Legfrissebb podcastok
Vendégünk Szabó László; Hány IPO a sok IPO? Zoohan a Zoom! Mit lehet nyerőszéria ellen tenni? 50% VW céláremelés!!! Négy napos munkahét; Charlie Munger a világról; A nők többet beszélnek.
2021.03.04 19:18
Az elmúlt években egy hatalmas átalakulás kezdődött el az olajiparban, ahol a cél a karbonsemlegesség elérése, ám ez nem egy egyszerű kihívás. Nem egyértelmű, hogy milyen irányvonal lehet majd a befutó, többféle választás is lehetséges. A nagy zöldülés közben azonban alaposan elszállhatnak az olaj- és üzemanyagárak, mivel minden társaság óvatosabban nyúl a befektetésekhez, de más tényezők is fölfelé hajthatják az árakat. A Mol is a múlt héten tette közzé a 2030-as stratégiájának aktualizált változatát, amiben kijelölték az új célokat. Jó-e ez az irány, miért nőnek majd jelentősen az üzemanyagárak a jövőben, mik a nemzetközi trendek, vannak-e kiváló befektetési lehetőségek a szektorban? Többek között erről beszélgetett Szemán Ákos, a Portfolio részvényelemzője Pletser Tamással, az Erste olaj- és gázipari elemzőjével.
2021.03.04 17:56
Hogyan egészítette ki az emberi profizmust a digitalizáció és az automatizált folyamatok? Miért nem lehet még a mai napig sem teljesen a gépekre és algoritmusokra támaszkodni? Mitől pontosabb az előrejelzés mint valaha?Milyen informatikai támogatás segítségével döntik el, a tüzijáték, egy vízilabda meccs vagy a Balaton átúszás sorsát? Mindezt megtudhatod ebből az epizódból! Tarts velünk és ismerd meg, milyen a digitális időjárás!Tölgyesi László a hétköznapi ember számára is érthető módon elmeséli, miként épült be a digitalizáció és az automatizált mérések a meteorológia életébe, hogyan tudja ezt egy mai szakember felhasználni a munkájához.Ez nem sci-fi, ez Holnap történt!---Műsorvezető: Gundel Takács GáborGyártó: Showcast MediaSzerkesztő: Mikos ÁkosProducer: Tóth-Czere Péter---Kövesd a Holnap Történt! podcast műsorát:WeboldalunkonFacebookonLinkedIn-enTwitterenEz a podcast epizód a Gloster Infokommunikációs Nyrt. jóvoltából jutott el hozzád. A műsor jogtulajdonosa a Motiware Kommunikációs Tanácsadó Kft.Szponzoráció: Lódi Katalin -  kata.lodi@motiware.huSupport the show (https://www.patreon.com/holnaptortent)
2021.03.03 12:00
Ez a műsor abban segít, hogy a technológia és a digitalizáció nem is olyan távoli jövőjét már holnapra elhozza Neked, miközben betekintést nyerhetünk különféle iparágak digitalizációs kulisszái mögé.Gundel Takács Gábor segítségével arra is keressük a választ, hogy mindez milyen hatással van a mindennapi életünkre.Vendégeink rámutatnak arra, hogy akkor is digitális megoldásokat használunk, amikor nem is gondolnánk! Tarts Gáborral és fedezd fel, hogy a digitalizáció nem távoli jövő, hanem már ma is életünk nélkülözhetetlen része. 
2021.03.01 12:00
Magyarország első és egyetlen hírrádiója élőben bárhol, bármikor. És hozzá rengeteg tematikus podcast az adózástól a vállalkozásokon át az utazásig.
Most kell shortolni? Irány New York! A makói bitkojnt bányászok; Az elzálogosított Szent Korona; A texasi világvége! A Continental bukó
2021.02.26 06:02
Zsiday Viktorral és Szabó Dáviddal beszélgettünk a bitcoin hatásairól gazdaságra, társadalomra
2021.02.22 20:00
To the Moon! Most crowded trade; Piramis piramis hátán; Az akol melege; Valentin napi ECB üzenet; Shortolj, ha esik!
