Prémium

Gazdag kínálattal készül a BÁV az aukciós szezonra (x)

Portfolio
Bár a műkincskereskedelmet világszerte, így hazánkban is visszavetette a gazdasági válság, a hazai piac egyik meghatározó szereplőjének számító BÁV a korábbi évekhez hasonlóan igényes választékkal készül az őszi árverési szezonra. Már a tavaszi, 54. művészeti aukciójának sikere is mutatta, hogy stabil szakmai és üzleti hátterével a nehéz körülmények ellenére erősíteni tudja pozícióit a műkereskedelemben.

Míg a piac visszaesése miatt a legtöbb kereskedő anyagi gondokkal küzd, és még a legismertebbek is kénytelenek lemondani a megszokott árverésekről, a BÁV az elkövetkező hónapokban két nagy aukciót is rendez. Közülük az első az immár 55. Művészeti Árverés lesz, amelyen csaknem ezer műtárgy - festmények, ékszerek, iparművészeti alkotások - kerül kalapács alá. Ezt követi a hagyományos karácsonyi aukció, amelyen elsősorban az ékszerek nyújtják a kínálatot.

Az ősz az árverések számának csökkenése és a forgalom visszaesése nyomán jelentős átrendeződést hozhat a műkereskedelemben. Így például a magas festményárakban

' title='
érdekelt és azokat fenntartani igyekvő galériák nehéz helyzetbe kerülhetnek, és aligha tudják tartani a korábbi forgalmi szintet. A válság szűkítette a keresletet, viszont annyira nem érintette a gyűjtőket és tulajdonosokat, hogy alacsonyabb áron is eladják alkotásaikat más, esetleg kisebb leütési árat, de biztos eladást produkáló árverezőházaknak, inkább megőrzik festményeiket, kivárnak. Ez érzékenyen érinti a főként erre a körre építő kereskedőket, és ez lehet az oka az elmaradó árveréseknek.

A BÁV folyamatos jelenléte biztos pont a zsugorodó piacon és az összes fontos szakmai rendezvényen. Az árverések rendezése mellett az ősszel részt vesz egyebek között a Műcsarnokban rendezendő vásáron és a Falk Art Fórumon is. Továbbra is havi rendszerességgel folytatja a Mesélnek a Műkincsek sorozatot, amelynek szeptemberi előadása a műkincshamisítással foglalkozik.

A BÁV a műkereskedelemben egyre meghatározóbb teret nyerő Aukciósház mellett sikeresen fejleszti egyéb, jól ismert üzletágait. Az ékszer és nemesfém kereskedelemben hagyományosan piacvezető. Jó hír a befektetőknek, hogy míg a világpiacon az arany ára a válság nyomán jelentősen emelkedett, a BÁV saját üzleteiben csökkentette azt.(x)

' title='
MNB Intézet

A növekvő adósságok dilemmája

Mind az USA-ban, mind Kínában heves viták folynak az adósságszintek emelkedéséről. Michael Pettis szerint ez alapvetően strukturális probléma, és szükségszerűség a jelenlegi gazdaságpoliti

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új nagybank született Magyarországon, ötből egy bankszámlát már nála nyitnak a magyarok
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
ORLEN toltoallomas 2