Legfrissebb podcastok
OTP Global Markets Podcast

Makrogazdasági és tőkepiaci kitekintő - Befektetési Stratégia 2024 – második negyedév

Mire számíthatunk 2024 második negyedévében a pénz- és tőkepiacokon? Milyen piacbefolyásoló tendenciákra és eseményekre érdemes odafigyelni befektetői szemmel? Az OTP Bank idei második negyedéves Befektetési Stratégiájáról Sándor Dávid, az OTP Global Markets Multi-Asset Elemzési osztályának vezetője és Tardos Gergely, az OTP Bank Elemzési Központjának vezetője beszélget Gede Balázzsal, a Millásreggeli műsorvezetőjével. A beszélgetést 2024 április 9-én rögzítettük.

Kalmárok

Az ember, aki milliókat keresett nekünk - Kalmárok #170

A mai podban Borbély Leventével beszélgettünk a REC egyik társalapítójával, akik rengeteg prémium ingatlannal foglalkozó cégnek segít megfelelő marketinganyagokat előállítani, legyen az 3D-s virtuális séta egy VR-sisakban, egy tökéletes fotósorozat, vagy egy ízléses videó. Itt eléritek őket: https://rechungary.hu/Kalmárok facebook csoport, ahol kérdezhetsz, megoszthatsz, barátkozhatsz https://www.facebook.com/groups/343644851248767 A mikrofonnál: Görzsöny Péter, Szűcs Attila és Csorba Dániel https://www.kalmarok.hu Mél: haliho@kalmarok.hu Ez az adás elérhető a Portfolio Podcaster oldalán is: https://www.portfolio.hu/portfolio-podcaster Apple podcast: https://podcasts.apple.com/us/podcast/kalm%C3%A1rok/id1523544066?uo=4 Google podcast: https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy8yYmNiODUzOC9wb2RjYXN0L3Jzcw== Spotify: https://open.spotify.com/show/5ryq5VWYMqvswNO8nHFSdS Főcímet énekli: Danis Elza https://www.instagram.com/elzababadanis/ A felvételt rögzítette: NONIUSZ Productions & Media https://www.facebook.com/noniuszproductions/ Szöveget írta: Csorba Dániel Görzsöny Péter www.gorzsonypeter.hu Szűcs Attila www.ingatlanpaholy.hu Csorba Dániel www.csorbadaniel.com

OTP Global Markets Podcast

Kelet-Közép-Európa blue chipjei egy kalapban

A régió 7 tőzsdéjének legnagyobb forgalmú és kapitalizációjú részvényei egy csomagban váltak elérhetővé a befektetők számára az OTP CETOP ETF bevezetésével. De mi az az ETF, kik vásárolhatnak benne részesedést és miért lehet izgalmas számukra ez a befektetés? Erről beszélgetett Fazekas Gábor, az OTP Global Markets igazgatója Turner Tibor, az OTP Alapkezelő vezérigazgató-helyettese, Varga Balázs Attila, a Budapesti Értéktőzsde igazgatója. valamint Gede Balázs, a Millásreggeli gazdasági újságírója.

Kalmárok

Magyar Péter ellopta a showt az ingatlanpiactól - Kalmárok #169 Ingatlanbizz! március

A mai Ingatlanbizz! rész a márciusi ingatlanhíreket dolgozta fel és vesézte ki 60 percben. Szóbakerül az új, tervezett lakásügynökség, a túlárazottság, a Duna Terasz Grande update, a lakóingatlanpiac erősödése, az ehavi tranzakciószám, Kőgazdag Csabi házikója és még egy vietnámi sikkasztó kisasszony is - Magyar Péter mellett :). KALMÁROK #169, ENJOY! Kalmárok facebook csoport, ahol kérdezhetsz, megoszthatsz, barátkozhatsz https://www.facebook.com/groups/343644851248767 A mikrofonnál: Görzsöny Péter, Szűcs Attila és Csorba Dániel https://www.kalmarok.hu Mél: haliho@kalmarok.hu Ez az adás elérhető a Portfolio Podcaster oldalán is: https://www.portfolio.hu/portfolio-podcaster Youtube: http://youtube.com/kalmarok Görzsöny Péter www.gorzsonypeter.hu Szűcs Attila www.ingatlanpaholy.hu Csorba Dániel www.csorbadaniel.com

Inforádió Podcast

Hallgassa online az InfoRádiót!

