FONTOS Miért jönnek Magyarországra a külföldi dolgozók, ha Nyugat-Európában sokkal többet keresnének?
Prémium

Európában először: Legjobb Női Munkahely pályázat (x)

Portfolio
A munkahely, a család mellett, a nők társadalmi megbecsülésének legfontosabb területe. A számukra biztosított lehetőségek és feltételek jelzései annak, hogy egy vállalat hogyan értékeli a férfiakhoz képest országos szinten magasabb képzettséggel rendelkező nőket.

' title='
-Milyen elképzelés alapján írta ki a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) Európában először a "Legjobb Női Munkahely" pályázatot 2007-ben?

- kérdeztük Ferenczi Andreát, a Szövetség alapító elnökét

- Mára már egyértelműen kiderült, hogy a női esélyegyenlőség megteremtése a munkaerő piacon és a munkahelyeken nemcsak a női munkavállalók helyzetét javítja, de ennek nemzetgazdasági jelentősége is van. Kimerülőben vannak a magasan képzett munkaerő társadalmi tartalékai, amelyekhez a vállalatok korábban fordulhatnak.
E pályázattal a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség

' title='
fel kívánta hívja az üzleti szféra figyelmét arra, hogy a nők munkahelyi integrációja piaci versenyképesség szempontjából stratégiai kérdés és egyben gazdasági szükségszerűség is. A résztvevő vállalatok számára lehetőséget kívánunk teremteni azzal, hogy önmaguk számára is felmérjék, mit tettek a "kapun belül" a női esélyegyenlőség érdekében. De nem csak a cégeknek, hanem a nőknek is mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy képezzék magukat és igyekezzek a munkaadók elvárásainak eleget tenni, még akkor is, ha nekünk nagyobb megterhelést jelentenek a családi feladatok.
A pályázat egyben azt a célt is szolgálja, hogy a többi vállalat, sőt a közszféra számára is átvehető válik az e téren bemutatott gyakorlat.
Bár korábban hirdettek meg más, munkahelyre vonatkozó pályázatokat, de a "Legjobb Női Munkahely" pályázatot Szövetségünk írta ki először Európában.

- A gondolat egyedisége mellett milyen eseményhez kötötték a pályázatot?

- A "2007 Egyenlő Esélyek Mindenki Számára - Európai Év" tiszteletére írtuk ki először a pályázatot. A kiírás azonban nemcsak egy alkalomra szólt. Hagyományt akartunk teremteni, egyrészt azért, mert a munkahelyi esélyegyenlőség ügyét nagyon fontosnak vélem, másrészt nem elég az üzleti szféra prioritásai közé egyszer felvenni e kérdést, mert ennek megerősítésére több éven át is szükséges van.

- Milyen támogatást kapott Ön e cél valóra váltására?

- A pályázat fővédnöki szerepét Vladimir Spidla, EU biztos vállalta, míg Dr. Gurmai Zita és Járóka Lívia EP tagjai védnökként támogatják a Szövetség kezdeményezését. Támogatásával üdvözölte elképzelésemet a Szociális és Munkaügyi Minisztérium valamint a Parlament Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága. Tervezzük hosszabb távon a "Legjobb Női Munkahely" projektünk európai uniós szinten történő bemutatását, és mint "legjobb gyakorlat" elterjesztését.

- Milyen vállalatok versenyezhetnek a három fő díjért illetve a különdíjakért?

- A résztvevő vállalatok két kategóriában nyújthatják be pályázatukat:
- a 30-250 munkavállalót foglalkoztatók
- és a több mint 250 főt foglalkoztatók.

A díjkiosztó ünnepségre az ország legpatinásabb épületében, a Magyar Parlamentben kerül sor március 31-én egy esélyegyenlőségi konferencia keretében.

- Milyen vállalatok voltak a múlt évi győztesek?

- A 250 főnél többet foglalkoztató vállalatok között
I. megosztott első díjat kapott a SAP Hungary Kft. és a Citi Szolgáltató Központ, a
II. díj nyertese az ELMÜ Nyrt.,
III. díj birtokosa pedig a GE Hungary Zrt. Energy Divízió lett.

30-250 foglalkoztató vállalatok között
I. díjban részesült az evopro Kft.
II. lett a ZALAVÍZ Zrt.
III. díjat kapott a THERMAL HOTEL AQUINCUM Zrt. Ramada Plaza.

- És még miért éri meg a vállalatoknak , hogy beszálljanak a versenybe a Legjobb Női Munkahely cím elnyeréséért?



' title='
A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség a győzteseknek eddig is jelentős média-publicitást biztosított. Ezen túl hozzájárult ahhoz, hogy a díjakat felhasználhatták külső és belső kommunikációjukban. Nekünk pedig nagyon fontos, hogy ezek a cégek hosszabb távon szakmai partnereink legyenek. A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség, amely 2009-től az ENSZ-ben tanácsadói státusszal rendelkezik, célul tűzte ki, hogy kiemelt magyar munkaadók közvetlen bevonásával, a foglalkoztatás bővítésében és az esélyegyenlőség megteremtésében tenni tudó szervezetek (EU, kormányzat, gazdasági szféra, civilek, média) részvételével olyan eszmecsere-fórumot hoz létre, amely segíti a női foglalkoztatás bővítését, az esélyegyenlőség fokozottabb érvényesülését

- fejezte be nyilatkozatát Ferenczi Andrea.
A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetségről és a Legjobb Női Munkahely pályázatról információ található:
http://www.noikarrier.hu
http://www.legjobbnoimunkahely.hu
(x)
Kiszámoló

Raiffeisen Gold 2.0 vége?

Írtam nemrég, hogy kijött az új prémium csomag a Raiffeisentől és hát sokkal rosszabb lett. Nem csak az elvárt bejövő utalás lett lényegesen több, de az utalások ingyenessége is limitált l

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hatalmas piacba nyúl bele a kormány – Fájni fog ez a betegeknek?

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
cimlapi