Ingatlan

ifj. Ádámosi György

Portfolio
A BÉT-en jegyzett Appeninn Nyrt. a budapesti "B" kategóriás irodaház- és city-logisztikai piac egyik legnagyobb szereplőjének számít. A cég igazgatótanácsának elnöke ifj. Ádámosi György.
Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt.-t 2009 végén hozták létre, tevékenységével az "A" és "B" kategóriás irodaházak, valamint az ipari és logisztikai ingatlanok piacán van jelen, ezen belül olyan réspiaci szegmensekre fókuszál, melyekben alacsonyan árazott, de nagy hozamtermeléssel kecsegtető eszközök szerezhetők meg befektetési céllal. Az Appeninn Holding 2010-ben vezette be részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére, a cég 2011. április óta BUMIX 2012-től BUX indextag.
A társaság a korábbi években elsősorban budapesti, prémium szintű "B" kategóriás irodaházakat, illetve city-logisztikai projekteket válogatott portfóliójába. A vásárlásai révén a cég jövedelemtermelő befektetési célú ingatlanjainak piaci értéke 2016 első negyedévének végére közel megháromszorozódott az indulás óta, és 59 millió euróra nőtt. A portfóliójában lévő fővárosi és vidéki ingatlanterületek kihasználtsága nagyon magas, meghaladja a 95 százalékot. A 2015. üzleti évet a cégcsoport 4,6 millió eurós bérbeadásból származó bevétellel zárta. A vállalat 2016-ban további ingatlanok, valamint ingatlanokat kezelő projektek (vállalatok) vásárlását tervezi. Céljuk, hogy a kezelt ingatlanportfólió méretét akár megduplázzák.

Az Appeninn Nyrt.-t ifj. Ádámosi György vezeti. A szakember első diplomáját 1991-ben az Ybl Miklós műszaki főiskolán szerezte műszaki területen, majd 1998-ban a Pénzügyi Számviteli Főiskolán diplomázott. 2012-ben PhD fokozatot szerzett a newporti egyetem gazdasági karán. Szakmai pályafutását az MB Kőolajkutató Zrt.-nél kezdte 1988-ban. 1998 és 2000 között a Takarékbrókernél dolgozott tőkepiaci területen. 2002 és 2009 között egyik vezető tisztségviselője volt a Bonitás 2002 Zrt.-nek, később a cég igazgatója lett. 2012-től a Graboplast felügyelő bizottságának tagja. A 2009-ben létrehozott svájci Lehn Consulting egyik alapítója, a társaság svájci és magyar ingatlanbefektetéseit felügyeli.
A Hattyúház 1998-ban épült multifunkcionális épület. Az ingatlan egy sajátos építészeti stílus, a magyar organikus építészet egyik képviselője, mely építészeti megoldások Budapest egyik különleges, egyedi épületévé tették.
Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
SO Budapest Building bridge view