Magyarország első és egyetlen hírrádiója élőben bárhol, bármikor. És hozzá rengeteg tematikus podcast az adózástól a vállalkozásokon át az utazásig.

portfolio podcast lab

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A mai műsor első részében a keddi kamatdöntéssel, valamint azzal foglalkoztunk, hogy miért tűnik veszélyes játéknak, ha a jegybank a továbbiakban csak felemásan harcol az infláció ellen. A témáról Zsiday Viktort, a Citadella Alap portfóliómendzserét kérdeztük. A műsor második részében a hazai bérdinamikáról volt szó, az ugyanis a szerdai adatok alapján szépen fűtheti tovább a pénzromlást, erről Hornyák Józsefet, a Portfolio makroelemzőjét kérdeztük.

25:26
OTP Global Markets Podcast

Jó befektetés-e egy luxusingatlan?

OTP Global Markets Podcast

Jó befektetés-e egy luxusingatlan?

Mitől lesz ma Magyarországon egy ingatlan luxuskategóriás? Megéri-e ebben a piaci helyzetben ebbe fektetni, és mekkora hozam várható? Érdemes lehet akár jelzáloghitelt is felvenni a vásárláshoz? Erről beszélgetett Balla Ákos, a Barnes vezetője, Lipták Zsuzsa, az OTP Otthon vezetője, Bozsogi Tamás, az OTP Private Banking vezetője, valamint Gede Balázs, a Millásreggeli gazdasági újságírója.

Kalmárok

Kifizetted, mégsem veheted át - a Duna Terasz Grande probléma - Kalmárok #167 Szimilkó Mátéval

Máté az egyik károsult családjával a Duna Terasz Grande projektnél, ahol 790 lakás már készen áll, mégsem kaphatnak kulcsot a tulajdonosok. Kibeszéltük az alapproblémát, tippelgettünk, mi lehet a háttérben, mit is jelent az, ha a kivitelező van birtokban és miért lehet oka milliárdokat igényelni, amikor szerződésben volt kötve minden feltétel. Kalmárok #167, enjoy! Youtube csatornánk: http://youtube.com/kalmarok Kalmárok facebook csoport, ahol kérdezhetsz, megoszthatsz, barátkozhatsz https://www.facebook.com/groups/343644851248767 A mikrofonnál: Görzsöny Péter, Szűcs Attila és Csorba Dániel https://www.kalmarok.hu | Mél: haliho@kalmarok.hu Ez az adás elérhető a Portfolio Podcaster oldalán is: https://www.portfolio.hu/portfolio-podcaster Görzsöny Péter www.gorzsonypeter.hu Szűcs Attila www.ingatlanpaholy.hu Csorba Dániel www.csorbadaniel.com

OTP Bank Podcast

Mi a bankfiókok szerepe a 21. században?

Hogyan változott az ügyfelek bankolási szokása? Az ügyfelek többsége már komplexebb ügyekben keresi fel a bankfiókokat, a mindennapi rutin ügyeket már inkább online intézik. Többek között ezekről a témákról is beszélgettünk Horváth Tímeával az OTP Bank Lakossági kiszolgálásáért felelős ügyvezető igazgatójával legújabb podcast adásunkban.

OTP Bank Podcast

Több lépéssel előre – hogyan támogatja az OTP Bank a sakkot

A napokban kezdődött az U20-as magyar sakkbajnokság, amelyen a tavaly október elején korosztályos Európa-bajnoki címet szerző Palczert Mátyás is részt vesz. Az ifjú sakkmester tevékenységét régóta támogatja az OTP Bank, de van-e még a sakkban innováció, és miként használhatják a játékosok a mesterséges intelligenciát. Egyebek mellett ezekre a kérdésekre adott választ Palczert Mátyás, valamint Jakobetz László FIDE-mester és Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank Marketing és Kommunikációs Igazgatóságának vezetője.

