Új szolgáltatás vezettek be a Mol benzinkútjain
Ingatlan

Új szolgáltatás vezettek be a Mol benzinkútjain

Portfolio
Újabb Mol-töltőállomásokon található ingyenes kutyachip-leolvasó, így már 153 kúton tudják segíteni a magányosan bóklászó négylábúak és aggódó gazdáik egymásra találását – jelentette be a vállalat az egyik budapesti töltőállomásán tartott sajtótájékoztatón. A folyamatosan bővülő rendszer segítségével évente 700-800 kutyus jut vissza szeretett otthonába.

Ha egy út szélén kószáló, otthonról elszökött kiskedvencre gondolunk, a szilveszter mellett az augusztus 20-i ünnep juthat az eszünkbe, nem véletlenül: a Szent István-napot Budapest mellett számos vidéki településen is tűzijátékkal ünneplik, ilyenkor a zaj- és fényhatások miatt több száz négylábú szakad el a gazdájától. De nem is kell ahhoz petárda vagy görögtűz, hogy egy kutya elkóboroljon: sokszor elég a túlzott kíváncsiság, egy megiramodó nyúl vagy macska, esetleg egy pillanatnyi figyelmetlenség, és máris megvan a baj.

Ma már bárki könnyen és egyszerűen kiveheti a részét a mentésből, például úgy, hogy keres egy olyan Mol töltőállomást, ahol van ingyenes mikrochip-leolvasó. A társaság még 2018-ban kezdte meg az együttműködést a Vigyél Haza Alapítvánnyal, és azóta egyre több benzinkútjára telepít chipleolvasó-készüléket. Az elmúlt években több száz kutyust juttattak haza így a gazdájához.

"A kezdetektől fogva szerettünk volna mi is részesei lenni annak a fantasztikus pillanatnak, amikor egy riadt házikedvenc és gazdája újra egymásra talál. Szerencsére a kezdeményezés hamar népszerű lett, így ma már az ország szinte bármely pontján biztosak lehetünk abban, hogy van a közelünkben egy olyan töltőállomás, ahol az elkóborolt állatoknak segíteni tudunk" – hangsúlyozta Bakos Piroska, a Mol szóvivője, megköszönve azoknak az állatbarátoknak a munkáját, akik beviszik a gazdátlan kutyust a kútra, segítenek a leolvasásnál, és vigyáznak az állatokra, amíg a gazdáik megérkeznek.

Miután a kutyában lévő chipet leolvasták, a töltőállomás személyzete felhívja a Vigyél haza alapítvány állatorvos önkéntesét, aki az online adatbázisban ellenőrzi az állat gazdáinak adatait, majd felveszi vele a kapcsolatot, hogy az elkóborolt kedvenc hazajuthasson. Amennyiben a megtalált kutyában nincs mikrochip, vagy azt nem regisztrálták a Magyar Állatorvosi Kamara kisállat-nyilvántartó rendszerében, értesítik a legközelebbi menhelyet, valamint állatvédő szervezetet, akik intézkednek az állat biztonságba helyezéséről és új gazdához kerüléséről.

A vállalat amellett, hogy kutyabarát munkahely és a munkavállalók az irodák többségébe bevihetik négylábú társaikat, a töltőállomások valamennyi egysége is kutyabarát és teljesen felkészült a gazdik kiszolgálására. A chipolvasóval felszerelt töltőállomásokat jellegzetes matrica jelöli, a kutak listája megtalálható a Mol töltőállomás-keresőn, a Mol MOVE applikációban, illetve a Vigyél Haza Alapítvány Kutyakereső alkalmazásában is.

A cikk megjelenését a Mol Nyrt. támogatta.

Címlapkép: Mol

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
társasház használt lakás