Ingatlan

Minden eladó! - Vegyen fillérekért luxuséttermet, vagy csúszdát

Portfolio
Már senkinek sem újdonság, hogy ma Magyarországon megszámlálhatatlan ingatlanra van kitéve az eladó vagy kiadó tábla. De nem csak lakásoktól, nyaralóktól, telkektől vagy garázsoktól próbál megszabadulni aktuális tulajdonosuk, sorban állnak az ingatlanközvetítő ügynökségeknél a Budapest belvárosában lévő vendéglátó- és üzlethelyiségek, vidéki szállodák, elegáns étteremek, hangulatos cukrászdák, bejáratott konditeremek, vagy éppen egy balatoni csúszda, és még megannyi különleges ingatlan. A legnagyobb ingatlanirodák kínálatából szemezgettünk.
Kezdjük is mindjárt az egyik legkülönlegesebb eladó balatoni ingatlannal, a balatonlellei csúszdával. Az Openhouse kínálatában szereplő ajánlat szerint a komplexum egy 458 négyzetméteres telken található, két szerpentin és egy kamikáze csúszdából áll. Az ingatlanhoz tartozik még egy büfé-falatozó, valamint az emeleten egy 30 nm-es lakrész. A 26 éve az első tulajdonos és üzemeltető birtokában lévő objektumot most 120 millió forintos áron kínálják megvételre.

Minden eladó! - Vegyen fillérekért luxuséttermet, vagy csúszdát


Minden eladó! - Vegyen fillérekért luxuséttermet, vagy csúszdát
Az Otthon Centrum kínálatában bukkantunk rá a magát Budapest legújabb, 4242 négyzetméteres, 96 szobával rendelkező, egyedi stílusú business city és konferenciaszállodájának hirdető ingatlanra. A Kerepesi úton lévő hotel, mindössze pár lépésre található a Stadionok megállótól. Az 1300 millió, vagyis 1,3 milliárd forintért (ami éppen annyi mint két drágább balatoni luxusnyaraló ára) most megkaphatjuk ezt a teljesen felszerelt pesti hotelt, melyben a különleges hangulatot a szobánként különböző, az ébredő természet momentumait ábrázoló (lásd lenti képen) falak adják. Veszíteni valónk nem nagyon van a befektetéssel, hiszen az ingatlan adatlapja szerint a szálloda mind belföldön, mind külföldön jól "befuttatott", ismert, és az egész évben állandó vendégkörének köszönhetően kiváló befektetés, áll a hirdetésben. Hogy a kíváló működési eredmények ellenére mégis miért akarnak túladni a hotelen, az sajnos nem derült ki az adatlapról.


View Larger Map

Minden eladó! - Vegyen fillérekért luxuséttermet, vagy csúszdát
A Duna House sem maradhatott le a legizgalmasabb kereskedelmi ingatlanokat összegyűjtő listánkról, főleg, hogy egy igazán exkluzív ajánlat, mégpedig egy rózsadombi luxusétterem is szerepel a kínálatukban. Az elmúlt évtizedben kimondottan hektikusan üzemelő étterem a Bimbó út és a Keleti Károly utca sarkán található. Az étterem.hu leírása szerint, "A Buda szívében található Rózsadomb Étterem 1935-ben nyitotta meg első ízben kapuját, azóta több átalakításon ment keresztül. Az étterem tulajdonosai Boka Éva és Boka Csaba egy nőies hangulatú étteremről álmodtak, ahol bárki jól érezheti magát". A bruttó 1100 négyzetméteres, teljes berendezéssel kínált, nőies hangulatú étterem tuladonjogáért most 700 millió forintról indulhat az alku. Érdekesség, hogy az ingatlaniroda két nyelven töltötte fel az étterem leírását honlapjára, és a második nyelv nem az angol, hanem az olasz. Érdekes.

Minden eladó! - Vegyen fillérekért luxuséttermet, vagy csúszdát


Minden eladó! - Vegyen fillérekért luxuséttermet, vagy csúszdát
Új tulajt keres a Lánchíd Palota néven ismert luxus irodaház is Budán, a Clark Ádám téren. Az Otthon Centrum ajánlatai között szereplő ingatlant 4168,5 millió forintért kínálják (kb. 1,4 millió euró). Ezért az árért a miénk lehet az eredetileg 1867-ben épült, majd 2008-ban teljes körúűen felújított és korhűen restaurált műemléki védettségel bíró irodaház luxus szolgáltatásokkal. Wellness és fitnesz részleg, étterem, kávézó tartozik még a 6 szintes ingatlanhoz.


