Ingatlan

Erős a bérlők érdeklődése: 80 százalékkal nagyobb a kereslet ezekre az ingatlanokra

Portfolio
2018 harmadik negyedévében csupán 5 ezer négyzetméterrel bővült az ipari ingatlanok állománya, és bár a kereslet továbbra is erős, a korábbi negyedévek rekordjai után mostanra 0,2 százalékponttal, mintegy 3,7 százalékra nőtt az üresedési ráta ezen a piacon. A teljes kereslet mintegy 83 százalékkal nőtt a korábbi negyedéves értékekhez képest - derül ki a BRF legfrissebb jelentéséből.
2018 harmadik negyedévében egy új fejlesztést adtak át a hazai ipari ingatlanok piacán, ez a Budapest Dock Szabadkikötő következő fázisa volt, amely 5000 négyzetméterrel került be az állományba. A budapesti és a Budapest környéki agglomeráció spekulatív ipari ingatlanállománya jelenleg 2 086 120 négyzetméter.

Erős a bérlők érdeklődése: 80 százalékkal nagyobb a kereslet ezekre az ingatlanokra

Erősebb vagy gyengébb a kereslet?

A harmadik negyedévben a teljes bérlői kereslet 109 ezer négyzetmétert tett ki, ami 10 százalékkal alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakában mért érték, viszont 83 százalékos növekedés az előző negyedévhez képest. A kereslet 52,1 százalékát szerződés hosszabbítások tették ki, az új szerződések részaránya 31,4 százalék, míg a bővülések aránya 10,1 százalék volt. 2018 harmadik negyedévében a BRF egy előbérleti szerződést regisztrált, ami 6,4 százalékos részaránnyal szerepel a teljes bérlői keresletben. 2018 harmadik negyedévében összesen 27 tranzakciót rögzítettek, melyből két szerződés éri el a 10 000 négyzetmétert. Az átlagos tranzakcióméret 4050 négyzetméter volt.

A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF, BRF) tagjai: CBRE, Colliers International, Cushman & Wakefield, ESTON International, JLL és a Robertson Hungary.



Erős a bérlők érdeklődése: 80 százalékkal nagyobb a kereslet ezekre az ingatlanokra
A bérleti szerződések 100 százalékát logisztikai parkok területeire kötötték, átlagosan 4050 négyzetméterre, mivel ebben a negyedévben a BRF nem regisztrált városi logisztikában bérbeadást.

A két legnagyobb tranzakció a negyedév során két bérlet megújítás volt a CTPark West meglévő épületében 17 500 négyzetméteren, illetve a CTPark East egyik épületében 12 000 négyzetméteren. A legnagyobb bővülés a BILK logisztikai parkban 7720 négyzetmétert tett ki, míg a legnagyobb új bérbeadás a CTPark East épületében 6630 négyzetméteren történt.

Erős a bérlők érdeklődése: 80 százalékkal nagyobb a kereslet ezekre az ingatlanokra
Az üresedési ráta negyedéves szinten 0,2 százalékponttal nőtt, jelenleg 3,7 százalékon áll. 2018 harmadik negyedévének végén összesen 76 240 négyzetméternyi ipari terület állt üresen és mindössze két épületben van 5000 négyzetméternél több kiadatlan terület. A nettó abszorpció 2490 négyzetmétert tett ki 2018 harmadik negyedévében.
Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
BJASZ20180925025