2021.02.18 23:24
Olyan adatvédelmi változtatást indított el idén az Apple a legújabb mobil operációs rendszerén, ami nem tetszik a digitális hirdetési piac nagyszereplőinek, különösen a Facebooknak. A világ legnagyobb közösségi oldala már perrel fenyegetőzik, miután pénzben kifejezhető károkat okozhat számára a lépés. Vajon tényleg a felhasználók adataiért aggódik az Apple, vagy csak ki akarja szorítani a versenytársát, hogy még nagyobb profitot tegyen zsebre? Fekete Beatrix, a Portfolio elemzője Keleti Arthurral, az Informatikai Biztonság Napja, az ITBN alapítójával beszélgetett a témáról.
2021.02.15 16:39
Az elmúlt egy év két kiemelt dologról szólt az ingatlanpiacon, hogy hogyan élnek túl bérlők és bérbeadók, milyen egyedi megoldásokat tudnak találni ebben az ismeretlen helyzetben, illetve, hogy mi lesz a jövő, hogyan változnak meg a szokásaink, a munkavégzésünk, a vásárlásunk, és minden az életünkben. Ezek pedig nem csupán üzemeltetési vagy bérbeadói kérdések, nem csupán arról van szó, hogy egy irodaházban a cégek mostantól fele akkora területet bérelnek majd, hanem egy teljes ökoszisztémáról, a finanszírozásról, a befektetésekről, a fejlesztésekről és sorolhatnánk. Ami pedig a legnagyobb csavar, hogy a sok okfejtés, vélelem, elképzelés, előrejelzés még szinte indokolatlan, hiszen akkor lehet a jövőről érdemben beszélni, ha végre véget ér a lezárások és tilalmak kora és nem a pánik és a rövid távú gondolkodás vezérli majd a cégeket és a döntéshozókat. Ditróy Gergely, a Portfolio ingatlanvezetője Borbély Gáborral, a CBRE üzletfejlesztési és kutatási vezetőjével rágta meg a témát.
2021.02.12 16:56
Itt a szingliadó; FANG eredmények; Közjószág a gyermek? A GME romjai; Konténerhajó squeeze; A négy életű avokádók; Mire menjen a babaváró? Készül a dögunalmas adás; Telefonbetyárság; Konzumidióták egymás közt
2021.02.11 20:24
A hazai építőipar digitalizációja elindult, de még gyerekcipőben jár. Az érdekek olykor ellentétesek, nem feltétlen örül mindenki annak, ha tökéletesen lekövethető minden anyag mozgása, és egy kattintással elérhetőek a pontos adatok, de a folyamat elindult és a legnagyobb cégek elindították pilot projektjeiket. A digitális változások legizgalmasabb kérdéseiről, a szereplők nyitottságáról és kételyeiről is beszélgettünk, Dálnoki Ádámmal, a BauApp vezetőjével.
2021.02.10 11:07
A biankó vállalatok, vagy röviden a SPAC-ek villámsebességgel hódították meg az Egyesült Államokat tavaly, pedig egy éve még a legtöbb tőzsdei szereplő nem is hallott ezekről a vállalatokról, vagy ha igen, akkor csak legyintett. A világ többi részének pedig még a létezésükről sincs igazán sok fogalma, holott 2020-ban már ezek a rejtélyes cégek adták az új tőzsdére lépők által bevont tőke felét, 83 milliárd dollárt a tengerentúlon. Viszonyításképpen, ez több mint amennyit az előző tíz évben összesen sikerült összeszednie a SPAC vállalatoknak. Na, de mi állhat a hirtelen berobbant népszerűség hátterében és hogyan működnek? Mit érdemes befektetőként tudni róluk? Többek között ezekről beszélgetett Orosz Márton Szemán Ákossal, a Portfolio részvényelemzőjével.
2021.02.09 16:02