Kalmárok

Szörnyű szomszédság a Szelidi tó partján - Kalmárok #166 - vendég: Bovier György

György álomnyaralója hamar rémálommá vált, amikor szüleitől frissen átvett és felújított szelidi tó-parti házát lassan visszabontatja a NAV egy rosszakaró és bosszúszomjas szomszéd feljelentése miatt. György bejött hozzánk felvázolni a sztoriját, mi pedig megpróbáltunk ötletelni neki, hogy mit is lenne érdemes csinálni ebben a helyzetben - és próbálunk másoknak is segíteni abban, hogy ne kerüljön hasonló slamasztikába. Gyuri sztorija hosszabban, a saját oldalán: https://www.facebook.com/BovierG/posts/pfbid024mCFynZCRzmXVmWJCYJqcrpxCd2kr9ptCqRRz9YYuAR8SDqokpJfYRKxeUyW4qVHl Az eladó nyaraló hirdetése: https://www.facebook.com/BovierG/posts/pfbid02meFoV9FE717aguAcdmjgTMgzm6y9RrkTj1fnKCtjcV1ChNDiDk3av4zZ9KSwUQuJl Kalmárok facebook csoport, ahol kérdezhetsz, megoszthatsz, barátkozhatsz https://www.facebook.com/groups/343644851248767 A mikrofonnál: Görzsöny Péter, Szűcs Attila és Csorba Dániel https://www.kalmarok.hu | Mél: haliho@kalmarok.hu Ez az adás elérhető a Portfolio Podcaster oldalán is: https://www.portfolio.hu/portfolio-podcaster Apple podcast: https://podcasts.apple.com/us/podcast/kalm%C3%A1rok/id1523544066?uo=4 Google podcast: https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy8yYmNiODUzOC9wb2RjYXN0L3Jzcw== Spotify: https://open.spotify.com/show/5ryq5VWYMqvswNO8nHFSdS Főcímet énekli: Danis Elza, a szöveget írta: Csorba Dániel Görzsöny Péter www.gorzsonypeter.hu | Szűcs Attila www.ingatlanpaholy.hu | Csorba Dániel www.csorbadaniel.com

OTP Global Markets Podcast

Mit keresnek állatok a tőzsdén?

OTP Global Markets Podcast

Mit keresnek állatok a tőzsdén?

A tőzsdei szleng számos állathasonlatot alkalmaz a befektetői viselkedések, illetve a piaci környezet jellemzésére. De pontosan mit jelent a medve- és a bikapiac, kik az igazi farkasok és hogy viselkednek a szarvasok a befektetések világában? Ezekre a kérdésekre kereste a választ az OTP Global Markets podcast-sorozatának legutóbbi epizódjában Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, Csillag Zsigmond, az OTP Global Markets osztályvezetője, valamint Gede Balázs, a Millásreggeli gazdasági újságírója.

Kalmárok

Budapest 7 TITKA! - Kordos Szabolcs // Kalmárok #164

A városra zuhant MALÉV gép, a titokzatos Mágnás Elza gyilkosság, a XI. kerületi 100 éves vízi Disneyland, Rejtő Jenő lakása, egy nőcsábász lovag-pasa szomorú története és még megannyit szotirizunk Kordos Szabolcs íróval, aki Budapest majd 100 titkát két könyvbe sűrítette, az Egy város titkaiba és az Egy város újabb titkaiba. A sorozat itt nem ért véget, szeptemberben 3. résszel bővül majd.A könyvek linkjei: https://21.szazadkiado.hu/szerzok-87/kordos-szabolcs-100/egy-varos-titkai-kordos-szabolcshttps://21.szazadkiado.hu/egy-varos-ujabb-titkai-kordos-szabolcs-2665 Kalmárok facebook csoport, ahol kérdezhetsz, megoszthatsz, barátkozhatsz https://www.facebook.com/groups/343644851248767 A mikrofonnál: Görzsöny Péter, Szűcs Attila és Csorba Dániel https://www.kalmarok.hu Mél: haliho@kalmarok.hu Ez az adás elérhető a Portfolio Podcaster oldalán is: https://www.portfolio.hu/portfolio-podcaster Apple podcast: https://podcasts.apple.com/us/podcast/kalm%C3%A1rok/id1523544066?uo=4 Google podcast: https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy8yYmNiODUzOC9wb2RjYXN0L3Jzcw== Spotify: https://open.spotify.com/show/5ryq5VWYMqvswNO8nHFSdS Főcímet énekli: Danis Elza https://www.instagram.com/elzababadanis/ A felvételt rögzítette: NONIUSZ Productions & Media https://www.facebook.com/noniuszproductions/ Szöveget írta: Csorba Dániel Görzsöny Péter www.gorzsonypeter.hu Szűcs Attila www.ingatlanpaholy.hu Csorba Dániel www.csorbadaniel.com

