GettyImages-856730234
Gazdaság

Mi lesz a baranyai vállalkozásokkal? Hogy tudnak talpon maradni a következő időszakban?

Portfolio
A Portfolio és az MBH Bank Új lendület a hazai vállalkozásoknak címmel meghirdetett rendezvénysorozatának utolsó állomása Pécs. A szakértők az október 11-i rendezvényen arra mutatnak megoldásokat, hogyan küzdhetnek meg a kis- és középvállalkozások az elhúzódó recesszióval és hogyan csökkenthetik a cégük alapvető működését érintő negatív gazdasági hatásokat.

SZÉKESFEHÉRVÁR - ÚJ LENDÜLET A HAZAI VÁLLALKOZÁSOKNAK!
Az ingyenes félnapos délutáni eseményeken vállalatvezetők, pénzügyi, munkaerőpiaci, digitalizációs és energetikai szakértők, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői adnak áttekintést a helyi vállalkozások lehetőségeiről, a régió gazdasági kilátásairól és versenyképességéről.
Információ és jelentkezés

A gazdasági fellendülés globális szinten egyelőre még nem következett be, amit nyilvánvalóan a hazai vállalkozások is megéreznek. Alacsony a beruházási hajlandóság, de az uniós támogatások elmaradása sem a növekedés irányába hat. Az inflációkövető béremelés sok munkavállaló és munkáltató számára jelenleg elképzelhetetlen, így a magas infláció a keresletet is erősen visszafogja. A szektorok közül a kiskereskedelem van a legrosszabb helyzetben, de a többi ágazatot is megviselik a gazdasági nehézségek. A kormány a következő év gazdasági történéseit illetően bizakodó, ez azonban sovány vigaszt jelent azoknak a cégeknek, ahol már most is nagy a baj.

A hitelfelvétel és a forrásbevonás egyre nehezebb, ezért sokat számít, hogy egy KKV-vezető mennyire tudja kihasználni a térségben kínálkozó lehetőségeket, kellőképpen innovatív és rugalmas tud-e lenni a kialakult helyzetben.

A kormány nemrég közel 270, még el sem kezdett állami beruházást állított le költségcsökkentés céljából, ezek közül azonban 24 mégis zöld utat kapott, mivel „kiemelt társadalmi, politikai, gazdaságfejlesztési” jelentőségűnek találták. Ezek közé tartozik az M9-es gyorsforgalmi út meghosszabbítása, vagyis az összeköttetés megépítése a tompai határátkelőhelyhez.

Pécs gazdasági életében régóta fontos tényező a dohány- és sörgyártás, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra, de a gépipar és elektronika is húzóágazatnak számít, amelyet többek között a Körber Hungária Gépgyártó Kft. és az iQuor képviselnek a városban, illetve a Harman, amely idén nyáron nyitott új telephelyet, ezzel több városi fejlesztést indukálva.

Mire tudnak támaszkodni a KKV-szektor szereplői? Milyenek a baranyai megyeszékhely gazdasági kilátásai és a vállalkozási lehetőségek?

Ezekre a kérdésekre is keressük a válaszokat október 11-én a Portfolio roadshow-jának utolsó, pécsi állomásán, ahol vállalatvezetők, pénzügyi, munkaerőpiaci, digitalizációs és energetikai szakértők, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői gazdasági előadásokkal, valamint gyakorlati tanácsokkal várják az érdeklődőket.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Bővebb információt IDE KATTINTVA találhat, előadóink listája folyamatosan frissül.

Címlapkép forrása: Getty Images

gabona-ukrajna-importtilalom
orbán és macron
Még az is lehet, hogy óriástőzsde születik
Tematikus PR cikk
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
gabona-ukrajna-importtilalom