Kosár | 0 tétel 0 Ft

A kosár üres

Portfolio.hu

Kereskedési stratégiák a technikai elemzésben

Kiadás éve: 2011 • Kiadó: NET Média Zrt.
Oldal: 65 • ISBN: ISSN 1789-3704
Típus: Füzetek
Ár: 2,990 Ft

Hogyan működnek a technikai elemzés módszerei a való életből vett helyzetekben? Hogyan lehet sikeresen kezeli a kockázatot a tőzsdei és devizapiaci kereskedésben? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a Portfolio.hu füzetek sorozat legújabb kötete.
 

Portfolio.hu füzetek

Jelen füzet már a negyedik a Portfolio.hu füzetek között megjelent technikai elemzésről szóló kiadványok sorában. Reményeink szerint az Olvasó a korábbi részekből már megismerkedhetett a technikai elemzés alapjaival, a legfontosabb eszközökkel, alakzatokkal, indikátorokkal és gyertyaformációkkal, így nincs más hátra, mint hogy ezt a tudást átültessük a gyakorlatba is. Kiadványunk célja éppen ezért az, hogy bemutassuk, hogyan is működnek a technikai elemzés módszerei a való életből vett helyzetekben.

A különféle kereskedési példákat, tanulságos eseteket a végtelenségig lehetne sorolni, hiszen a világ tőzsdéin minden nap, minden percben kínálkozik valahol olyan lehetőség, amit a résen lévő befektetők a technikai elemzés eszköztárára hagyatkozva sikeresen lovagolhatnak meg. A válogatásunk ennél fogva önkényes, de igyekeztünk olyan példákat sorra venni, amelyek egyfelől kellően robusztusak, azaz világosan mutatják, hogyan erősítik egymást a különféle eszközök és módszerek, másfelől pedig olyan instrumentumok szerepelnek bennük, amelyeket az átlagos tőzsdei befektetők is könnyű szerrel elérhetnek. Nem mellékesen a felsorolt kereskedési ötletek jelentős részét a Portfolio.hu szerkesztőségének tagjai meg is valósították, így a példáink igazán valóságosak és hitelesek.

Arról sem szabad persze megfeledkeznünk, hogy a technikai elemzés ritkán ad egyetlen egzakt választ a felmerülő kérdésekre. A különféle helyzetek számos értelmezési lehetőséget kínálnak, a kiadványban szereplő grafikonok egészen más üzenetet közvetíthetnek a különböző stratégiákat követő, eltérő vérmérsékletű befektetők számára, ezért biztosan akadnak olyan példák, amit az Olvasó másként értelmezett volna "élesben", mint ahogy mi tettük. A példák ezzel együtt is szemléletesen mutatják be, hogy kereskedési stratégiánk tervezésekor milyen jelekből indulhatunk ki, milyen módon erősítik egymást a különféle indikátorok, alakzatok és egyéb eszközök, és mik azok az alapvető lépések, amelyeket mindenképpen el kell végeznünk, mielőtt befektetési döntést hoznánk.

A példák többsége sikeres akciókat mutat be, de nem akarjuk azt az illúziót kelteni, hogy a technikai elemzés helyes használatával nem lesz veszteséges kalandunk, ezért egy-két olyan sikertelen akciót is bemutatunk, amiből a veszteség ellenére - vagy éppen amiatt - sokat tanulhatunk. A kiadvány elején leírt kereskedési és kockázatkezelés elvek szigorú követésével azonban biztosíthatjuk, hogy a nyereséges pozícióinkon elkönyvelt profit lényegesen meghaladja az óhatatlanul bekövetkező veszteségek nagyságát.

Reményeink szerint kiadványunk minden Olvasót hozzásegít majd a sikeres kereskedéshez.

 

 

Portfolio Füzetek
A Portfolio.hu füzetek röviden, mindenki számára érthető módon foglalják össze a befektetések legfontosabb területeit tematikus kötetekben. A kiadványok elsősorban az alapszintű ismeretekkel rendelkező olvasókhoz szólnak, ugyanakkor a már tapasztalt befektetők számára is nyújtanak hasznos információkat, hiszen gyakorlati példákon keresztül mutatják be az egyes pénzügyi szegmenseket.
Összes füzet
A szerző további könyvei


A kiadó kínálatából
Akciós ajánlatok
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.