Ingatlan

2018-ban ők lettek az ingatlanpiac legjobbjai!

Portfolio
A Portfolio által megrendezett Property Investment Forumon immár kilencedik alkalommal osztották ki a Portfolio Property Awards díjait. Egy 8 tagból álló szakmai zsűri döntött az év irodaprojektjéről (15 ezer négyzetméter alatt és felett), az év irodabérleti és befektetési tranzakciójáról, az év PM és FM cégéről, valamint az év finanszírozójáról. Díjaztuk az év legjobb koncepcióját is, amelyről a konferencia résztvevői szavazhattak.

Hét kategóriában választotta ki az év legjobb projektjeit, tranzakcióit, cégeit a nyolc tagból álló szakmai zsűri, Ágházi Gyula, Futó Gábor, Jellinek Dániel, Kovács Attila, Nagygyörgy Tibor, Noah Steinberg, Scheer Sándor és Török Árpád. Míg a nyolcadik díjról, vagyis az év koncepciójáról a konferencia közönsége szavazhatott. Az év irodaprojektje 15 000 négyzetméter alatt: Graphisoft Park South (fejlesztő: Graphisoft park)

2018-ban ők lettek az ingatlanpiac legjobbjai!
A díjat Kocsány János, a Graphisoft Park vezérigazgatója vette át.

2016-ban a Graphisoft Parkban az új bérlői igények miatt a társaság egy újabb, 13 000 négyzetméter alapterületű iroda fejlesztését kezdte meg. A Graphisoft Park South négy blokkból álló épületegyüttes 7 900 négyzetméter alapterületű A és B blokkja az 2018 közepén, míg az összesen 5 100 négyzetméter alapterületű C és D blokkok befejezése a harmadik negyedévben történt meg. Az év irodaprojektje 15 000 négyzetméter felett: Telekom HQ (fejlesztő: WING)

2018-ban ők lettek az ingatlanpiac legjobbjai!
A díjat Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója vette át.

Szeptemberben készült el Magyarország legnagyobb egy épületben megvalósult irodaháza, a Telekom és a T-Systems közös székháza. A WING Zrt. által fejlesztett épület bruttó alapterülete 105 ezer négyzetméter, melyből 58 800 négyzetméter a bérbe adható terület, és amely közel 4000 munkaállomást és 4500 munkahelyet biztosít a bérlők számára a következő 15 évben.

2018-ban ők lettek az ingatlanpiac legjobbjai!
Telekom székház

Az év irodabérleti tranzakciója: Agora (HB Reavis) - Ügyfél: Raiffeisen Bank

2018-ban ők lettek az ingatlanpiac legjobbjai!
A díjat Jan Hübner, a HB Reavis Magyarország ügyvezetője és Tóth Mariann, a cég bérbeadási igazgatója vette át.

A Raiffeisen Bank és a nemzetközi ingatlanfejlesztő, HB Reavis között létrejött bérleti megállapodás közel 20 000 négyzetméternyi irodaterületet foglal magába, az Agora Budapest beruházás első elkészülő épületében, az Agora Towerben. A Raiffeisen Bank több mint 1300 munkatársa két különböző irodaházból költözik az új székházba 2020 elején, ezzel az Agora Budapest első épületének közel 60 százalékát foglalja majd el.

A szakmai zsűri tagjai:

Ágházi Gyula MRICS

vezérigazgató

Gránit Pólus

Ágházi Gyula a Gránit Pólus csoport vezérigazgatója és Igazgatóságának tagja. 2016. júliusában történt vezérigazgatói kinevezése előtt először a cégcsoport gazdasági vezérigazgató-helyettese, majd később működési... Tovább »

Futó Gábor

társalapító / tulajdonos

Futureal

Futó Gábor a Futureal Csoport vezérigazgatója és résztulajdonosa, a Futureal Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója. Főbb szakmai eredmények a Futureal csapatával:2001. év egyik legnagyobb kivásárlási tranzakciójának... Tovább »

Jellinek Dániel

vezérigazgató

Indotek

Jellinek Dániel 1999-ben szerzett közgazdász diplomát. Az általa alapított Indotek csoport 1997 óta van jelen az ingatlan fejlesztési piacon, és ma vezető szereplő a B és C kategóriás kereskedelmi ingatlanok magyarországi... Tovább »

Kovács Attila MRICS

Managing Partner

Horizon Development

Kovács Attila a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán 1994-ben szerzett diplomát. Itt megalapozott elméleti tudását az Egyesült Államokban, Svédországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban szerzett... Tovább »

Nagygyörgy Tibor MRICS

tulajdonos - vezérigazgató

Biggeorge Property Zrt.

Nagygyörgy Tibor a Biggeorge's márkanév alapítója és tulajdonosa, a Biggeorge Property Zrt. társtulajdonosa. Közgazdász, MBA diplomáját 1997-ben a BKE London Business School-lal közös képzésén szerezte. 1999-ben elvégezte... Tovább »

Noah Steinberg FRICS

elnök-vezérigazgató, elnök

WING, RICS

Noah M. Steinberg a WING elnök-vezérigazgatója. Amerikai állampolgár, de már 1990 óta Magyarországon dolgozik a Wallis, majd a WING kötelekében. Több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a helyi és nemzetközi cégek... Tovább »

Scheer Sándor

vezérigazgató

Market Építő Zrt.

