Ingatlan

ifj. Ádámosi György

Portfolio
A BÉT-en jegyzett Appeninn Nyrt. a budapesti "B" kategóriás irodaház- és city-logisztikai piac egyik legnagyobb szereplőjének számít. A cég igazgatótanácsának elnöke ifj. Ádámosi György.
Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt.-t 2009 végén hozták létre, tevékenységével az "A" és "B" kategóriás irodaházak, valamint az ipari és logisztikai ingatlanok piacán van jelen, ezen belül olyan réspiaci szegmensekre fókuszál, melyekben alacsonyan árazott, de nagy hozamtermeléssel kecsegtető eszközök szerezhetők meg befektetési céllal. Az Appeninn Holding 2010-ben vezette be részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére, a cég 2011. április óta BUMIX 2012-től BUX indextag.
A társaság a korábbi években elsősorban budapesti, prémium szintű "B" kategóriás irodaházakat, illetve city-logisztikai projekteket válogatott portfóliójába. A vásárlásai révén a cég jövedelemtermelő befektetési célú ingatlanjainak piaci értéke 2016 első negyedévének végére közel megháromszorozódott az indulás óta, és 59 millió euróra nőtt. A portfóliójában lévő fővárosi és vidéki ingatlanterületek kihasználtsága nagyon magas, meghaladja a 95 százalékot. A 2015. üzleti évet a cégcsoport 4,6 millió eurós bérbeadásból származó bevétellel zárta. A vállalat 2016-ban további ingatlanok, valamint ingatlanokat kezelő projektek (vállalatok) vásárlását tervezi. Céljuk, hogy a kezelt ingatlanportfólió méretét akár megduplázzák.

Az Appeninn Nyrt.-t ifj. Ádámosi György vezeti. A szakember első diplomáját 1991-ben az Ybl Miklós műszaki főiskolán szerezte műszaki területen, majd 1998-ban a Pénzügyi Számviteli Főiskolán diplomázott. 2012-ben PhD fokozatot szerzett a newporti egyetem gazdasági karán. Szakmai pályafutását az MB Kőolajkutató Zrt.-nél kezdte 1988-ban. 1998 és 2000 között a Takarékbrókernél dolgozott tőkepiaci területen. 2002 és 2009 között egyik vezető tisztségviselője volt a Bonitás 2002 Zrt.-nek, később a cég igazgatója lett. 2012-től a Graboplast felügyelő bizottságának tagja. A 2009-ben létrehozott svájci Lehn Consulting egyik alapítója, a társaság svájci és magyar ingatlanbefektetéseit felügyeli.
A Hattyúház 1998-ban épült multifunkcionális épület. Az ingatlan egy sajátos építészeti stílus, a magyar organikus építészet egyik képviselője, mely építészeti megoldások Budapest egyik különleges, egyedi épületévé tették.
Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért

Könyvelő

Könyvelő
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
Bánya, teherautó