Mi lesz a baranyai vállalkozásokkal? Hogy tudnak talpon maradni a következő időszakban?
Gazdaság

Mi lesz a baranyai vállalkozásokkal? Hogy tudnak talpon maradni a következő időszakban?

Portfolio
A Portfolio és az MBH Bank Új lendület a hazai vállalkozásoknak címmel meghirdetett rendezvénysorozatának utolsó állomása Pécs. A szakértők az október 11-i rendezvényen arra mutatnak megoldásokat, hogyan küzdhetnek meg a kis- és középvállalkozások az elhúzódó recesszióval és hogyan csökkenthetik a cégük alapvető működését érintő negatív gazdasági hatásokat.

SZÉKESFEHÉRVÁR - ÚJ LENDÜLET A HAZAI VÁLLALKOZÁSOKNAK!
Az ingyenes félnapos délutáni eseményeken vállalatvezetők, pénzügyi, munkaerőpiaci, digitalizációs és energetikai szakértők, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői adnak áttekintést a helyi vállalkozások lehetőségeiről, a régió gazdasági kilátásairól és versenyképességéről.
Információ és jelentkezés

A gazdasági fellendülés globális szinten egyelőre még nem következett be, amit nyilvánvalóan a hazai vállalkozások is megéreznek. Alacsony a beruházási hajlandóság, de az uniós támogatások elmaradása sem a növekedés irányába hat. Az inflációkövető béremelés sok munkavállaló és munkáltató számára jelenleg elképzelhetetlen, így a magas infláció a keresletet is erősen visszafogja. A szektorok közül a kiskereskedelem van a legrosszabb helyzetben, de a többi ágazatot is megviselik a gazdasági nehézségek. A kormány a következő év gazdasági történéseit illetően bizakodó, ez azonban sovány vigaszt jelent azoknak a cégeknek, ahol már most is nagy a baj.

A hitelfelvétel és a forrásbevonás egyre nehezebb, ezért sokat számít, hogy egy KKV-vezető mennyire tudja kihasználni a térségben kínálkozó lehetőségeket, kellőképpen innovatív és rugalmas tud-e lenni a kialakult helyzetben.

A kormány nemrég közel 270, még el sem kezdett állami beruházást állított le költségcsökkentés céljából, ezek közül azonban 24 mégis zöld utat kapott, mivel „kiemelt társadalmi, politikai, gazdaságfejlesztési” jelentőségűnek találták. Ezek közé tartozik az M9-es gyorsforgalmi út meghosszabbítása, vagyis az összeköttetés megépítése a tompai határátkelőhelyhez.

Pécs gazdasági életében régóta fontos tényező a dohány- és sörgyártás, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra, de a gépipar és elektronika is húzóágazatnak számít, amelyet többek között a Körber Hungária Gépgyártó Kft. és az iQuor képviselnek a városban, illetve a Harman, amely idén nyáron nyitott új telephelyet, ezzel több városi fejlesztést indukálva.

Mire tudnak támaszkodni a KKV-szektor szereplői? Milyenek a baranyai megyeszékhely gazdasági kilátásai és a vállalkozási lehetőségek?

Ezekre a kérdésekre is keressük a válaszokat október 11-én a Portfolio roadshow-jának utolsó, pécsi állomásán, ahol vállalatvezetők, pénzügyi, munkaerőpiaci, digitalizációs és energetikai szakértők, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői gazdasági előadásokkal, valamint gyakorlati tanácsokkal várják az érdeklődőket.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Bővebb információt IDE KATTINTVA találhat, előadóink listája folyamatosan frissül.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Paypal - kereskedés

Márciusban módosítottam a rajzomon, aminek a lényege az volt, hogy egy ending diagonal jön lefelé 2022.08.16-a óta. Most megint itt egy update, mert azt látom, hogy az ED jó ötlet volt, de még m

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kiszámolta a ChatGPT-vel egy magyar közgazdász, mekkora eséllyel jutunk tovább a foci-Eb-n

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
úszás verseny medence