Kalmárok

Az ingatlanpiac egy alapkezelő szemével - Balásy Zsolt, HOLD alapkezelő - Kalmárok #163

A 163. Kalmárok podcast vendége az a Balásy Zsolt volt, aki az elmúlt 2-3 évben kifejezetten tiltotta volna a befektetési ingatlanvásárlásokat, azonban mostanra már kialakult, mikortól lesz újra jó befektetési forma. Érintettük a HOLD alapot, tőzsdéket, összeomlásokat és vígan futó részvénypiacokat, nomeg persze a Bitcoint és az NFT-ket is. http://holdblog.hu
OTPotthon ingatlanos regisztráció új ingatlanosoknak, hogy a kedvező feltételeket igénybe tudd venni: https://www.otpotthon.hu/iroda-regisztracio
Kalmárok facebook csoport, ahol kérdezhetsz, megoszthatsz, barátkozhatsz https://www.facebook.com/groups/343644851248767 A mikrofonnál: Görzsöny Péter, Szűcs Attila és Csorba Dániel https://www.kalmarok.hu Mél: haliho@kalmarok.hu Ez az adás elérhető a Portfolio Podcaster oldalán is: https://www.portfolio.hu/portfolio-podcaster Youtube csatornánk: http://youtube.com/kalmarok Főcímet énekli: Danis Elza https://www.instagram.com/elzababadanis/ A felvételt rögzítette: NONIUSZ Productions & Media https://www.facebook.com/noniuszproductions/ Szöveget írta: Csorba Dániel Görzsöny Péter www.gorzsonypeter.hu Szűcs Attila www.ingatlanpaholy.hu Csorba Dániel www.csorbadaniel.com

OTP Global Markets Podcast

Több száz milliárd forint állampapírokból

A lakossági állampapírok kamatára és a lejárt állampapírok után több mint ezer milliárd forintot fizet ki az állam idén az első negyedévben az érintetteknek. De miként használhatják fel optimálisan ezt a pénzt azok, akik újabb befektetésben gondolkodnak, és hogyan segíthetnek ebben az OTP Private Banking modellportfóliói? Erről beszélgetett Bozsogi Tamás, az OTP Private Banking vezetője, Dinnyés István, az OTP Global Markets osztályvezetője és Gede Balázs, a Millásreggeli gazdasági újságírója.

Kalmárok

MiniDubaj Zuglóban, új BYD gyár és Zsozéatya kritikája, avagy Kalmárok Ingatlanbizz! január - #160

A mai részben a januári ingatlanpiacot vettük végül annak szárnyalásával és lehetőségeivel, a BYD új gyárával, miniDubai zuglói megvalósításával és Zsozéatya kritikájával együtt. Kalmárok #160 januári Ingatlanbizz!, enjoy! Kalmárok podcast csoport: https://www.facebook.com/groups/343644851248767 A mikrofonnál: Görzsöny Péter, Szűcs Attila és Csorba Dániel https://www.kalmarok.hu | Mél: haliho@kalmarok.hu Ez az adás elérhető a Portfolio Podcaster oldalán is: https://www.portfolio.hu/portfolio-podcaster Apple podcast: https://podcasts.apple.com/us/podcast/kalm%C3%A1rok/id1523544066?uo=4 Google podcast: https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy8yYmNiODUzOC9wb2RjYXN0L3Jzcw== Spotify: https://open.spotify.com/show/5ryq5VWYMqvswNO8nHFSdS Főcímet énekli: Danis Elza https://www.instagram.com/elzababadanis/ A felvételt rögzítette: NONIUSZ Productions & Media https://www.facebook.com/noniuszproductions/ Szöveget írta: Csorba Dániel Görzsöny Péter www.gorzsonypeter.hu Szűcs Attila www.ingatlanpaholy.hu Csorba Dániel www.csorbadaniel.com

OTP Bank Podcast

Miért éri meg béren kívüli juttatást adni a munkavállalóknak?

