Ingatlan

Hihetetlen, miként veri át a gyanútlan vásárlókat a lakásfejlesztő!

Portfolio
Az új lakásokkal kapcsolatos problémákkal többször foglalkoztunk már. Sajnos, ahogy haladunk előre az időben, és egyre több ház épül, vagy projekt elkészülésének jár le a határideje szaporodnak a rémtörténetek. A mai nap például a következő olvasói levelet kaptuk, amely igazi elrettentés lehet minden lakásvásárló számára, és ahol a panaszos olvasónk már jogi útra volt kénytelen terelni a történetet.
Olvasónk 2016. szeptemberében kötött szerződést egy budapesti, Zuglóban található projektben egy lakásra, ahol az építkezés elkezdődött, az átadást pedig 2017 végére ígérték. A problémák 3 hete kezdődtek, a levelet író hiába próbálta telefonon elérni a kivitelezőt, az nem fogadta a hívását, amire dühös levelet írt az illetékeseknek. Közben a cég jogi képviselője behívatta őket az irodájába, ahol közölték velük, hogy mindössze két lehetőségük maradt: vagy a fejlesztő visszavásárolja tőlük a lakást, és kifizeti a korábban befizetett részleteket, vagy megpróbálnak megállapodni a fejlesztőcéggel. A fejlesztőcég ügyvezetője levélben közölte ugyanis, hogy a munkaerőhiányra hivatkozva a szerződés ellehetetlenült. Olvasónk szerint mindezt úgy, hogy az építkezés folyamatosan zajlik, és a lakásokat a fejlesztő honlapja szerint folyamatosan értékesítik.

Hihetetlen, miként veri át a gyanútlan vásárlókat a lakásfejlesztő!
A megbeszélt személyes találkozón a fejlesztő elmondta, hogy még további 5,5 millió forint befizetése esetén fejezi csak be az olvasónk által megvásárolni kívánt lakást. Amennyiben ezt a pénzt nem fizetik meg, 5 hónapon belül visszaadja a korábbi olvasónk által befizetett részleteket. Olvasónk szerint azonban ezzel jelentős veszteséget szenvednek, mivel a 2016-os árakhoz képest a jelenlegi piacon csak egy jóval kisebb lakást vásárolhatnának az adott összegből. A beszélgetés során - elmondása alapján - kiderült, hogy csak bizonyos lakások kapnak hozzájuk hasonló levelet, vagyis ahol a fejlesztő-kivitelező a munkaerőhiányra hivatkozva plusz pénzt kér a lakásokért. Véleménye szerint a dolog hátterében az áll, hogy jelenleg már magasabb áron árulják a lakásokat a projektben, így a fejlesztő igyekszik kitenni, a még olcsóbban eladott lakások vásárlóit.

Érdekel a lakáspiac jövője? Kíváncsi vagy, hogy merre tartanak az árak, vagy mi lesz az áfaemelés után? Gyere el a Portfolio Lakás Konferenciára, ahol ezekről és más érdekes témákról is mindent megtudhatsz!


Olvasónk nehezményezi, hogy a pénz kötbér, és kártérítés nélkül kerülne visszafizetésre, a szerződésben rögzített munkaerő és nyersanyaghiányra történő vis major hivatkozás alapján, miközben az építkezésen zajlanak a munkák. Ráadásul az egész ügy csak most robbant ki, miközben januárban még olvasónk kifizette az aktuális részletet, illetve az alapáron felül vásárolt burkolatokat és szanitereket, azzal, hogy megkezdődnek a burkolási munkák.
Oszd meg te is a történetedet!
A Portfolionál várjuk a különböző olvasói sztorikat, legyen az pozitív vagy negatív az új lakás vásárlással kapcsolatban. Van egy jó történeted? Elégedetten átvetted a lakásod, vagy éppen már azt is megbántad, hogy belefogtál a vásárlásba? Írj nekünk az ingatlancsapat@portfolio.hu címre.
Olvasónk végül ügyvédhez fordult, több sorstársával együtt, és most harcolnak az igazukért. A fejlesztőre egyébként a múltban már több panasz is volt, gondok akadtak például a hatósági engedélyek megszerzésével, ezért sok jóra ők sem számítanak.

A cikkben olvasónk kérésére nem szerepeltettük a nevét, illetve a folyamatban lévő jogi procedúra miatt a projekt nevét sem.
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
WLP Ebes 1