Ingatlan

Megmenekült a pompásan felújított Rác fürdő

Portfolio
Több hónapig tartó tárgyalássorozat után a főváros és a magánbefektető végre egyezségre jutott a vadonatújan felújított Rác fürdő ügyében. A csődegyezség létrejöttével úgy tűnik, hogy a közel négy éve üresen álló fürdő és a hozzátartozó négycsillagos hotel kálváriája lassan véget érhet. Az erről szóló szerződést a hét első felében írják alá - írja a Napi Gazdaság.
A főváros gazdasági bizottságánál jóváhagyásra kerültek a bonyolult tulajdonjogi kérdések, amelyek a földhivatali bejegyzéssel lezárulnak. Eszerint a Rác fürdő, a hotel és a telek mind külön helyrajzi számra kerülnek. A telek és a fürdő tulajdonjoga a fővárosnál marad, míg a hotel a beruházó Rác Nosztalgia Kft. tulajdonába kerül, amelyből a főváros 25 százalékos tulajdonrészét a magánbefektető - a Rác Beruházó Kft. - kivásárolta. A megállapodás értelmében a következő szakaszban a Rác Nosztalgia Kft. a fővárostól átvállalja a beruházásra felvett 7 milliárd forintos hitelt.

A felújított Rác fürdő üzemeltetésére Rác Nosztalgia Kft. 30 éves szerződést köt a fővárossal - pontosabban a fürdőket üzemeltető Budapest Hévizei és Gyógyfürdői Zrt.-vel, ezen felül a vízhasználatért és a földbérletért is fizet. A hotel és a fürdő kezelése így egy kézben marad, és várhatóan a jövő év elején nyitja meg kapuit. A lap értesülései szerint a hotel beüzemelésének költségeit - több száz millió, vagy akár egymilliárd forintot - a Széchenyi bank állja majd. Az üzemeltetésre valószínűleg egy nemzetközi hotellánc kap majd megbízást.
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
amazonshutterstocksss
fedusa_shutter
spanyolország shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
getty, éjszaka, budapest, panoráma, duna, iroda, város, fények