Sok munkavállaló tapasztalhatta már meg Magyarországon, hogy miért lehetnek hasznosak a béren kívüli juttatások, mint a SZÉP-kártya, az egészségpénztári vagy épp nyugdíjpénztári tagság. De vajon milyen mértékű cafeteriával elégedettek a dolgozók és mennyire meghatározó ez a csomag a munkahelyválasztásnál?És vajon miért éri meg egy munkáltatónak ez a juttatás? Milyen anyagi és adminisztratív terhet jelent ez cégeknek? Hogyan hat vissza ez a befektetés a cég termelőképességére és hatékony működésére?Lendvai Mónika, az OTP Bank SZÉP kártya üzletágvezetője, Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója, valamint Kovács Tamás Attila, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója ezeket a kérdéseket járta körbe friss podcast epizódunkban.

Kalmárok

Az A.I. az ingatlanpiacon //Szabó Nóra, Leskó Zoltán // Kalmárok #159

Két vendéggel beszéltük át a Mesterséges Intelligencia jelenét mind az ingatlanpiacot, mind a Skynetet érintve. Hol hasznosítható, hol van még fejlesztenivaló és hol van már most is a mindennapjainkban? Kalmárok #159, enjoy!
Kalmárok facebook csoport, ahol kérdezhetsz, megoszthatsz, barátkozhatsz https://www.facebook.com/groups/343644851248767 A mikrofonnál: Görzsöny Péter, Szűcs Attila és Csorba Dániel https://www.kalmarok.hu Mél: haliho@kalmarok.hu Ez az adás elérhető a Portfolio Podcaster oldalán is: https://www.portfolio.hu/portfolio-podcaster Apple podcast: https://podcasts.apple.com/us/podcast/kalm%C3%A1rok/id1523544066?uo=4 Google podcast: https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy8yYmNiODUzOC9wb2RjYXN0L3Jzcw== Spotify: https://open.spotify.com/show/5ryq5VWYMqvswNO8nHFSdS Főcímet énekli: Danis Elza https://www.instagram.com/elzababadanis/ A felvételt rögzítette: NONIUSZ Productions & Media https://www.facebook.com/noniuszproductions/ Szöveget írta: Csorba Dániel Görzsöny Péter www.gorzsonypeter.hu Szűcs Attila www.ingatlanpaholy.hu Csorba Dániel www.csorbadaniel.com

OTP Global Markets Podcast

Makrogazdasági és tőkepiaci kitekintő2024-es Befektetési Stratégia

Hogyan tovább 2024-ben? Milyen piacbefolyásoló tendenciákra és eseményekre érdemes idén odafigyelni befektetői szemmel? Milyenek a pénz- és tőkepiaci kilátások? Az OTP Bank idei Befektetési Stratégiájáról Sándor Dávid, az OTP Global Markets Multi-Asset Elemzési osztályának vezetője és Tardos Gergely, az OTP Bank Elemzési Központjának vezetője beszélget Gede Balázzsal, a Millásreggeli műsorvezetőjével. A beszélgetést 2024 január 18-án rögzítettük.

Kalmárok

2024-es ingatlanpiac 5 szakértő elemez! - Balla Ákos // Sándorfi Balázs - Kalmárok #158

Kalmárok facebook csoport, ahol kérdezhetsz, megoszthatsz, barátkozhatsz https://www.facebook.com/groups/343644851248767 A mikrofonnál: Görzsöny Péter, Szűcs Attila és Csorba Dániel https://www.kalmarok.hu Mél: haliho@kalmarok.hu Ez az adás elérhető a Portfolio Podcaster oldalán is: https://www.portfolio.hu/portfolio-podcaster Apple podcast: https://podcasts.apple.com/us/podcast/kalm%C3%A1rok/id1523544066?uo=4 Google podcast: https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy8yYmNiODUzOC9wb2RjYXN0L3Jzcw== Spotify: https://open.spotify.com/show/5ryq5VWYMqvswNO8nHFSdS Főcímet énekli: Danis Elza https://www.instagram.com/elzababadanis/ A felvételt rögzítette: NONIUSZ Productions & Media https://www.facebook.com/noniuszproductions/ Szöveget írta: Csorba Dániel Görzsöny Péter www.gorzsonypeter.hu Szűcs Attila www.ingatlanpaholy.hu Csorba Dániel www.csorbadaniel.com

