden negyedik kkv igénybe vette már a program valamelyik konstrukcióját, minden hetedik vállalkozásnál pedig folyamatban van az igénylés vagy tervezi annak elindítását – derült ki a K&H kkv bizalmi index kutatásából.

Elárulta a kormány a Széchenyi Kártya idei igénybevételi számait

Elárulta a kormány a Széchenyi Kártya idei igénybevételi számait

A 2023 elején elindult Széchenyi Kártya Max Plusz Program keretében 2023. június 27-ig közel 26 ezer hitelkérelem került befogadásra, mintegy 1033 milliárd forint értékben, amelyből 430 milliárd forintnyit tesz ki a leszerződött hitelek állománya - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Stratégiai megállapodást kötött az IFKA, a VOSZ és a KAVOSZ

Stratégiai megállapodást kötött az IFKA, a VOSZ és a KAVOSZ

Stratégiai megállapodást kötött három vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó szervezet a magyarországi vállalkozások hatékonyabb támogatása érdekében. Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA), a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a KAVOSZ Zrt. vezetői a megállapodást csütörtökön Budapesten írták alá.

Milyen pénzügyi lehetőségei vannak a magyar vállalkozásoknak 2023-ban?

Milyen pénzügyi lehetőségei vannak a magyar vállalkozásoknak 2023-ban?

Az elmúlt évek történései, a háborús konfliktus, az infláció és az energiaválság kockázata világszerte történelmi léptékű következményekkel járt a gazdaságokban. Nincs ez másként Magyarországon sem - napról-napra újabb és újabb kihívásokkal kell a vállalkozásoknak szembenézniük. A válság kezelése, a gazdaság újraindítása, a vállalkozások védelme és fejlesztése közös felelősségünk és érdekünk – ez a szándék hívta életre idén is a KAVOSZ és a Portfolio országos, hét részes rendezvénysorozatát.

Egyre több vállalkozás használja a Széchenyi Kártya megoldásait

Egyre több vállalkozás használja a Széchenyi Kártya megoldásait

Az elmúlt évek történései, a háborús konfliktus, az infláció és az energiaválság kockázata világszerte történelmi léptékű következményekkel járt a gazdaságokban. Nincs ez másként Magyarországon sem - napról-napra újabb és újabb kihívásokkal kell a vállalkozásoknak szembenézniük. A válság kezelése, a gazdaság újraindítása, a vállalkozások védelme és fejlesztése közös felelősségünk és érdekünk – ez a szándék hívta életre idén is a KAVOSZ és a Portfolio országos rendezvénysorozatát, melynek hetedik, egyben utolsó állomása – Budapest volt.

Termelőberuházásokra költik a támogatások nagy részét a hazai kkv-k

Termelőberuházásokra költik a támogatások nagy részét a hazai kkv-k

Az energiaköltségek drasztikus emelkedése nemcsak hazánkban okozott hatalmas kihívásokat, a környező és EU-s országokban is éreztette hatását. Megyei szinten sincsenek könnyű helyzetben a magyar cégek, habár az energiakérdés az idei évben már valamivel kisebb nehézséget jelent, azonban a magas kamatok továbbra is nyomás alatt tartják az országot. Milyen pénzügyi és fejlesztési lehetőségei vannak ma a kis- és középvállalkozóknak, amelyek segíthetik az újraindulást és kiutat jelenthetnek a válságból? Hol tartunk az alagútban és mi jöhet még szembe? A Portfolio és a Kavosz országos gazdasági rendezvénysorozatának szegedi állomásán az elérhető hazai források és hitelprogramok mellett a versenyképesség növeléséről is szó volt.

Kecskemét: a Portfolio rendezvényén kiderül, mire számíthatnak a cégek

Kecskemét: a Portfolio rendezvényén kiderül, mire számíthatnak a cégek

A vállalkozások a jelenlegi helyzetben folyamatosan kihívásokkal néznek szembe, ráadásul a körülmények miatt a beruházási kedv is lankadni látszik. Mit tehetnek a cégek, hogy megőrizzék versenyképességüket, milyen piacbővítési, illetve fejlesztési lehetőségek valósíthatók meg az egyes térségekben? Mit gondolnak a régió gazdasági helyzetéről a helyi vállalatvezetők és a szakpolitikai döntéshozók? A Portfolio és a KAVOSZ országos rendezvénysorozatának kecskeméti állomásán minden kérdésre választ kaphatnak az érdeklődők. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az ország kiemelt logisztikai központjává válhat Győr

Az ország kiemelt logisztikai központjává válhat Győr

Nincsenek könnyű helyzetben a magyar vállalkozások, még a Győr – Bécs – Pozsony aranyháromszögben sem: a turbulens gazdasági és geopolitikai helyzetben folyamatosan újabb és újabb kihívásokkal kell szembenézniük, miközben az energiaköltségek permanensen magasak, csakúgy, ahogy a hitelkamatok is. Ebben a nehezített környezetben a túlélés záloga lehet a Széchenyi Kártya Programban elérhető 5 százalékos hitel, amelynek részleteiről, a vármegye számára kínálkozó kitörési pontokról, és a kohéziós alapok helyett elérhető uniós forrásokról is szó volt a Portfolio és a Kavosz országos gazdasági rendezvény sorozatának győri állomásán.

Újabb fegyvert élesít az EU a korrupció ellen – vajon fájni fog?

Újabb fegyvert élesít az EU a korrupció ellen – vajon fájni fog?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A műsor első részében arról vol szó, hogy az Európai Bizottság megelégelhette az uniót fojtogató korrupciót és kemény lépésekre készül. Most elő is terjesztettek egy kötelező érvényű direktívát, amely az egyes országok vesztegetési ügyei, közbeszerzési szabálytalanságai ellen is komolyabb szankciós lehetőségeket vezetne be. Vendégünk volt Szabó Dániel, a Portfolio uniós ügyekkel foglalkozó elemzője. A következő blokkban arról volt szó, hogy kik azok, akik élhettek a 18 százalékos hozam lehetőségével addig, amíg a jegybank diszkontkötvényén keresztül erre módjuk volt. Erről Árgyelán Ágnes, lapunk elemzője beszélt. A műsor harmadik részében Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója volt a vendégünk, akit más témák mellett a Portfolio és a KAVOSZ közös szervezésű, kkv-knak szóló rendezvénysorozatáról kérdeztünk. A roadshow, ami ezen a héten Győrben, Szegeden és Kecskeméten folytatódik, ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött. A győri rendezvényre ezen a linken, a szegedire itt, a kecskemétire pedig ide kattintva lehet regisztrálni.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagyon gyorsan terjed egy régi-új fertőzés Magyarországon - Ezt kell tenni, hogy megelőzzük a halálos bajt!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.