Valóban feloldhatók-e már akár márciustól kezdve a magyarországi járványügyi korlátozások, vagy érdemes óvatosabbnak lenni és várni kell még legalább április elejéig? Miket kell és miket fog mérlegelni a politika a járványügyi szempontok mellett? Miért nem jött újabb gazdasági mentőcsomag a korlátozásoktól leginkább sínylődő ágazatok számára a 10 millió forintos hitellehetőségen túl és mi ennek az üzenete a gazdasági szereplők számára? Ezeket és számos más, a magyarországi járványkezelést, illetve a gazdaság újranyitását alapvetően befolyásoló tényezőt járt körbe a Portfolio Makro legújabb podcastjében Orosz Márton szerkesztő Madár Istvánnal, a Portfolio Makro rovatának vezetőjével és Weinhardt Attilával, a rovat szenior elemzőjével annak apropóján, hogy Attila a minap egy friss modellben vázolta a hazai átoltottság lehetséges felfutását és annak következményeit.
2021.02.09 16:00
Hogy az ingatlanközvetítés nem egy rossz üzlet, azt a számokon túl az is bizonyítja, hogy a társadalom egy jelentős részében a könnyű pénzszerzéssel van azonosítva. Ez persze (legtöbbször) igaztalan vád - és annak ellenére, hogy egy gyors becslés alapján az adásvételekből évente akár 70-80 milliárdos jutalékra is szert tehetnének a hazai lakásközvetítők - ingatlanosok tömegei végzik szakértelemmel és alázattal a hivatásukat évtizedek óta. A szakma lehetőségeiről, kihívásairól, az árakat és a közhangulatot befolyásolni képes statisztikákról és hírekről, az árak változásáról és a digitalizációval egyre jobban előre törő, 0,5 és 2 százalék közötti jutalékokkal a piacból maguknak látható szeletet kiharapni vágyó "ingatlanközvetítő" IT cégekről is beszélgettünk kendőzetlenül Benedikt Károllyal, a Duna House PR és marketing vezetőjével.
2021.02.02 16:36
Nincs változás a 88 pontba szedett hosszú távú célkitűzésekben és a személyes találkozás nélküli ügyintézésre is találtak megoldást, így az elmúlt egy évet tekintve egyáltalán nincs oka panaszra a Fundamentának. A jövőt nézve pedig végképp pozitívak a várakozások, hiszen kétszámjegyű a növekedés a lakáshiteleknél, valamint a kormányzati programok várhatóan az ingatlan eladásokat és vételeket is felpörgetik, ami a cég közvetítői tevékenységének kedvez. A Portfolio Ingatlan legújabb podcastjében Ditróy Gergely a Portfolio ingatlandivízió-vezetője, Morafcsik Lászlóval, a Fundamenta-Lakáskassza vezérigazgató-helyettesével beszélgetett.
2021.02.01 15:06
Az önámító adás, A Vénusz és a value együttállása; Kinek mekkora a hozama? A tulipánhagyma kínja; Az őszinte irigység; A ténfergő vásárlók; Miért nem fektetnél kriptoba?
2021.01.21 20:00
Virovácz Péterrel, az ING Bank senior közgazdászaval és Weinhardt Attilával a Portfolio senior elemzőjevel beszéltünk a jövő évi kilátásokról, uniós pénzekről, járványról, költségvetésről.
2020.12.18 14:16
A jelöltek világképe talán még sosem volt ennyire eltérő, és a kampány is szokatlanul durva.
2020.10.29 15:40
Sok szempontból precedens nélküli amerikai elnökválasztás elé nézünk, a jelöltek gazdaságpolitikai elképzelései, valamint a demokrata és republikánus tábor között jelentős szakadék húzódik. De mi jelenti a legnagyobb kockázatot a piacokra nézve: Joe Biden adóemelései, Donald Trump belengetett kereskedelmi háborúi, vagy a választáshoz kapcsolódó bizonytalanságok? És mi vár az amerikai - és ezen keresztül a világgazdaságra, ha Biden baloldali gazdaságpolitikája leváltja a konzervatív trumpi kurzust? Ezekről beszélgetünk a Portfolio legújabb podcastjében.
2020.10.29 13:36