Kalmárok

2024-es hitelpiac, már most lehet látni, hogy merre megy - Szarvas Norbi #157

Ha érdekel merre megy a hitelpiac ebben az évben, akkor ez a rész neked szól! Kalmárok facebook csoport, ahol kérdezhetsz, megoszthatsz, barátkozhatsz https://www.facebook.com/groups/343644851248767 A mikrofonnál: Görzsöny Péter, Szűcs Attila és Csorba Dániel https://www.kalmarok.hu Mél: haliho@kalmarok.hu Ez az adás elérhető a Portfolio Podcaster oldalán is: https://www.portfolio.hu/portfolio-podcaster Apple podcast: https://podcasts.apple.com/us/podcast/kalm%C3%A1rok/id1523544066?uo=4 Google podcast: https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy8yYmNiODUzOC9wb2RjYXN0L3Jzcw== Spotify: https://open.spotify.com/show/5ryq5VWYMqvswNO8nHFSdS Főcímet énekli: Danis Elza https://www.instagram.com/elzababadanis/ A felvételt rögzítette: NONIUSZ Productions & Media https://www.facebook.com/noniuszproductions/ Szöveget írta: Csorba Dániel Görzsöny Péter www.gorzsonypeter.hu Szűcs Attila www.ingatlanpaholy.hu Csorba Dániel www.csorbadaniel.com

Amit a Portfolio Podcasterről tudni érdemes

Mi a Portfolio Podcaster?

A Portfolio Podcaster a Portfolio podcastközössége. Célunk, hogy olvasóink ennek égisze alatt hozzájussanak a legkülönbözőbb podcast adásokhoz a gazdasági, üzleti, pénzügyi témákban. A Podcasterhez történő csatlakozással – minimális kötöttség mellett – szélesebb körben teheted elérhetővé a csatornádat, valamint megismerheted a hozzád hasonló tartalmat előállító podcastereket.

Miért előnyös ez nekem?

A Portfolio Podcasterben résztvevő podcastok adásai megjelenhetnek a Portfolio címlapján, így gazdasági, üzleti, pénzügyi kérdésekkel foglalkozó hanganyagaid Magyarország vezető gazdasági portálján keresztül a téma iránt kifejezetten érdeklődő és hozzáértő közönséghez juttathatod el. A podcastadásodnak helyet adó felület emellett a Portfolio legfrissebb híreit tartalmazó oldaldobozzal gazdagodik, ráadásul a hozzád hasonló podcast tartalmat előállító személyekkel is hasznos kapcsolatot alakíthatsz ki, gyorsan értesülhetsz a téged érdeklő témákban született adásokról.

Mire van szükség ahhoz, hogy a Portfolio Podcaster tagja lehessek? (Technikai követelmények)

Elsődlegesen egy podcastcsatornára, ami már tartalmaz néhány adást üzleti, gazdasági, pénzügyi témában.

Másodsorban szükséged van egy felületre (legyen az blog, saját weboldal hírcsatorna része, online felület, portál), ahová az egyes podcast adásokat beágyazod. Később elmondjuk részletesen, erre miért van szükség.

A podcast csatornádnak szabványosnak kell lennie, itt megtalálod, pontosan mit is várunk el, de erről még később is írunk.

El kell helyezned a podcastnak felületet biztosító oldalon a Portfolio Podcaster logót és az erre az oldalra mutató linket a fejlécbe vagy az oldalsó hasáb felső részébe.

A legfrissebb hírek blokkot is el kell helyezned a podcastnak felületet biztosító oldalon, valahol az oldalsó hasábban. A beillesztő kódokat megtalálod fent, ennek az oldalnak a jobb hasábján.

Ha ezek megvannak, akkor töltsd ki a fenti űrlapot.

Milyen feltételeknek kell még megfelelnem? (Tartalmi feltételek)

Célunk, hogy minél szélesebb körből vonjunk be podcast tartalmat előállítókat és adjunk számukra értékes felületet, azonban kénytelenek vagyunk alapvető kritériumokat meghatározni.

 • Nem fogunk felvenni olyan blogot a listába, amely szemmel láthatóan nem foglalkozik gazdasági, üzleti, pénzügyi kérdésekkel, vagy
 • a Portfolio számára vállalhatatlan stílusban teszi azt, vagy
 • a podcastadás mögött üzleti célú megfontolás áll.

A Portfolio a fenti feltételekre tekintettel fenntartja magának az egyedi elbírálás, valamint elutasítás jogát.

Mikor jelennek meg a bejegyzéseim a Portfolio Podcaster oldalon és a Portfolio címlapján található Portfolio Podcaster blokkban?

