Ingatlan

Megmenekült a pompásan felújított Rác fürdő

Portfolio
Több hónapig tartó tárgyalássorozat után a főváros és a magánbefektető végre egyezségre jutott a vadonatújan felújított Rác fürdő ügyében. A csődegyezség létrejöttével úgy tűnik, hogy a közel négy éve üresen álló fürdő és a hozzátartozó négycsillagos hotel kálváriája lassan véget érhet. Az erről szóló szerződést a hét első felében írják alá - írja a Napi Gazdaság.
A főváros gazdasági bizottságánál jóváhagyásra kerültek a bonyolult tulajdonjogi kérdések, amelyek a földhivatali bejegyzéssel lezárulnak. Eszerint a Rác fürdő, a hotel és a telek mind külön helyrajzi számra kerülnek. A telek és a fürdő tulajdonjoga a fővárosnál marad, míg a hotel a beruházó Rác Nosztalgia Kft. tulajdonába kerül, amelyből a főváros 25 százalékos tulajdonrészét a magánbefektető - a Rác Beruházó Kft. - kivásárolta. A megállapodás értelmében a következő szakaszban a Rác Nosztalgia Kft. a fővárostól átvállalja a beruházásra felvett 7 milliárd forintos hitelt.

A felújított Rác fürdő üzemeltetésére Rác Nosztalgia Kft. 30 éves szerződést köt a fővárossal - pontosabban a fürdőket üzemeltető Budapest Hévizei és Gyógyfürdői Zrt.-vel, ezen felül a vízhasználatért és a földbérletért is fizet. A hotel és a fürdő kezelése így egy kézben marad, és várhatóan a jövő év elején nyitja meg kapuit. A lap értesülései szerint a hotel beüzemelésének költségeit - több száz millió, vagy akár egymilliárd forintot - a Széchenyi bank állja majd. Az üzemeltetésre valószínűleg egy nemzetközi hotellánc kap majd megbízást.
Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

Kiszámoló

Hogy kerüld el a tranzakciós adót?

A kormánynak annyi a fantáziája, mint egy betonbékának. Ha pénz kell az összeomlott költségvetés foltozgatásához, akkor főleg a bankokat és a biztosítókat nyúzza, egyre jobban. (Akár rend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Von der Leyen botránya pont egy nappal a sorsdöntő szavazása előtt kapott új erőre
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Guy Dymschiz, a Duna House Group társalapítója és Deme Roland, a DH Energy vezérigazgatója