Amit a Portfolio Podcasterről tudni érdemes

Mi a Portfolio Podcaster?

A Portfolio Podcaster a Portfolio podcastközössége. Célunk, hogy olvasóink ennek égisze alatt hozzájussanak a legkülönbözőbb podcast adásokhoz a gazdasági, üzleti, pénzügyi témákban. A Podcasterhez történő csatlakozással – minimális kötöttség mellett – szélesebb körben teheted elérhetővé a csatornádat, valamint megismerheted a hozzád hasonló tartalmat előállító podcastereket.

Miért előnyös ez nekem?

A Portfolio Podcasterben résztvevő podcastok adásai megjelenhetnek a Portfolio címlapján, így gazdasági, üzleti, pénzügyi kérdésekkel foglalkozó hanganyagaid Magyarország vezető gazdasági portálján keresztül a téma iránt kifejezetten érdeklődő és hozzáértő közönséghez juttathatod el. A podcastadásodnak helyet adó felület emellett a Portfolio legfrissebb híreit tartalmazó oldaldobozzal gazdagodik, ráadásul a hozzád hasonló podcast tartalmat előállító személyekkel is hasznos kapcsolatot alakíthatsz ki, gyorsan értesülhetsz a téged érdeklő témákban született adásokról.

Mire van szükség ahhoz, hogy a Portfolio Podcaster tagja lehessek? (Technikai követelmények)

Elsődlegesen egy podcastcsatornára, ami már tartalmaz néhány adást üzleti, gazdasági, pénzügyi témában.

Másodsorban szükséged van egy felületre (legyen az blog, saját weboldal hírcsatorna része, online felület, portál), ahová az egyes podcast adásokat beágyazod. Később elmondjuk részletesen, erre miért van szükség.

A podcast csatornádnak szabványosnak kell lennie, itt megtalálod, pontosan mit is várunk el, de erről még később is írunk.

El kell helyezned a podcastnak felületet biztosító oldalon a Portfolio Podcaster logót és az erre az oldalra mutató linket a fejlécbe vagy az oldalsó hasáb felső részébe.

A legfrissebb hírek blokkot is el kell helyezned a podcastnak felületet biztosító oldalon, valahol az oldalsó hasábban. A beillesztő kódokat megtalálod fent, ennek az oldalnak a jobb hasábján.

Ha ezek megvannak, akkor töltsd ki a fenti űrlapot.

Milyen feltételeknek kell még megfelelnem? (Tartalmi feltételek)

Célunk, hogy minél szélesebb körből vonjunk be podcast tartalmat előállítókat és adjunk számukra értékes felületet, azonban kénytelenek vagyunk alapvető kritériumokat meghatározni.

  • Nem fogunk felvenni olyan blogot a listába, amely szemmel láthatóan nem foglalkozik gazdasági, üzleti, pénzügyi kérdésekkel, vagy
  • a Portfolio számára vállalhatatlan stílusban teszi azt, vagy
  • a podcastadás mögött üzleti célú megfontolás áll.

A Portfolio a fenti feltételekre tekintettel fenntartja magának az egyedi elbírálás, valamint elutasítás jogát.

Mikor jelennek meg a bejegyzéseim a Portfolio Podcaster oldalon és a Portfolio címlapján található Portfolio Podcaster blokkban?

Amennyiben a podcastod a fenti feltételek mindegyikét teljesíti, akkor azok az adások kerülnek a Portfolio Podcaster anyagai közé, amelyeket ellátod "portfoliopodcaster" címkével a podcastnak felületet adó oldaladon. Ha nem akarod, akkor a más tartalmú hanganyagaid nem jelennek meg nálunk. Cserébe nekünk is lehetőségünk van eltávolítani egy-egy már megjelent hanganyagot a Portfolio Podcaster bejegyzések közül, ha távolról sem kapcsolódik a gazdasági, üzleti, pénzügyi témákhoz, vagy számunkra vállalhatatlan stílusban íródott, vagy hirdetési céllal került be. Ettől az adásod természetesen megmarad a csatornádon, de a Portfolio-n nem jelenik meg. Ha egy podcastcsatorna esetében túl gyakran kell ezzel az eszközzel élnünk (amit egyáltalán nem szívesen teszünk), vagy olyan súlyosnak érezzük az egyébként nem túl feszes korlátok áthágását, akkor el is távolíthatjuk a Portfolio Podcester közösségből. Fontos szabály, hogy ne dátumozd át korábbi podcastadásaidat, hogy a lista tetejére kerüljön! Az ilyen bejegyzéseket töröljük a Portfolio Podcaster adásai közül.