Amennyiben a podcastod a fenti feltételek mindegyikét teljesíti, akkor azok az adások kerülnek a Portfolio Podcaster anyagai közé, amelyeket ellátod "Portfolio Podcast" címkével a podcastnak felületet adó oldaladon. Ha nem akarod, akkor a más tartalmú hanganyagaid nem jelennek meg nálunk. Cserébe nekünk is lehetőségünk van eltávolítani egy-egy már megjelent hanganyagot a Portfolio Podcaster bejegyzések közül, ha távolról sem kapcsolódik a gazdasági, üzleti, pénzügyi témákhoz, vagy számunkra vállalhatatlan stílusban íródott, vagy hirdetési céllal került be. Ettől az adásod természetesen megmarad a csatornádon, de a Portfolio-n nem jelenik meg. Ha egy podcastcsatorna esetében túl gyakran kell ezzel az eszközzel élnünk (amit egyáltalán nem szívesen teszünk), vagy olyan súlyosnak érezzük az egyébként nem túl feszes korlátok áthágását, akkor el is távolíthatjuk a Portfolio Podcaster közösségből. Fontos szabály, hogy ne dátumozd át korábbi podcastadásaidat, hogy a lista tetejére kerüljön! Az ilyen bejegyzéseket töröljük a Portfolio Podcaster adásai közül.

Semmi akadálya, hogy - amennyiben a fenti feltételeket teljesítik - a podcastod a Portfolio címlapján lévő Portfolio Podcaster blokkban is megjelenjenek. A Portfolio azonban fenntartja magának a jogot, hogy bizonyos podcastok és adások esetében megvonja a címlapi megjelenés lehetőségét, ha azok a fenti feltételeket nem teljesítik.

A Portfolio teljesen átveszi a podcastadásaimat?

Nem, a podcastadásaid a saját környezetükben, saját oldaladon jelennek meg, mi csak a podcastadást tartalmazó bejegyzésre/oldalra/cikkre/blogra mutató linket helyezzük el a Portfolio-n. Az adásaid megjelenhetnek más gyűjtőfelületeken is természetesen.

Honnan látszik, ha egy podcastcsatorna csatlakozott Portfolio Podcasterhez?

Egyfelől onnan, hogy a podcastadásra mutató linkek megjelenhetnek a címlapon és a Portfolio Podcaster oldalán, másfelől pedig onnan, hogy a Portfolio Podcaster logóját láthatod a podcastoldal fejlécében vagy az oldalsáv tetején.

Milyen podcastlejátszón legyek jelen?

Gyakorlatilag akármilyen lejátszón jelen lehetsz, a lényeg, hogy az megfeleljen a nemzetközi podcast szabványok feltételeinek. Az adott adás megjelenésének technikai feltétele a megfelelő podcast XML használata. Ennek kapcsán két lényeges beállítást kell eszközölnöd a podcast csatornádon:

    <link>https://domain/adast_tartalmazo_blogpost_url</link>
    <category>Portfolio Podcast</category>
  

