Ezért szárnyal a lakáspiac: rekordszinten a kereslet

2018. augusztus 1. 11:44    
nyomtatás
 
A Duna House ismét közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2018 júliusában, országosan 14 246 ingatlan adásvétel bonyolódott, ami a júliusok tekintetében évtizedes rekord, de abszolút értékben is kétéves csúcsot jelent. Mindez az árakban is megmutatkozik, ahol az eddigi számok alapján 2018-ban is töretlenül folytatódik az emelkedés.


Az idei év legforgalmasabb hónapját zárta a hazai lakóingatlanpiac. A Duna House becslése alapján kalkulált több mint 14 ezer adásvétel 10 százalékkal volt magasabb a tavaly júliusi értéknél és 27 százalékkal 2016 júliusánál. A nyári szezonok folyamatosan erősödnek, azonban ilyen forgalmas hónapot már rég produkált az ingatlanpiac. 14 ezer feletti tranzakciószámmal utoljára 2016 márciusában és májusában találkozhattunk. Az idei évben összesen már több mint 91 700 adásvétel történt.

Kíváncsi a legmodernebb új építésű lakásokra a piacon? Nézze meg a legnagyobb fejlesztők aktuális ajánlatait a Portfolio Ingatlan Adatbázisában!


Ezért szárnyal a lakáspiac: rekordszinten a kereslet

A szokatlanul magas kereslet az árakban is megmutatkozik, mind a KSH, mind az MNB kiugróan erős első negyedéves drágulást mért. Az idén eladott lakások száma ugyan tízéves rekordot jelent, de a 2008 előtti években előfordult, hogy a mostaninál akár 40-50 százalékkal is több lakás cserélt gazdát évente. Úgy tűnik, hogy a vásárlók mostanra kezdik elfogadni az új árszinteket és hajlandók egyre nagyobb számban ismét a piacra lépni.

2018.08.01 10:56 Egészen elképesztő, mit művelnek a lakásárak
2018.07.26 15:40 Nem mostanában kezdenek el csökkenni a lakásárak

Ezért szárnyal a lakáspiac: rekordszinten a kereslet

Terrace Residence 4 by Cordia, További információkért kattints a képre.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium