Ingatlan

Csúszik a két ingatlanóriás egyesülése

Portfolio
Az Immofinanz AG felügyelő bizottsága és igazgatósága úgy döntött, hogy továbbra is szünetelteti a jelenleg folyamatban lévő egyeztetéseket a CA Immobilien Anlagen AG (CA Immo) és az Immofinanz közötti esetleges összefonódásról annak érdekében, hogy más stratégiai lehetőségeket is értékelhessenek.
A két cég egyesülési folyamata már évekkel ezelőtt elkezdődött, amikor 2016 áprilisában bejelentették, hogy az orosz milliárdos, Boris Mints által birtokolt O1 Group eladja 25 690 163 darab CA Immo részvényét az osztrák Immofinanz ingatlan vállalatnak. A tranzakció 604 millió eurós összértékével az Immofinanz 26 százalékos tulajdonrészhez jutott a CA Immo-ban, de a vállalat stratégiája már akkor a magasabb kockázatú orosz eszközállomány eladása volt.Az orosz portfólió értékesítése tavaly év végén megtörtént, de az egyesülés 2018-ban nem valószínű hogy végbemegy, egyelőre több stratégiát is vizsgálnak, akár a CA Immo nyereséges értékesítése is szóba jöhet.

Érdekelnek a legnagyobb ingatlanpiaci sztorik? Akkor jelentkezz az FM & Office Konferenciára! A legnagyobb bérlők egy asztalnál | Lézerszkennelés és BIM | Z generációs igények | PropTech | Wellbeing | Új irodafejlesztések | Mindez egy helyen, az április 19-i FM & Office Konferencián!


Az Immofinanz Magyarországon 11 ingatlanból álló irodaportfólióval és több mint 163 ezer négyzetméter bérbe adható összterülettel rendelkezik, valamint nevéhez kapcsolódik a Stop Shop üzletek működtetése is.
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
velencei tó velence