Prémium

Egy megvalósult álom az Aisec segítségével (x)

Portfolio
Interjú Galla Zsuzsával a Gala Tours ügyvezető igazgatójával
Az AIESEC egy fiatalok által vezetett nemzetközi szervezet, mely aktuális gazdasági és társadalmi problémákra, helyzetekre keres megoldási lehetőséget a Nemzetközi Szakmai Gyakorlati Program segítségével, ezáltal próbálja összekapcsolni a vállalati, illetve a non-profit szférát tehetséges egyetemista fiatalokkal. Ezt elősegítve, a Budapesti Corvinus Egyetem Helyi Bizottsága már másodszor indította el a magyar-ázsiai kapcsolatokkal foglalkozó projektjét. Ennek célja az Ázsia felé terjeszkedni, nyitni kívánó magyar cégek számára Ázsiából érkező gyakornok biztosítása, mely nagyban megkönnyíti a kulturális különbségek áthidalását, mélyebb betekintést tesz lehetővé az ázsiai üzleti kultúrába. Ezen felül a programban való részvétel sok előnnyel szolgálhat a már meglévő céges kapcsolatok ápolását, fenntartását és fejlesztését illetően is.

A Gala Tours Idegenforgalmi Kft, melynek fő profilja a japán beutaztatás, mellette pedig a rendezvényszervezés, az AIESEC kínálta lehetőség megragadásával idén nyáron egy japán anyanyelvű gyakornokot fogadott. A programról és az együttműködésről Galla Zsuzsával, a Gala Tours ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.


Kérdező :Miért tartotta szükségesnek a Gala Tours, hogy külföldről érkező gyakornokot fogadjon?

Galla Zsuzsa : Már régóta gondolkoztunk azon, hogy a cégnek szüksége lenne egy anyanyelvi szinten japánul beszélő alkalmazottra, hiszen a Gala Tours egy speciális helyzetben lévő cég, mely elsősorban a japánok beutaztatásával foglalkozik és ez a lehetőség mindenképpen előrevinné valamelyest az üzletmenetet. De miután egy ritka nyelvről van szó, ha valaki Magyarországon olyan szinten tud japánul, mely számunkra alkalmazható, csak horribilis összegekért vállalna munkát nálunk. Így tulajdonképpen le is mondtam arról, hogy nekünk valaha japán alkalmazottunk lesz. És akkor jött az AIESEC...

K : Miért döntött úgy, hogy az AIESEC kínálta lehetőséget választja?

G.Zs .: Mint már az első kérdésnél is utaltam rá, összehasonlítva azzal, ha én egy nem AIESEC-es japán anyanyelvű egyént szeretnék alkalmazni, az igen költséges lenne. Az AIESEC-kel azonban ez az összeg reális és abszolút tolerálható. Emellett a budapesti AIESEC-es fiatalok segítenek a gyakornoknak az integrációban, a szálláskeresésben, illetve a szükséges papírok és dokumentumok beszerzésében. Ez nagyban megkönnyítette a mi munkánkat, hiszen nekünk így csak a betanítással kellett foglalkoznunk.

K :Mióta van itt a gyakornok és mi a feladatköre?

G.Zs .: Júniusban érkezett, és érkezése után gyakorlatilag egy-két hónapig azzal foglalkoztunk, hogy betanítsuk őt - segítettünk abban, hogy bejárja és megismerje az országot. Ezen kívül az újonnan elkészült japán nyelvű honlapunk nyelvi munkálataiban segített, és tulajdonképpen az igazi feladata az lenne, hogy ha a honlap sikeres lesz, mely által nap mint nap érkezni fognak külföldről, illetve Japánból megkeresések, akkor gyakorlatilag ő lesz a japánokkal foglalkozó beutazó referensünk.

K : Hogy érzi, mennyire segítette a vállalat terveit, mennyire elégedettek a teljesítményével?

G.Zs .: Mi a gyakornok teljesítményével szinte maximálisan elégedettek vagyunk. Õszintén szólva nagyon nagy szerencsénk is volt, mert ő egy elég nyitott személyiség, akivel könnyen lehet kommunikálni, azon kívül nincsenek nyelvi problémák sem, mivel abszolút jól beszél angolul. Ettől függetlenül így is vannak azért néha félreértések, melyek azonban sokkal inkább mentalitás és kommunikációbeli különbségek, melyeket kölcsönösen próbálunk áthidalni. És ahogy telik múlik az idő, egyre jobban megértjük egymást, azt, hogy ki mit vár el a másiktól.

K : Ajánlaná-e az AIESEC-et másoknak, és ha igen, akkor miért?
G.Zs .: Mindenképpen ajánlanám, bár a mi esetünkben tényleg nagyon direkt volt az indok, ami miatt szükségünk volt egy gyakornokra. De mint ötlet, mindenképpen jónak és hasznosnak tartom. Az eddigi tapasztalatok alapján úgy látom, hogy az AIESEC-es fiatalok egy picit többet akarnak mint az átlag - én szeretek velük együtt dolgozni, mert gyorsan be lehet őket tanítani, a nemzetköziségből fakadóan nyitottabbak és fogékonyabbak az újdonságokra, szélesebb látókörrel rendelkeznek, illetve nagyobb rálátásuk van hazájuk piacára és az ottani igényekre. Mindezek mellett egy külföldi gyakornok fel tudja pezsdíteni a vállalat életét és hozzáállásával, meglátásaival új szemléletmódot, ötleteket vihet a cég mindennapjaiba.

Ha szeretne többet megtudni az Asian Friendship projekt által kínált lehetőségekről, keresse Várkonyi Dóra projektvezetőt telefonon (06 30 240 42 21), vagy e-mailben (dora.varkonyi@aiesec.net )!
(x)
Kiszámoló

Tanfolyamot milliókért?

Valaki tanácsot kért, hogy befizessen-e egy magyar tanfolyamra, aminek az első része most \"csak\" 350 ezer forint a szokásos 700 ezer forint helyett. Persze ez csak az első része, a teljes tanfolya

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
KBAL2521