Prémium

Új OTP tőke- és hozamvédett alap, Tartós Befektetési Számlára is (x)

Portfolio
A Tartós Befektetési Számla konstrukciók bevezetése az alapkezelők számára is megteremti a rég várt lehetőséget, hogy hosszabb futamidejű termékekkel is megjelenhessenek a piacon. Ráadásul a hosszú távon elérhető jó teljesítményt adóelőnyökkel is lehet kombinálni - mondta el Gáti László, az OTP Alapkezelő Zrt. marketing & értékesítési igazgatója.
Milyen lehetőséget lát az OTP Alapkezelő a Tartós Befektetési Számla megjelenésében?
A Tartós Befektetési Számla (TBSZ) kiváló megtakarítási forma azoknak, akik kamat-, árfolyamnyereség- és

' title='
osztalékadómentesen vagy kedvezményes adófizetés mellett szeretnének hosszabb, legalább 3-5 éves időtávon forintban megtakarítani. Az értékpapírok - így a befektetési jegyek - elhelyezésére alkalmas Tartós Befektetési Értékpapírszámlán a befektetők kialakíthatják, vagy akár kezelhetik is saját portfoliójukat. Alapjaink vezető forgalmazója, az OTP Bank is elindította saját számlakonstrukcióját, így az első néhány hét kedvező tapasztalatai alapján úgy döntöttünk, olyan új alapot indítunk, amelyet kifejezetten TBSZ-en történő elhelyezésre ajánlunk. Régen vártunk már a lehetőségre, hogy olyan alapot hozhassunk létre, amely mögé a hosszú futamidő miatt igazán attraktív hozamok elérését is lehetővé tevő befektetéseket állíthatunk. A kellően hosszú táv ugyanis csökkenti a kockázatokat, a rövidtávon előforduló hozamingadozásokat.

Mit lehet tudni az új alapról?
Új alapunknak, az OTP Dupla Fix Plusz Alapnak egyszerre több elvárásnak is meg kell felelnie.
Az első ilyen feltétel a biztonság. A globális pénzügyi válság hatására a befektetők ugyanis óvatossá váltak, emiatt manapság szinte alapkövetelmény a tőkevédelem, de vonzó a fix hozamígéret is. A befektetői igényeknek leginkább tőke- és hozamvédett alapokkal lehet eleget tenni, így mi is ilyen terméket indítunk.

Hogyan valósul meg mindez a gyakorlatban?
Az OTP Dupla Fix Plusz Alap 2010. március 8-tól április 16-ig jegyezhető az OTP Bank értékpapír forgalmazással foglalkozó fiókjaiban. Az alap 2015. december 15-ig tartó, a TBSZ-hez igazodó futamidőre jön létre. Tőkevédett, lejáratkor a befektetők mindenképp visszakapják jegyzéskor befizetett tőkéjüket. Futamideje során két alkalommal is fizet 8%-8% fix hozamot, ami éves szinten 2,73% teljesítményt jelent. (EHM 2,73%) A hozamfizetések időpontját szintén a TBSZ feltételeihez igazítottuk, 2013. és 2015. végére esnek. A cél persze, hogy a fix ígéreten felül minél magasabb további hozamot tudjunk elérni. Ennek érdekében az alap származtatott eszközökön keresztül ígéretes feltörekvő régiók, a BRIC országok (Brazília, Oroszország, India, Kína) részvénypiacainak teljesítményéből nyújt részesedést. Az így elérhető többlethozam ezeknek a piacoknak a vezető részvényeitől függ, felső korlát nélkül.

Nem tartanak attól, hogy a hosszú futamidő elbizonytalanítja a befektetőket?
Az Alap nyíltvégű, vagyis a befektetési jegyek a jegyzést követően is minden banki forgalmazási napon megvásárolhatóak és vissza is válthatóak. Ha tehát valaki a futamidő közben meggondolná magát, kedvező visszaváltási jutalék mellett kiveheti pénzét. Annyi kockázata persze van, hogy a tőkevédelem ilyenkor nem érvényesíthető, az kizárólag a lejáratig tartott befektetési jegyekre vonatkozik. Én azonban úgy vélem, hogy a befektetők többsége a TBSZ nyújtotta adóelőnyöket ki fogja használni, és valóban az eddig megszokottnál hosszabb távra helyezi el pénzét.

Kapcsolódik-e valamilyen akció a jegyzéshez?
Igen, az OTP Tavaszi HozamDuó ajánlat keretében legfeljebb a jegyzett befektetési jegyek névértékének megfelelő összeg elhelyezhető az OTP Bank akciós kamatozású, két hónapos lekötött betétjében.
(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bármikor beleroppanhat Oroszország a háborúba, ha a Nyugat enged a riválisának

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
cimlapi