Semmi akadálya, hogy - amennyiben a fenti feltételeket teljesítik - a podcastod a Portfolio címlapján lévő Portfolio Podcaster blokkban is megjelenjenek. A Portfolio azonban fenntartja magának a jogot, hogy bizonyos podcastok és adások esetében megvonja a címlapi megjelenés lehetőségét, ha azok a fenti feltételeket nem teljesítik.

A Portfolio teljesen átveszi a podcastadásaimat?

Nem, a podcastadásaid a saját környezetükben, saját oldaladon jelennek meg, mi csak a podcastadást tartalmazó bejegyzésre/oldalra/cikkre/blogra mutató linket helyezzük el a Portfolio-n. Az adásaid megjelenhetnek más gyűjtőfelületeken is természetesen.

Honnan látszik, ha egy podcastcsatorna csatlakozott Portfolio Podcasterhez?

Egyfelől onnan, hogy a podcastadásra mutató linkek megjelenhetnek a címlapon és a Portfolio Podcaster oldalán, másfelől pedig onnan, hogy a Portfolio Podcaster logóját láthatod a podcastoldal fejlécében vagy az oldalsáv tetején.

Milyen podcastlejátszón legyek jelen?

Gyakorlatilag akármilyen lejátszón jelen lehetsz, a lényeg, hogy az megfeleljen a nemzetközi podcast szabványok feltételeinek. Az adott adás megjelenésének technikai feltétele a megfelelő podcast XML használata. Ennek kapcsán két lényeges beállítást kell eszközölnöd a podcast csatornádon:

	<link>https://domain/adast_tartalmazo_blogpost_url</link>
	<category>Portfolio Podcast</category>https://test.portfolio.hu/portfolio-podcaster

Segítségül itt találsz egy példa XML-t:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<rss version="2.0" xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/"
	xmlns:itunes="http://www.itunes.com/dtds/podcast-1.0.dtd">
<channel>
	<title>Csatorna neve</title>
	<link>https://domain/feed_url/</link>
	<description>A csatorna leírása</description>
	<lastBuildDate>Tue, 09 Feb 2021 12:00:00 +0000</lastBuildDate>
	<language>Nyelv, például: hu</language>
	<itunes:summary>Csatorna rövid leírása</itunes:summary>
	<description>Csatorna rövid leírása</description>
	<itunes:author>Szerző</itunes:author>
	<itunes:explicit>no</itunes:explicit>
	<itunes:image href="https://domain/image.jpg" />
	<itunes:type>típus</itunes:type>
	<itunes:owner>
		<itunes:name>név</itunes:name>
		<itunes:email>email@email.com</itunes:email>
	</itunes:owner>
	<managingEditor>email@email.com</managingEditor>
	<copyright>site neve</copyright>
	<itunes:subtitle>alcím</itunes:subtitle>
	<itunes:category text="Kategória">
		<itunes:category text="Kategória" />
	</itunes:category>
	<itunes:category text="Kategória" />
	<itunes:category text="Kategória" />
	<item>
		<title>Adás1 címe</title>
		<link>https://domain/adast_tartalmazo_blogpost_url</link>
		<pubDate>publikálás dátuma pl. Sat, 12 Sep 2020 08:04:20 +0000</pubDate>
		<guid isPermaLink="false">egyedi azonosító, például a link</guid>
		<description>Adás1 leírása</description>
		<itunes:summary>Adás1 leírása</itunes:summary>
		<enclosure url="https://domain/media.mp3" length="51983032" type="audio/mpeg" />
		<itunes:subtitle>Alcím</itunes:subtitle>
		<itunes:author>Szerző</itunes:author>
		<itunes:image href="https://domain/kep_url" />
		<itunes:duration>időtartam, pl. 00:23:46</itunes:duration>
		<category><![CDATA[Kategória1]]></category>
		<category><![CDATA[Kategória2]]></category>
		<category><![CDATA[Portfolio Podcast]]></category>
	</item>
	<item>
		<title>Adás2 címe</title>
		<link>https://domain/adast2_tartalmazo_blogpost_url</link>
		<pubDate>publikálás dátuma pl. Sat, 11 Sep 2020 08:04:20 +0000</pubDate>
		<guid isPermaLink="false">egyedi azonosító, például a link</guid>
		<description>Adás2 leírása</description>
		<itunes:summary>Adás2 leírása</itunes:summary>
		<enclosure url="https://domain/media.mp3" length="51983032" type="audio/mpeg" />
		<itunes:subtitle>Alcím</itunes:subtitle>
		<itunes:author>Szerző</itunes:author>
		<itunes:image href="https://domain/kep_url" />
		<itunes:duration>időtartam, pl. 00:23:42</itunes:duration>
		<category><![CDATA[Kategória1]]></category>
		<category><![CDATA[Kategória2]]></category>
		<category><![CDATA[Portfolio Podcast]]></category>
	</item>
</channel>
</rss>