Minden eladó! - Vegyen fillérekért luxuséttermet, vagy csúszdát
Forrás: Eston International
Talán az egyik legismertebb budapesti tétel, szintén az Otthon Centrum ajánlatai közül, a Várkert Palota épülete, melyben hosszú évekig egy elegáns kaszinó működött. Az éppen felújítás és megújulás alatt álló Várkert Bazár szomszédságában található, Ybl Miklós által tervezett neoreneszánsz ékkövet 2,3 milliárdos áron vihetjük el villámáron. "A hetvenes években az Állami Táncegyüttes épülete volt, legutóbb pedig az ország legszebb kaszinója, a Várkert Kaszinó kapott itt helyet. Jelenleg exkluzív rendezvények otthona, Várkert Palota néven. Az 1879-ben épült, azóta többször átalakított, majd 1992-ben renovált épület teljesen visszanyerte eredeti, firenzei reneszánsz stílusát, ezért lett a Világörökség része." - derül ki az ingatlan adatlapjáról. Az azonban bizonyos, hogy az ingatlant árusító ügynök annyira bízik a termékben, hogy még arra sem vette a fáradságot, hogy a 2,3 milliárd forintért árult épületet igényesen lefotózza, vagy lefotóztassa (10-20 ezer forintért egy profival).

Minden eladó! - Vegyen fillérekért luxuséttermet, vagy csúszdát


Minden eladó! - Vegyen fillérekért luxuséttermet, vagy csúszdát
Az Openhouse portfóliójában akadtunk erre a soproni panziónak és borozónak meghirdetett komplexumra. 140 millió forintért a két épületben összesen 16 szoba felett rendelkezhetünk, melyekhez mind külön fürdő is tartozik. A "széleskörű hasznosításra alkalmas" vendéglátóhelyhez tartozik egy alagsori bár is, aminek a képek tanúsága szerint exkluzív hangulata van.

Minden eladó! - Vegyen fillérekért luxuséttermet, vagy csúszdát


Minden eladó! - Vegyen fillérekért luxuséttermet, vagy csúszdát
Jobb sorsra érdemes zuglói cukrászda keresi új gazdáját 21,7 millió forintos áron Alsórákoson. A 66 négyzetméteres cukrászda 15 éve jól működik, ám ennek ellenére úgy fest a tulajdonosoknak meg kell válnia tőle. Mint ahogyan az az adatlapról kiderül, "Az üzlet utcafrontos, a vendégek kényelmét egy 30 nm-es terasz is szolgálja, a tulajdonos pedig az eladás után akár vissza is bérelné az ingatlant havi 100 ezer forintért." Láttunk már ehhez hasonló konstrukciót a legnagyobb multinacionális cégektől is.

Minden eladó! - Vegyen fillérekért luxuséttermet, vagy csúszdát


Minden eladó! - Vegyen fillérekért luxuséttermet, vagy csúszdát
A hirdetés szerint kizárólagosan a Duna House-nál érhető most el a Lánchíd Palota és a Várkert Palota között, a Lánchíd utcában az egykori Baldaszti's Grand üzlethelyisége is. A 275 millió forintért kínált, 2012-ben felújított, 130 négyzetméteres étterem 70 fő befogadására alkalmas. Az ingatlan ügynöke szinte csak szuperlatívuszokban beszél az egység jobbnál jobb tulajdonságairól. Mindenesetre tény, hogy amennyiben befejeződik a szomszédos Várkert Bazár felújítása, és tényleg sétáló, avagy forgalomcsillapított utca lesz az előtte lévő szakaszból, valóban jó lehetőségeket kínálhat majd az elsősorban vendéglátó helyiségként hasznosítható lokáció.

Minden eladó! - Vegyen fillérekért luxuséttermet, vagy csúszdát


Minden eladó! - Vegyen fillérekért luxuséttermet, vagy csúszdát
Új tulajdonost keres még mindig a Szentendrére kivezető szakaszon a Csiki-Bege Pláza 2,1 milliárd forintért, a tőle nem messze lévő Csillagvár bevásárlóközpont 1,84 milliárdért, ami korábban Süba néven vonzotta a vásárlók tömegeit. Hosszú napokig folytathatnánk a továbbra is eladó ismert és kevésbé ismert, különleges és általános funkciójú hazai eladó kereskedelmi ingatlanok listáját. Némelyik valóban jó befektetés lehet most azon befektetők számára akik képesek működő funkcióval megtölteni a helyiségeket, ám sok olyan is akad a hatalmas kínálatban, amelynél érdemes elgondolkodni, hogy miért is szeretne inkább megszabadulni tőle a tulajdonosa.
MNB Intézet

A növekvő adósságok dilemmája

Mind az USA-ban, mind Kínában heves viták folynak az adósságszintek emelkedéséről. Michael Pettis szerint ez alapvetően strukturális probléma, és szükségszerűség a jelenlegi gazdaságpoliti

Kasza Elliott-tal

Solventum Corp. - ajándék

Nézegettem a számláimat ma, és az Ersténél észrevettem egy soha nem látott részvényt a portfóliómban. Solvenum Corp. (SOLV), valahol volt egy split, ami elkerülte a figyelmemet. Rákerestem a

Összkép

Merre visz a ballagók útja?

Hétfő reggel a lányokon matrózblúz, a fiúkon öltöny, előttük egy kitöltendő gondolattérkép Ady Endre veresiről. Élete eddig legfontosabb napjain van túl 75 ezer érettségiző diák. Múlt

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Vadonatúj autóvásárlási támogatás jöhet Magyarországon
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hitelezés 2024
2024. május 14.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Ez is érdekelhet
panel, lakás, ingatlan, lakótelep