Scheer Sándor 1996-ban alapította meg a Market Építő Zrt.-t, azóta a cég első számú embere. A páratlan ötleteiről, kiváló esztétikai- és arányérzékéről ismert vezető már a cég alapításakor célul tűzte ki... Tovább »

Török Árpád MRICS

vezérigazgató

TriGranit

Török Árpád több mint húsz éve aktív szereplője a nemzetközi ingatlanfejesztő- és tanácsadói szakmának, ebből 15 évet a TriGranit színeiben eltöltve. Azt megelőzően a Cushman & Wakefield magyarországi és görög... Tovább »

Az év befektetési tranzakciója: MOM Park - Vevő: OTP Ingatlanalap - Eladó: Morgan Stanley/WING

2018-ban ők lettek az ingatlanpiac legjobbjai!
A díjat Perlaky Zsolt, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő ingatlangazdálkodási igazgatója és Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója vette át.

Nyáron került sor a MOM Park bevásárlóközpont eladására, a korábbi tulajdonos egy nemzetközi befektetési konzorcium volt, amelyet a hazai ingatlanfejlesztő és befektető WING, az amerikai Morgan Stanley ingatlanbefektetési részlege, a Morgan Stanley Real Estate Investing, és az osztrák bevásárlóközpont specialista CC Real alkotott. A vásárló OTP Ingatlanbefektetési Alap a tranzakcióval közel 18 ezer négyzetméternyi irodaterületet, több mint 30 ezer négyzetméternyi elég jól kiadható üzlethelyiséget szerzett. Az év Property Management cége: ESTON

2018-ban ők lettek az ingatlanpiac legjobbjai!
A díjat Salamon Adorján, az ESTON International vezérigazgatója vette át.

A kereskedelmi ingatlanok piacán teljes körű szolgáltatást nyújtó tanácsadó cég több mint 300 ezer négyzetméternyi irodaterületet kezel és több mint 40 ezer négyzetméternyi iroda kiépítését felügyelte projekt menedzserként. Idén elnyerték többek között a Futureal-csoport tulajdonában lévő, mintegy 12 ezer négyzetméteres Advance Tower Irodaház, valamint a 22 ezer négyzetméteres HillSide Offices kezelését. Az év Facility Management cége: Dome FSG

2018-ban ők lettek az ingatlanpiac legjobbjai!
A díjat Décsi Gábor, a Dome FSG ügyvezető igazgatója vette át.

A cég 7 kelet-közép és dél-európai országban kínál integrált, testre szabott létesítménygazdálkodási szolgáltatásokat, a hazai piacon 15 éve vannak jelen. Több mint 330 munkatárssal dolgoznak együtt, az általuk üzemeltetett ingatlanterület 1,061 millió négyzetmétert tesz ki. Az évek során a facility management üzletágon belül 200 ingatlan létesítménygazdálkodási feladatait látták el, melyek között 'A' kategóriás irodaházak, bevásárlóközpontok, ipari és logisztikai létesítmények is megtalálhatóak. Az év finanszírozója: UniCredit Bank

2018-ban ők lettek az ingatlanpiac legjobbjai!
A díjat Vörös Gábor, az UniCredit Bank ügyvezető igazgatója, Pető Gábor, a cég ingatlanfinanszírozási igazgatója és Berács Katalin, senior ügyfélmenedzser vette át.

Az UniCredit Bank részt vett több jelentős irodaház, bevásárlóközpont, logisztika, szálloda, valamint lakásprojekt finanszírozásában. Olyan projektekre biztosítottak forrást, mint a Marina Part 4. üteme, a Westend City Center, a Savoya Park, a Corvin Átrium irodák, a Váci úti Capital Square irodaház, a vecsési Airport City Logistic Park H épülete. Az Erste Bankkal közösen pedig összesen mintegy 150 millió euró értékben nyújtottak finanszírozást a Futureal által fejlesztés alatt álló Etele Pláza építésére. Az év koncepciója: Millennium Gardens

2018-ban ők lettek az ingatlanpiac legjobbjai!
A díjat Takács Mónika, a TriGranit Senior Leasing Managere vette át.

A TriGranit által fejlesztett Millennium Gardens 10 emeletes irodaház, mintegy 37 ezer négyzetméternyi bérbe adható területtel várja a bérlőit a 2020-as várható átadást követően.

2018-ban ők lettek az ingatlanpiac legjobbjai!
Millennium Gardens

A koncepció díjra jelöltek közül csupán egy szavazattal maradt el az első helytől a WING által fejlesztett új irodaház, a Liberty, amit közvetlenül a Telekom székház mellé terveznek. A Portfolio Csapata gratulál a győzteseknek. 2019-ben újra kiosztjuk ezt a rangos szakmai elismerést.

forint arfolyam euro
kóla coke coca

Holdblog Fed: fő az óvatosság 2.0

A legutóbbi írásomban az amerikai infláció és foglalkoztatottság összefüggéseivel foglalkoztam, és arra a következtetésre...

2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Senior Privát Bankár (Miskolc)

Senior Privát Bankár (Miskolc)
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Ez is érdekelhet
építkezés, építőipar, fúró, fúrás, alapozás