Segítségül itt találsz egy példa XML-t:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
  <rss version="2.0" xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/"
    xmlns:itunes="http://www.itunes.com/dtds/podcast-1.0.dtd">
  <channel>
    <title>Csatorna neve</title>
    <link>https://domain/feed_url/</link>
    <description>A csatorna leírása</description>
    <lastBuildDate>Tue, 09 Feb 2021 12:00:00 +0000</lastBuildDate>
    <language>Nyelv, például: hu</language>
    <itunes:summary>Csatorna rövid leírása</itunes:summary>
    <description>Csatorna rövid leírása</description>
    <itunes:author>Szerző</itunes:author>
    <itunes:explicit>no</itunes:explicit>
    <itunes:image href="https://domain/image.jpg" />
    <itunes:type>típus</itunes:type>
    <itunes:owner>
      <itunes:name>név</itunes:name>
      <itunes:email>email@email.com</itunes:email>
    </itunes:owner>
    <managingEditor>email@email.com</managingEditor>
    <copyright>site neve</copyright>
    <itunes:subtitle>alcím</itunes:subtitle>
    <itunes:category text="Kategória">
      <itunes:category text="Kategória" />
    </itunes:category>
    <itunes:category text="Kategória" />
    <itunes:category text="Kategória" />
    <item>
      <title>Adás1 címe</title>
      <link>https://domain/adast_tartalmazo_blogpost_url</link>
      <pubDate>publikálás dátuma pl. Sat, 12 Sep 2020 08:04:20 +0000</pubDate>
      <guid isPermaLink="false">egyedi azonosító, például a link</guid>
      <description>Adás1 leírása</description>
      <itunes:summary>Adás1 leírása</itunes:summary>
      <enclosure url="https://domain/media.mp3" length="51983032" type="audio/mpeg" />
      <itunes:subtitle>Alcím</itunes:subtitle>
      <itunes:author>Szerző</itunes:author>
      <itunes:image href="https://domain/kep_url" />
      <itunes:duration>időtartam, pl. 00:23:46</itunes:duration>
      <category><![CDATA[Kategória1]]></category>
      <category><![CDATA[Kategória2]]></category>
      <category><![CDATA[Portfolio Podcast]]></category>
    </item>
    <item>
      <title>Adás2 címe</title>
      <link>https://domain/adast2_tartalmazo_blogpost_url</link>
      <pubDate>publikálás dátuma pl. Sat, 11 Sep 2020 08:04:20 +0000</pubDate>
      <guid isPermaLink="false">egyedi azonosító, például a link</guid>
      <description>Adás2 leírása</description>
      <itunes:summary>Adás2 leírása</itunes:summary>
      <enclosure url="https://domain/media.mp3" length="51983032" type="audio/mpeg" />
      <itunes:subtitle>Alcím</itunes:subtitle>
      <itunes:author>Szerző</itunes:author>
      <itunes:image href="https://domain/kep_url" />
      <itunes:duration>időtartam, pl. 00:23:42</itunes:duration>
      <category><![CDATA[Kategória1]]></category>
      <category><![CDATA[Kategória2]]></category>
      <category><![CDATA[Portfolio Podcast]]></category>
    </item>
  </channel>
  </rss>
  

A link az adott blogpostra/online felületre mutat ahová az adást épp beágyaztad, nem a podcastlejátszóra (pl soundcloud).

A category a címke, ahol ha megadod, hogy Portfolio Podcast, akkor azok az adások érkeznek be a Portfolio Podcaster felületeire.

De miért kell a podcast mellé egy külön webes felület, miért nem elég a podcastcsatormám linkje (pl. Soundcloud, iTunes, Spotify elérhetősége)?

Azt szeretnénk, hogy a Portfolio címlapjának olvasói egységesen, egy webes böngészőoldalba ágyazott podcastlejátszóval találkozzanak. Ez a megoldás képes technikailag a legkönnyebben kezelni azt, hogy a legkülönbözőbb podcastlejátszók is megjelenhessenek, ezzel szélesre tárva a kaput az érdeklődő podcasterek előtt. Ez a megoldás pedig számotokra is előnyös, hiszen a saját oldalatokon hallgathatja meg az adást a hallgató, a podcastod általad meghatározott online környezetében.

A podcastomnak felületet biztosító oldal mögött milyen motor lehet?

Akármilyen platformon vezetett oldalad, felületed bekerülhet a Podcaster válogatásába. Ez esetben kiemelten kell figyelni a szabványos RSS-feedre, mert csak így tudjuk becsatornázni a megfelelő felületeinkre. Egy tipp: ennek a kritériumnak a legnépszerűbb blogfelületek általában megfelelnek.

További kérdéseid lennének?

Keress bennünket nyugodtan a podcaster@portfolio.hu címen!

 
Oldal tetejére

Csatlakozni szeretnék

*Olyan címet adj meg, amin bármikor elérünk!
Mielőtt jelentkezel, olvasd el a feltételeket!

Amire szükséged lesz

A Portfolio Podcaster logója:

Portfolio Podcaster
A logó beillesztő kódja:
A Portfolio hírbox beillesztő kódja:
Hogy néz ki a hírbox?

Segítség

A podcast oldaladon az itt látható objektumokat kell elhelyezned, hogy az erre szánt podcast epizódjaid megjelenjenek a Portfolio.hu felületein.

Az előre elkészített kódokat elég bemásolnod egy erre szolgáló oldaldobozba az oldaladon, de ha szeretnéd, akkor magát a képet is elhelyezheted a fejlécben, de ez esetben ne felejtsd el az erre az oldalra mutató linket sem!

Ha további kérdésed van, írj bátran a podcaster@portfolio.hu címre!

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.