A link az adott blogpostra/online felületre mutat ahová az adást épp beágyaztad, nem a podcastlejátszóra (pl soundcloud).

A category a címke, ahol ha megadod, hogy Portfolio Podcast, akkor azok az adások érkeznek be a Portfolio Podcaster felületeire.

De miért kell a podcast mellé egy külön webes felület, miért nem elég a podcastcsatormám linkje (pl. Soundcloud, iTunes, Spotify elérhetősége)?

Azt szeretnénk, hogy a Portfolio címlapjának olvasói egységesen, egy webes böngészőoldalba ágyazott podcastlejátszóval találkozzanak. Ez a megoldás képes technikailag a legkönnyebben kezelni azt, hogy a legkülönbözőbb podcastlejátszók is megjelenhessenek, ezzel szélesre tárva a kaput az érdeklődő podcasterek előtt. Ez a megoldás pedig számotokra is előnyös, hiszen a saját oldalatokon hallgathatja meg az adást a hallgató, a podcastod általad meghatározott online környezetében.

A podcastomnak felületet biztosító oldal mögött milyen motor lehet?

Akármilyen platformon vezetett oldalad, felületed bekerülhet a Podcaster válogatásába. Ez esetben kiemelten kell figyelni a szabványos RSS-feedre, mert csak így tudjuk becsatornázni a megfelelő felületeinkre. Egy tipp: ennek a kritériumnak a legnépszerűbb blogfelületek általában megfelelnek.

További kérdéseid lennének?

Keress bennünket nyugodtan a podcaster@portfolio.hu címen!

 
Oldal tetejére

Csatlakozni szeretnék

Podcastom webcíme (URL):
E-mail címem:
(Csak olyan címet adj meg, amin bármikor elérünk!)
Mielőtt jelentkezel, olvasd el a feltételeket!

Amire szükséged lesz

A Portfolio Podcaster logója:
Portfolio Podcaster
A logó beillesztő kódja:
A Portfolio hírbox beillesztő kódja:
Hogy néz ki a hírbox?

Segítség

A podcast oldaladon az itt látható objektumokat kell elhelyezned, hogy az erre szánt podcast epizódjaid megjelenjenek a Portfolio.hu felületein.

Az előre elkészített kódokat elég bemásolnod egy erre szolgáló oldaldobozba az oldaladon, de ha szeretnéd, akkor magát a képet is elhelyezheted a fejlécben, de ez esetben ne felejtsd el az erre az oldalra mutató linket sem!

Ha további kérdésed van, írj bátran a podcaster@portfolio.hu címre!
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.