Prémium

A Spyker Cars sikeresen lezárta a Saab megvásárlását (x)

Portfolio
  • A Spyker Cars megvásárolta a Saab Automobile-t
  • A tulajdonjog átruházása is megtörtént
  • A Saab kilépett a felszámolásból és a menedzsment visszavette a cég irányítását
  • Az ügylet lezárása nagyon izgalmas új időszakot nyit meg a Saab életében
  • A Saab és a Spyker egymástól mellett, a Spyker Cars N.V. holding keretében működnek tovább
Trollhättan. A Spyker Cars N.V. a mai napon bejelentette, hogy sikeresen lezárta a Saab Automobile AB megvételét annak korábbi tulajdonosától, a General Motors-tól-. A tulajdonjog átruházására február 23-án, 16.30-kor került sor. Az ügylet lezárása előtt a Saab kilépett a felszámolási eljárásból, és a cég irányítása visszakerült Jan Åke Jonsson, a Saab Automobile ügyvezetője és az általa vezetett igazgatóság kezébe. Mostantól a Saab Automobile és a Spyker Cars testvér vállalatokként működnek tovább az amsterdami tőzsdén jegyzett Spyker Cars N.V. (tőzsdei kód: SPYKR) tulajdonában. Az adásvétel lezárása biztosítja a Saab jövőjét és nagyon izgalmas új időszak kezdetét jelenti a kultikus autómárka számára.

“Elégedettek vagyunk - a Saab jövője immár biztos." - nyilatkozta Victor Muller, a Spyker Cars N.V. ügyvezetője. “Mától teljes erővel a Saab újjáélesztésén és fenntartható, nyereséges céggé alakításán dolgozunk, melynek sikeréről határozottan meg vagyunk győződve. Meg kívánjuk erősíteni a Saab tulajdonosok és autóik között fennálló különleges érzelmi kapcsolatot és a Saab hagyományos értékeire koncentrálunk, mint a független gondolkodásmód, repülőipari múlt, környezettudatos teljesítmény és az autóversenyzés.

“Már nagyon várjuk, hogy a Saab menedzsmenttel közösen nekikezdjünk biztos lábakon álló üzleti tervünk megvalósításához és hogy különleges új modelleket mutassunk be vásárlóinknak. Vérbeli Saabokat, Saab Saabokat."

“A mai bejelentés nagyon fontos a Saab ügyfelek, márkakereskedők, beszállítók és alkalmazottak számára világszerte, a Saab iránt az utóbbi hónapokban tanúsított szenvedély és támogatás pedig szinte felfoghatatlan volt, amire bizton építhetünk a jövőben. Most nekikezdünk az üzleti tervünk megvalósításának, melynek első lépéseként tavasszal megkezdjük az új 9-5 modell forgalmazását, és alkalmazottaink és üzleti partnereink további támogatásával sikeresek leszünk." - nyilatkozta Jan Ake Jonsson, a Saab Automobile ügyvezető igazgatója.

“A megállapodás sok hónapnyi kemény munka és tárgyalás eredményeként jöhetett létre, melyek célja ezen egyedülálló autómárka fenntartható jövőjének biztosítása volt, és nagyon boldogok vagyunk, hogy mindez sikerült" mondta John Smith, a GM vállalati tervezésért és kapcsolatokért felelős alelnöke. “Nagyon különleges nap a mai a Saab alkalmazottak, márkakereskedők, beszállítók és sok milliónyi Saab tulajdonos és rajongó részére szerte a világon."

http://media.saab.com
(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hatalmas piacba nyúl bele a kormány – Fájni fog ez a betegeknek?

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
cimlapi